Top 5 beste 2000s films op Netflix - Klassiekers uit de 00s

Article
zondag, 15 juli 2018 om 9:00
top 5 beste 2000s films op netflix klassiekers uit de 00s 135731 5
Het voelt misschien nog heel recent, maar het is al bijna tien jaar geleden sinds het einde van de 00s. Gelukkig betekende een nieuw millennium ook weer een heleboel geweldige films, waarvan een deel ook op Netflix te zien is. Wij hebben de vijf beste op een rijtje gezet. Dit zijn de vijf beste 2000s films op Netflix!

5. Wall-E

Van alle Pixar films die we momenteel op Netflix kunnen vinden, gaat onze keuze uit naar Wall-E als nummer vijf op deze lijst met beste 2000s Netflix films. Deze animatie klassieker volgt het verhaal van de gelijknamige robot Wall-E, één van de robots die op aarde achtergebleven is om onze rotzooi op te ruimen nadat alle mensen vertrokken zijn. Op het moment dat de film begint is Wall-E nog maar de enige overgebleven robot en doet hij zijn werk nog steeds, al lijkt het niet realistisch dat hij ooit alles weg kan werken.
Alles verandert wanneer plotseling een hypermoderne robot EVE op aarde komt op zoek naar leven. Wall-E wordt hopeloos verliefd en volgt EVE aan boord van het ruimteschip met de laatste mensen. Wat volgt is een avontuur door de ruimte waar je alleen maar “Aaaawhh…” tegen kan zeggen. Daarom is Wall-E het kijken waard en verdient de film een plek op deze lijst.
135732 1

4. Shaun of the Dead

Toen Shaun of the Dead voor het eerst uitkwam, was het zombiegenre inmiddels al een beetje uitgespeeld. Gelukkig wist deze film het genre nieuw leven in te blazen door een flinke dosis humor toe te voegen aan de formule. Het resultaat is een geniale Britse komedie die humor perfect combineert met de verschrikkingen van een zombie-uitbraak. In de woorden van regisseur Edgar Wright is het een soort Trojaans paard, dat een komedie over relaties verpakt in een genrefilm.
Hij heeft gelijk, want onder het bloederige uiterlijk van Shaun of the Dead schuilt een legitiem goed verhaal dat alleen nog maar sterker wordt door de apocalyptische achtergrond. Het klinkt alsof het niet hoort te werken, maar niets is minder waar. Shaun of the Dead is een regelrechte klassieker. Het is in ieder geval één van de beste 2000s films op Netflix.
135733 1

3. Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Soms gaan dingen zo fout, dat je het liefst terug in de tijd zou gaan om het nogmaals beter te kunnen doen. De verlegen Joel Barish krijgt deze optie nadat hij ruzie krijgt met zijn vriendin Clementine, die vervolgens besluit Joel uit haar herinneringen te verwijderen. Joel doet hetzelfde waarna het lijkt alsof hun relatie nooit bestaan heeft. Hij beleeft hun hele relatie achterstevoren, terwijl we tegelijkertijd andere mensen volgen die op dat moment hun geheugens wissen.
Al dit leidt tot een romantisch verhaal waar veel mensen zich in kunnen vinden. Jim Carrey en Kate Winslet zetten ijzersterke rollen neer en de relatieaspecten zijn ook goed belicht. Eternal Sunshine of the Spotless Mind is hierdoor één van de beste 2000s film op Netflix die je gezien moet hebben.
135734 1

2. No Country For Old Men

Broers Ethan en Joel zijn een schrijf- en regisseursduo bekend van The Big Lebowski en Fargo, maar volgens velen is hun allerbeste film No Country For Old Men. In de film vindt Llewelyn Moss in de woestijn een koffer met 2 miljoen dollar, die daar terecht kwam als resultaat van een mislukte drugsdeal. Wanneer hij besluit de koffer mee te nemen wordt hij achterna gezeten door de huurmoordenaar Anton Chigurh die de koffer naar de rechtmatige eigenaren moet brengen. Hij doet er alles aan om het geld terug te krijgen waardoor er onderweg veel mensen sneuvelen.
Dit trekt de aandacht van sheriff Ed Tom Bell die op het spoor van doden komt. Wat volgt is een kat- en muisspel dat je op het puntje van je stoel laat zitten. Een aanrader voor iedere fan van westerns, crimedrama’s en film noir. Het maakt No Country For Old Men één van de beste 2000s films op Netflix!
135735 1

1. The Hurt Locker

Van alle beste 2000s films op Netflix is The Hurt Locker toch echt de nummer één. Deze oorlogsfilm gaat over een groep soldaten die horen bij een bomafvoereenheid en gedurende de Irakoorlog belaagd worden door opstandelingen. Ze krijgen te maken met een ongekende vorm van pyschologische stress, waar elk van hen anders mee om gaat. Zeker wanneer de nieuwe sergeant James de leiding neemt en ontzettend veel risico’s neemt, waardoor de film een ongekende spanning opbouwt.
Deze spanning, gecombineerd met het acteerwerk van alle acteurs maakt de film aangrijpend en geen moment saai. De enige manier om dit te ervaren is door de film zelf te kijken, wat gelukkig mogelijk is gezien The Hurt Locker gewoon op Netflix staat. Ben jij klaar voor al het oorlogsgeweld?
De film overigens 6 Oscars waaronder die voor beste film.

Beste 2000s films op Netflix die nog ontbreken

Omdat Netflix een reputatie heeft voor het verwijderen van films, zijn er natuurlijk titels die hier ontbreken. Wij hadden graag Kill Bill, The Dark Knight of Spirited Away in de lijst verwerkt. Genoeg werk aan de winkel voor Netflix, dus. Welke films uit de 00s zijn jouw favoriet?

Populair Nieuws