Over de Watch Dogs 2 soundtrack - Interview met DJ Oliver Heldens

Article
vrijdag, 11 november 2016 om 20:00
xgn google image
De razendpopulaire DJ en muziekproducer Oliver Heldens, die bekend is van hits als Gecko en Koala, werkt samen met ontwikkelaar Ubisoft. De clip van zijn nieuwste track is namelijk compleet in de stijl van Watch Dogs 2. Wij kregen de kans om Oliver te spreken over de samenwerking met Ubisoft en de Watch Dogs 2 soundtrack.
Oliver Heldens nieuwste track Good Life krijgt een speciaal door Ubisoft geproduceerde muziekvideo. Deze video zal elementen uit de game bevatten zoals stukken gameplay en speciale animaties. Daarnaast is Good Life straks ook terug te horen in de Watch Dogs 2 soundtrack.

Een samenwerking op meerdere niveaus

Ubisoft heeft meerdere DJ's benaderd voor een eventuele samenwerking voor Watch Dogs 2. Toch is Oliver het uiteindelijk geworden en daar is de Nederlandse DJ erg blij mee.
De clip voor Good Life is geïnspireerd door Watch Dogs 2. In de clip is Oliver te zien als lid van de hackergroep Dedsec, die een grote rol gaat spelen in Watch Dogs 2. Voordat de samenwerking met Ubisoft ontstond had Oliver al eigen plannen voor een muziekvideo.
De gehele muziekvideo van Good Life is in het thema van Watch Dogs 2. Een speciaal productiebedrijf is er dus bij gehaald door Ubisoft om de elementen van Watch Dogs 2 zo goed mogelijk over te brengen in de clip.
Oliver heeft Good Life geproduceerd voordat de samenwerking ontstond. De muziek zelf is dus niet geïnspireerd door Watch Dogs 2. Past de track dan wel goed in de Watch Dogs 2 soundtrack? Oliver twijfelt er niet over.

Oliver Heldens als gepassioneerd gamer

Waar voetballers ervan dromen om zichzelf terug te zien in voetbalgames als FIFA of PES, dromen DJ's ervan om hun eigen muziek terug te horen in een game. Of toch niet? Oliver heeft er zelf nog nooit bij stilgestaan.
Om een samenwerking als deze te realiseren moet je wel een beetje gamer zijn. En dat is Oliver. De Nederlandse DJ is zelf namelijk gepassioneerd gamer, alleen vroeger wat meer dan nu.
Als DJ reis je de hele wereld over en leid je over het algemeen een druk leven. Toch heeft Oliver met zijn drukke leven nog steeds tijd over voor het spelen van games, al is het wat minder dan vroeger.

Watch Dogs 2 - Een moderne versie van GTA

Oliver heeft zelf de nieuwe Watch Dogs al kunnen checken. Het moderne gevoel van de game is een groot pluspunt, zo zegt Oliver.
Oliver is positief over de samenwerking met Ubisoft en zou dit soort dingen wel vaker willen doen. Voor de toekomst heeft Oliver dan ook al ambitieuze plannen. De kans is dus groot dat we wel vaker een track van Oliver Heldens gaan terughoren in games, of misschien wel een film.
Oliver Heldens' nieuwe track Good Life en de bijbehorende muziekvideo zijn vanaf 11 november te zien op Spinnin' Records. Watch Dogs 2 ligt 15 november in de winkels voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Meer weten over Watch Dogs 2? Lees onze Watch Dogs 2 preview voor meer informatie over de nieuwe hackgame.

Populair Nieuws

Laatste Reacties