Jamie Dornan - De overeenkomsten tussen moordenaar en SM-freak

Article
zaterdag, 07 maart 2015 om 15:54
xgn google image
Jamie Dornan zal menig vrouwenhart sneller laten kloppen in Fifty Shades of Grey. De acteur die vroeger model was, speelt niet zijn eerste rol in Fifty Shades of Grey. Een paar jaar terug was hij namelijk nog een seriemoordenaar in de tv-serie The Fall. Toch kent die rol bizar veel overeenkomsten met zijn laatste acteerklus...
Ja, je leest het goed. Overeenkomsten tussen Dornans rol in The Fall en in Fifty Shades of Grey. Het verschil tussen een seriemoordenaar en een vrouwenversierder met een SM fetisj blijkt toch minder groot dan gedacht. We zien vijf overeenkomsten. Kijk je even mee?

5. Veel aan het sporten

Ja, het is belangrijk om een goed getraind lijf te hebben. En dus is Doran niet vies van hardlopen in The Fall én in Fifty Shades of Grey. In The Fall moet Dornan als Paul Spector wel een goed uithoudingsvermogen hebben. Want hoe doe je dat anders: dat je en een vrouw met kinderen onderhoudt, je baan als psycholoog behoudt én daarnaast nog vrouwen vermoordt? Dan moet je wel fit zijn.
Ook in Fifty Shades of Grey moet Dornan als Christian Grey getraind zijn. Hij houdt van seksspelletjes in een SM-kamer en wil maar al te graag vrouwen domineren. Dat kan natuurlijk niet met een ongetraind lijf! En dus wordt er veel hardgelopen.

4. Fucked up verleden

Je wordt niet zomaar seriemoordenaar, right? Hoewel Paul Spector zich in The Fall voordoet als de ideale brave man met goede baan, vrouw en kinderen is niets wat het lijkt. Want hij moordt. Hoewel hij een vrouw heeft, haat hij vrouwen diep van binnen. Eigenlijk haat hij alles en vraag je je af of hij überhaupt wel iemand lief kan hebben. Alles komt voort uit een fucked up verleden. In zijn kindertijd is er duidelijk niet goed voor hem gezorgd door moedertjelief.
Datzelfde geldt voor Christian Grey in Fifty Shades of Grey. Die is 50 tinten grijs verneukt. En daardoor gaat hij iets anders met vrouwen om dan wellicht gebruikelijk is. Ondanks zijn fucked up verleden moordt hij niet. Dat scheelt weer.

3. Valt op vrouwen met donker haar

Spector en Grey hebben één ding overduidelijk met elkaar gemeen: vrouwen met donker haar! Hoewel Spector getrouwd is met een blonde vrouw is dat slechts een masker. Van binnen heeft hij iets met vrouwen met donker haar. Dat gaat zelfs zo ver dat hij geregeld paspoppen neerzet en die voorziet van een donkere pruik. Had zijn moeder soms donker haar? En wat doet hij met dat buurmeisje van 16?
Ook Grey houdt van vrouwen met donker haar. Gelukkig heeft Anastasia dat en dus komt de man die niet vies is van SM goed aan zijn trekken. Zou hij dat haar van haar, die donkere lokken, ook nog ergens voor gebruiken?

2. Bindt vrouwen graag vast aan bed

Hé, als kijker zie je in The Fall en in Fifty Shades of Grey hetzelfde! Jamie Dornan bindt vrouwen aan bed vast! Alleen heeft hij in The Fall iets meer kracht nodig om dit voor elkaar te krijgen. De vrouwen worden geheel tegen hun wil aan een bed vastgebonden en schreeuwen dus moord en brand. Is het voorspel? Voor Spector wel, voor de vrouwen niet echt. Voorspel voor de dood wel...
Wat dat betreft is Dornan er dus op vooruit gegaan, want in Fifty Shades of Grey werken vrouwen vrijwillig mee om zich vast te binden. Hij moet alleen even een contract opstellen en hoppa: meneer mag zijn gang gaan. Misschien was 'ie dat contract vergeten in The Fall en ging het daarom zo lastig.

1. Geregeld met naakte kont en ontbloot torso in beeld

Vrouwen die gek zijn van Dornan moeten én The Fall kijken én Fifty Shades of Grey, want Dornan gaat redelijk vaak uit de kleren! In The Fall zien we één keer zijn blote billen en zeer geregeld een ontbloot bovenlijf. Niet onprettig om naar te kijken, want meneer is goed getraind. Hetzelfde zien we in Fifty Shades of Grey. Over het hoofd kunnen we discussiëren, maar dat lijf.. daar is toch niets mis mee!
Beide karakters lijken dus toch wel op elkaar. Misschien staat SM eigenlijk voor serie moordenaar...?