iOS 8.1 release: wat brengt de update ons?

Article
vrijdag, 03 oktober 2014 om 13:07
xgn google image
iOS 8 is al even uit, maar heeft voor enkele problemen gezorgd. De eerste updates zijn er al geweest, maar het is nog niet genoeg. Daarom brengt Apple binnenkort de nieuwe update uit. Hier een overzicht van de verbeteringen die vanaf de iOS 8.1 release zullen zijn.
De lijst met problemen die iOS 8-gebruikers ondervinden groeit steeds een beetje. Zo zouden apps vaker crashen na de update en wordt het iPhone 4s-model langzamer wanneer je iOS 8 installeert. Ook konden gebruikers soms niet bij hun foto's, ontwikkelaars niet bij de Health-app en werkte toetsenborden niet goed.
Apple bracht een update uit, iOS 8.0.1, maar trok deze direct weer terug. De vingerafdrukscanner werkte niet goed en bereik viel uit; in plaats van problemen oplossen, veroorzaakte de update ze dus alleen. Update 8.0.2 loste het op, maar er zijn weer problemen gemeld. Gisteren kwam het verhaal naar buiten dat Blutooth-verbindingen slecht werken.

iOS 8.1 to the rescue

Het zit Apple dus niet echt mee, maar met de nieuwe iOS 8.1 release moet alles worden opgelost en we krijgen zelfs enkele nieuwe functies. De versie is nu in bèta en er wordt zelfs vermoed dat hij op 20 oktober uit zal komen. In de code van de bèta zijn nu al aanwijzingen gevonden dat iOS 8.1 het nieuwe Apple Pay gaat introduceren, maar er is meer. Zo zullen er een paar kleine dingen worden aangepast, zoals je hieronder kunt lezen.
Instellingen veranderen voor Dictation
Je kunt straks instellen of je wilt dicteren; Siri kan namelijk jouw gesproken tekst direct verwerken in een bericht. Dit is in te stellen bij: Instellingen > Algemeen > Toetsenbord; daar vind je de volgende knop.
Instellen of je wilt dicteren is mogelijk vanaf de iOS 8.1 release
Instellingen toestemming apps derde partij
iOS 8 maakt het mogelijk dat apps meer samenwerken. Daarbij is het wel handig dat jij te zeggen hebt welke app wel of niet samen kan werken, dus wordt de knop met iOS 8.1 toegevoegd.
iOS 8.1 release: voegt de optie toe om toestemming te geven dat apps van derden samen mogen werken met andere apps.
Filmrol is terug
Bij de update naar iOS 8 werd de Filmrol vervangen door 'Recent toegevoegd', wat niet bij iedereen in de smaak viel. Daarom wordt dit gewoon weer teruggedraaid en snapt iedereen het weer.
'Recent toegevoegd' wordt met iOS 8.1 release veranderd in Filmrol
Icoontje iBook iets anders
Het icoontje van iBook is vanaf de iOS 8.1 release aangepast zodat het beter aansluit op recent geplaatst promotiemateriaal.
iOS 8.1 release: het iBooks-icoontje wordt aangepast
Toevoeging Apple Pay
In de code van de bèta zijn aanwijzingen gevonden voor Apple Pay, het betalingsysteem van Apple. Hiermee kun je betalen door je telefoon naast een betaalautomaat te houden. Door de NFC-chip maakt je iPhone dan contact en kun je betalen. Hierbij dient de vingerafdrukscanner als pincode.
Touch ID voor iPad
Ook werden er aanwijzingen gevonden dat Touch ID, waarbij je je telefoon of tablet ontgrendelt met je vingerafdruk, ook naar de iPad Air 2 en iPad Mini 3 komt.
Andere aanpassingen
Hiernaast zijn er nog wat kleinere aanpassingen toegevoegd. Zo zullen er veel bugs, zoals hierboven vermeld, verholpen worden vanaf de iOS 8.1 release en zullen er grotere icoontjes verschijnen bij de Widgets in het Notification Center.

iOS 8.1 release eind deze maand?

Momenteel is de bèta alleen te krijgen als je een ontwikkelaar bent. Ben je dit niet, dan zul je het vooralsnog met deze info moeten doen. De financiële website Bank Innovations maakte gister bekend dat iOS 8.1 wellicht op 20 oktober uit zal komen. We zullen zien of het waar is en of deze update niet wéér problemen op gaat leveren.
Meer info over alle vernieuwingen die de iOS 8.1 release met zich meebrengt, lees je in onze special. Vergeet ook onze recensie van de iPhone 6 Plus niet, de recensie van iPhone 6 is onderweg. Weet je niet welke van de twee je moet halen? Wij helpen je ook daarmee uit de brand!