iPhone 6S vernieuwingen - Overzicht van de nieuwe features

Article
donderdag, 08 oktober 2015 om 10:37
xgn google image
De iPhone 6S komt deze vrijdag uit in Nederland. Deze smartphone is in Amerika al enorm populair en heeft zelfs recordaantallen verkocht. Hoog tijd om eens te kijken naar de nieuwe features die dit model ons brengt. Check hier de iPhone 6S vernieuwingen op een rijtje!
De iPhone 6S en 6S plus liggen vanaf vrijdag 9 oktober in de Nederlandse schappen. In onder andere de Verenigde Staten was de telefoon al vanaf 25 september verkrijgbaar. Laatst werd door Apple bekendgemaakt dat er sprake was van een recordverkoop voor de iPhone 6S en 6S Plus. Binnen slechts drie dagen tijd werden de nieuwe telefoons 13 miljoen keer verkocht, waardoor het de best verkochte Apple producten ooit zijn.
Deze smartphones verkopen natuurlijk niet voor niets zo goed: ze bevatten namelijk ook een hoop vernieuwingen. Om het je wat makkelijker te maken hebben we hier de belangrijkste iPhone 6S vernieuwingen op een rijtje gezet!

5. Nieuwe kleur

Tot een paar jaar terug waren iPhones alleen verkrijgbaar in zwart of wit. Nu zijn er tegenwoordig al meer kleuren te krijgen zoals zilver of goud, maar met de iPhone 6S wordt een geheel nieuwe kleur aan de line-up toegevoegd: rosegoud.
Deze stijlvolle roze kleur speelt goed in op de wensen van de kopers: er was namelijk al langere tijd vraag naar een meer vrouwelijke kleur voor de iPhone. Roze is natuurlijk de ultieme vrouwenkleur, dus hiermee lijkt Apple een goede zet te hebben gedaan. Dit blijkt ook uit pre-order cijfers voor de nieuwe iPhone, die voor bijna 40% opgemaakt werden uit de rosegouden variant.

4. Sterker toestel

Bijna iedereen die een smartphone heeft, herkent het volgende scenario wel: je telefoon valt uit je handen en je probeert hem nog te grijpen, maar helaas, hij valt keihard op de grond. Met een blok in je maag pak je het toestel van de grond op, om het scherm te inspecteren op beschadigingen. Dan valt je oog op de enorme barst in je scherm...
Dit moet minder vaak gebeuren met de nieuwe iPhone 6S en 6S Plus. Deze nieuwe toestellen zijn namelijk uitgerust met een nieuw soort glas aan de voorkant van het toestel, genaamd Ion-X. Dit is het sterkste glas wat op dit moment in de smartphone industrie bestaat, en daarmee moet het scherm van de 6S twee keer zo sterk zijn als het scherm van voorganger iPhone 6.
Ook zijn de nieuwe toestellen gemaakt van een sterker soort aluminium genaamd 7000-aluminium. Dit is 60 procent sterker dan het standaard aluminium dat in de iPhones wordt gebruikt, en wordt bijvoorbeeld ook in de luchtvaartindustrie gebruikt.

3. 3D Touch

De functie 3D Touch kennen we al van de Apple Watch en andere apparaten, onder de naam Force Touch. Voor de nieuwe 6S en 6S Plus toestellen heeft Apple deze functie verbeterd en hernoemd naar 3D Touch.
Deze nieuwe functie houdt in dat gebruikers zelf kunnen bepalen hoe hard ze op het scherm drukken, waarbij het toestel op verschillende manier reageert, afhankelijk van hoe hard er wordt gedrukt. Op deze manier worden nieuwe gebruiksbewegingen mogelijk gemaakt, naast het standaard tikken en slepen.
Door een lichte druk krijg je bijvoorbeeld een preview van een foto, en door wat harder te drukken ga je naar de foto zelf. Door hard op het bel-icoontje te drukken krijg je snelkoppelingen naar je meest gebelde contacten te zien. Ook kan je via een drukbeweging op het beginscherm gelijk een selfie maken, handig!

2. Betere camera

Voor de laatste 4 jaar bleef het aantal megapixels in de iPhone cameras hetzelfde, tot de release van de 6S en 6S Plus. Deze toestellen beschikken namelijk over een nieuwe 12 megapixel camera, waarmee je video's voortaan in 4K kan maken. Ook bevatten deze toestellen een supersnelle autofocus dankzij de toepassing van zogenaamde focus pixels, en is de True-tone flitser vernieuwd.
De nieuwe iPhones brengen ook de mogelijkheid om Live Photos te maken. Dit zijn foto's die overgaan in video's wanneer je 3D Touch gebruikt. Live Photo staat namelijk automatisch ingeschakeld in de camera app, dus wanneer je een foto maakt, wordt ook een klein stukje video opgenomen. Overigens is deze functie wel gemakkelijk uit te schakelen voor mensen die dit liever niet gebruiken.
Omdat de selfies natuurlijk niet kunnen achterblijven, is de camera aan de voorkant ook verbeterd. Deze krijgt een upgrade naar 5 megapixels, en beschikt nu over een flitser. Zo kan je dus ook met weinig licht nog prima selfies maken.

1. Verbeterde processor

De belangrijkste iPhone 6S vernieuwingen zitten natuurlijk aan de binnenkant van het toestel. Een mooi uiterlijk of een nieuwe kleur is leuk, maar het draait natuurlijk allemaal echt om de prestaties. Wat kan het toestel, en hoe snel kan dit?
De vernieuwingen aan de binnenkant komen in de vorm van een nieuwe A9 processor, die het toestel wel 70 procent sneller maakt dan de voorganger iPhone 6. Ook de grafische prestaties worden een stuk beter, deze gaan er namelijk met 90 procent op vooruit.
De iPhone 6S en iPhone 6S Plus zijn vanaf vrijdag 9 oktober in Nederland verkrijgbaar. De startprijs voor het 16GB 6S model ligt op 749 euro, voor meer geheugen of het 6S Plus model ben je meer geld kwijt.

Populair Nieuws