JBL E-Series heeft voor ieder wat wils

Article
woensdag, 07 september 2016 om 17:46
xgn google image
JBL komt eind oktober uit met de vernieuwde E-Series. De Amerikaanse audio-gigant had de nieuwe serie vol trots staan bij zijn booth op de IFA in Berlijn. De nieuwe lijn oordopjes en koptelefoons van de JBL E-Series bevat een vijftal aan producten dat menig muziekliefhebbend hart harder moet laten kloppen.

Woord vooraf

De JBL E-Series bestaat uit twee paar oordopjes en een drietal koptelefoons, waar in totaal drie producten draadloos zijn. De draadloze versies maken gebruik van Bluetooth om contact te maken met verschillende apparaten. Hiermee kan er ook naadloos geschakeld worden tussen verschillende apparaten. Zo kunnen gebruikers moeiteloos op een ander apparaat muziek luisteren of een telefoongesprek aannemen, want de gehele JBL E-Series lijn is voorzien van een ingebouwde microfoon. Telefoneren terwijl je onderweg bent is dus geen enkele moeite voor de gehele serie.
De JBL E-Series is ontworpen voor ''Energieke, toch spontane muziekliefhebbers die constant in beweging zijn" aldus Michael Mauser, één van de grote mannen bij Harman, het moederbedrijf van JBL. Alle modellen zullen leverbaar zijn in de kleuren zwart, wit, rood en blauw. Een kijkje naar de verschillen tussen de modellen.

JBL E15

Het goedkoopste product in de nieuwe JBL E-Series is de JBL E15. De dopjes van de JBL E15 beschikken over 8.6mm drivers die zorgen voor een rijke bass. Kenmerkend voor de echte JBL-sound.
Deze oordopjes zijn voor de gebruiker die graag wil genieten van het echte JBL-geluid zonder daar te veel geld voor neer te tellen.De niet-draadloze in-ear oordopjes zullen verkrijgbaar zijn voor €39,99.

JBL E25BT

De volgende stap in de JBL E-Series is de E25BT. Eveneens een stel in-ear oordopjes, maar dan draadloos. Middels Bluetooth worden de oordopjes aan je apparaat verbonden. De drivers van de E25BT zijn hetzelfde als die van de E15, ook 8.6mm.
Deze oordopjes zijn meer gericht op de sportieve gebruiker dan bij zijn goedkopere bedrade broertje, aangezien sporters geen last zullen hebben van de kabel die naar een audio-apparaat toe loopt. Opgeladen gaat de E25BT acht uur lang mee en zal voor €69.99 in de schappen komen te liggen.

JBL E35

Vanaf hier komen we toe aan de grote jongens: de koptelefoons. De E35 is de enige versie koptelefoon die niet draadloos is van de nieuwe JBL E-Series. De E35 is een on-ear koptelefoon is en zal dus rusten op je oren, Met dank aan de 40mm drivers zal de koptelefoon voor een mooie prijs de gebruiker voorzien van een heerlijke bass en een goede verdere muziek ervaring. Aan de E35 zal hetzelfde prijskaartje hangen als de E25BT, namelijk €69.99.

JBL E45BT

De E45BT is de draadloze upgrade van de E35. Deze koptelefoon maakt gebruik van dezelfde 40mm drivers en is eveneens een on-ear koptelefoon.
Op de oorschelpen van de koptelefoon zitten knoppen waarmee de gebruiker de muziek kan besturen. Zo kan er bijna moeiteloos het volgende nummer worden aangezet of het volume hoger of lager gezet worden. Indien gewenst kan er ook muziek geluisterd worden via de meegleverde kabel. JBL voorziet de gebruikers van de de draadloze koptelefoons met een stoffen kabel die voorzien is van een in-line remote met één knop.
Een volle batterij gaat tot wel 16 uur mee en de kosten voor de E45BT zullen €99,99 zijn.

JBL E55BT

De laatste, maar zeker niet de minste uit de JBL E-Series is de E55BT. Sterker nog, dit is het paradepaardje van de JBL E-Series. Dit is de grote broer van de E35 en de E45BT, een over-ear versie van de JBL E-Series koptelefoons. Deze bedekt dus het gehele oor. Dit zorgt dus voor minder geluidslekkage en betere demping van extern geluid.
JBL heeft door de on-ear technologie ruimte voor een nog grotere driver, namelijk 50mm. Dit zal het ultieme JBL-geluid op gaan leveren. De E55BT is flink, maar kan zeker bij blijven aan het dynamische leven waarvoor de JBL E-Series lijn is ontworpen.
De E55BT, het hoogepunt van de serie, zal zonder op te laden 20 uur lang mee moeten gaan en kan voor de de prijs van €129,- eind oktober in huis worden gehaald.