Just Cause 3 features - Chaos en vernietiging op Medici

  De release van Just Cause 3 komt steeds dichterbij. Deze actiegame biedt een aantal nieuwe features waar spelers een hele hoop chaos mee kunnen aanrichten. Check hier een overzicht van deze Just Cause 3 features.

  Eerder dit jaar zijn we al aan de slag gegaan met Just Cause 3. Naar aanleiding van de speelsessie op gamescom verscheen een preview, waarin het contrast tussen de nieuwe features en de oude vertrouwde gameplay goed naar voren kwam.

  Laatst mocht XGN tijdens de Paris Games Week opnieuw aan de slag met deze game. Just Cause 3 zal dus een hoop nieuwe features bevatten, bekijk hier een overzicht!

  Vernietiging en explosies van ongekende proporties

  De explosies in Just Cause 3 zullen van ongekende proporties zijn. Het eiland Medici, waar de game zich afspeelt, zit namelijk vol met benzinestations en grote gastanks. Als er iets is wat elke gamer maar al te goed weet, is het wel dat deze dingen meestal voor enorme ontploffingen zorgen. Elke explosie in Just Cause 3 heeft bovendien de potentie om een andere explosie tot gevolg te hebben, waardoor je uiteindelijk een hele reeks aan explosies kan veroorzaken.

  Explosies gaan natuurlijk gepaard met vernietiging en dat is precies waar het vernieuwde vernietigingssysteem om de hoek komt kijken. Dit systeem is op werkelijkheid gebaseerd, waardoor alles in de game breekt, in elkaar stort en kapotgaat in real time. Niks in de game is vooraf ingesteld. Zo is het onvoorspelbare Medici tijdens elke playthrough weer anders.

  Planten en bruggen niet meer veilig

  Een van de meest storende dingen in games waarbij vernietiging de boventoon voert, is de onverwoestbare flora. Terwijl gebouwen om je heen instorten blijft de boom voor je neus gewoon staan, hoeveel raketten je er ook op afvuurt. Dit is niet zo in Just Cause 3: zelfs de planten en bomen kunnen niet ontsnappen aan de schade die jij aanricht.

  Juist, dat betekent dat je bomen omver kan blazen met raketten en dat je prachtige wijngaarden kan vermorzelen door er met een bus doorheen te scheuren. Zelfs bloemenvelden zijn niet meer bestand tegen de enorme windkracht van een neerdalende helikopter.

  Ook de bruggen zijn niet meer veilig in Just Cause 3: deze zijn op verschillende manieren te vernietigen. Zo kan je bijvoorbeeld een brug laten instorten door de steunpilaren kapot te schieten, of kan je grote gaten in het asfalt blazen met behulp van explosieven.

  Nieuw voertuig: Monorail

  De monorail vormt een geheel nieuwe toevoeging aan de lijst met voertuigen in Just Cause 3. Over dit voertuig is nog niet heel veel bekend, maar het lijkt onder andere op het plaatje hierboven wel duidelijk dat ook de monorail genoeg schade aan kan richten. Op de website van Just Cause wordt de monorail omschreven als een voertuig dat “creatieve kansen biedt aan spelers die graag een risico nemen."

  Grijphaak met een aantal aanpassingen

  De iconische grijphaak van Rico heeft een aantal upgrades gekregen in Just Cause 3. Een van de grootste nieuwe features is de mogelijkheid om tot 5 verschillende dingen tegelijk te grijpen.

  Dit moet de vernietiging in Just Cause 3 naar een geheel nieuw niveau tillen. Je kan bijvoorbeeld torens aan de grond binden om ze neer te halen. Of maak je liever katapults van auto's? Je kan er ook voor kiezen om bussen aan helikopters te hangen als een soort van extreme sloopkogel, zoals je op het plaatje hierboven kan zien.

  Willekeurige gebeurtenissen

  Het voordoen van willekeurig gegenereerde gebeurtenissen is een feature die we vaker terugzien in open wereld games. Deze gebeurtenissen maken nu ook hun entree in de wereld van Just Cause. Spelers zullen de mogelijkheid krijgen om aan verschillende willekeurige events mee te doen. Op dit moment is niet zeker wat deze events precies zullen inhouden, maar ze moeten al wel in het eerste deel van de game speelbaar zijn.

  De wingsuit

  Rico’s collectie met speeltjes wordt steeds verder uitgebreid. Naast de vernieuwde grijphaak en de altijd aanwezige parachute beschikt hij namelijk nu ook over een wingsuit. Dit voegt een totale nieuwe dimensie toe aan het vernietigen van Medici. Rico kan nu met enorme snelheid over Medici razen, waarbij gebruik met de grijphaak ervoor zorgt dat je alle kanten op kan.

  Just Cause 3 komt 1 december uit voor de Xbox One, PS4 en PC.

  Just Cause 3

  Verkijgbaar vanaf 1 december 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.