iPhone oververhit - Zó voorkom je een oververhitte iPhone

  In de zomer gebeurt het vaak dat je iPhone aangeeft dat hij moet afkoelen of hij valt ineens uit. Dan is je iPhone oververhit, maar hoe voorkom je dit? En wat kan je ertegen doen? Hier zijn 3 dingen die je niet moet doen met je iPhone om oververhitting te voorkomen!

  Wat gebeurt er bij oververhitting?

  iPhones werken het beste bij temperaturen tussen 0 en 35 graden celcius en daarboven kan je de melding krijgen dat de "iPhone moet afkoelen". Dan kan je hem zelf afkoelen, maar als de iPhone echt té warm wordt, gaat hij zichzelf afkoelen in de "afkoelperiode". Dan zet de iPhone zichzelf uit voor een kwartiertje en daarna werkt hij weer. Dit is niks ergs, je moet alleen even geduld hebben en na een kwartier gaat het toestel weer aan.

  Een oververhitte iPhone is slecht voor de batterij. Het toestel gaat niet stuk van de hitte, maar het is wel schadelijk voor de batterij en deze zal dan ook minder lang meegaan. Daarom is het belangrijk om een oververhitte iPhone te voorkomen.

  Leg je iPhone niet in de volle zon

  De meest logische reden voor een oververhit toestel, is natuurlijk de temperatuur buiten. Een oververhitte iPhone komt ook veel vaker voor in de zomer en dat komt natuurlijk door de hitte. Je moet je iPhone niet in de volle zon leggen, maar zorg in plaats daarvan voor een plekje in de schaduw.

  Ook gesloten ruimtes kunnen zorgen voor een hogere temperatuur. Denk bijvoorbeeld aan je dashboard of een gesloten hoesje. In gesloten ruimtes loopt de temperatuur vaak hoog op. Het beste hoesje om te gebruiken is dan ook gewoon een simpele bumper, in plaats van dikke hoesjes met een flap voor de voorkant.

  Als de iPhone dan tóch oververhit is, zorg dan voor verkoeling en gebruik het toestel even niet. Dat betekent niet dat je je smartphone in de koelkast moet leggen of iets dergelijks, maar zorg gewoon voor wat schaduw.

  Laat niet te veel apps open staan

  iPhones raken niet alleen oververhit door de zon, maar ook door te veel apps open laten staan. En dan met name de camera en navigatie-apps zijn echte boosdoeners. De apps blijven namelijk actief ook al gebruik je ze niet.

  Naast dat het oververhitting veroorzaakt, gaat de batterij er ook veel sneller van leeg. Want je gebruikt de apps niet, maar ze staan nog wel open en slurpen dus energie. De camera en de GPS blijven namelijk de hele tijd actief, ook als je de apps niet gebruikt. Sluit ze dus af.

  Je sluit apps af als volgt:

  • Druk twee keer op de home-knop
  • Alle apps die je open hebt staan verschijnen
  • Schuif ze naar boven om ze uit te schakelen

  Opladen met een defecte lader

  En het laatste wat je niet moet doen als je een oververhitte iPhone wil voorkomen, is opladen met een defecte oplader. Dat is sowieso niet goed voor het toestel, maar kan dus ook bijdragen aan een hoge temperatuur.

  Zorg voor een goede lader, die van Apple zelf is natuurlijk de beste optie. Maar deze moet je ook onderhouden, dus zorg ervoor dat je het snoertje niet knelt of beschadigd, want ook dat kan zorgen voor een warmer toestel.

  Meer zoals iPhone oververhit voorkomen

  Deze tips zijn natuurlijk superhandig voor op vakantie en met de zomerse temperaturen! Bekijk hier ons lijstje van de top 10 beste zomerfilms op Netflix. En zomer apps zijn natuurlijk ook heel handig in de vakantie. Bekijk hier de 5 beste zomer apps!

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.