5 internationale films met Nederlandse locaties

Article
dinsdag, 09 februari 2016 om 15:30
xgn google image
We zien Nederland nog wel eens voorbij komen in grote Amerikaanse blockbusters. Hoewel het soms maar korte scènes zijn, zijn er genoeg films waarin we toch even kunnen genieten van ons geliefde kleine landje. Lees hier het overzicht met 5 internationale films met Nederlandse locaties.

The Fault in Our Stars

Een van de grootste films van vorig jaar waarin Nederland een grote rol speelt is The Fault in Our Stars. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van John Green en gaat over een bijzonder verhaal tussen twee kankerpatiënten die verliefd op elkaar worden onder vreemde omstandigheden.
De grote droom van het meisje in het verhaal, Hazel Grace, is om haar favoriete schrijver te ontmoeten, die in Amsterdam woont, om hem vragen te stellen over het plotselinge einde van haar favoriete verhaal. Samen met de jongen, Augustus, en haar moeder reist ze naar Amsterdam waar ze eindelijk de schrijver ontmoet.
Voor de film is er veel gefilmd in Amsterdam. Er zijn zo’n zes belangrijke locaties gebruikt, namelijk een huis vlakbij het Vondelpark, het American Hotel bij het Leidscheplein, het Rijksmuseum, Frederiksplein, het Anne Frank Huis en het iconische bankje vlakbij de Herengracht en Leidschegracht.

Ocean’s Twelve

De meeste mensen kennen zeker wel de Ocean’s films, met grote sterren als George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon en nog veel meer. In de tweede film van deze reeks, Ocean’s Twelve reizen we dan even af naar Amsterdam.
In Ocean’s Twelve moet het team van Danny Ocean de 160 miljoen dollar die ze in de eerste film van Terry Benedict hebben gestolen terugbetalen. Benedict weet eindelijk wie hem bestolen heeft en besluit de leden van de groep allemaal te bezoeken. Ze hebben echter allemaal hun geld over de balk gesmeten en worden gezocht in heel Amerika. Voor een nieuwe klus eindigen ze in Rome en Amsterdam.
Meerdere bekende locaties komen voor in de film, waaronder het Pulitzer Hotel, de Kalverstraat, de Negen Straatjes, de Kalverstraat, Heiligeweg, de Dampkring Coffeeshop en de Prinsengracht. Zo zijn de acteurs ook zeker in Amsterdam gespot door meerdere mensen tijdens de opnames.

Deuce Bigalow European Gigolo

In Deuge Bigalow European Gigolo gaat Deuce, de hoofdpersoon van de film, naar Amsterdam nadat hij een incident heeft gehad met twee vervelende kinderen en een boel agressieve dolfijnen. Hij spreekt hier af met zijn oude vriend TJ, maar al snel duikt er een mysterieuze moordenaar op die de beste gigolos van Amsterdam begint te vermoorden.
TJ wordt al snel gezien als de moordenaar en Deuce wordt daarom gedwongen weer terug te stappen in het gigolo leven om de echte moordenaar te achterhalen en TJs naam te zuiveren. In de film zien we een paar bekende Nederlandse gezichten opduiken, waaronder Hanna Verboom, Jeroen Krabbé, Nicolette van Dam en Chantal Janzen.
Meerdere locaties in Amsterdam komen voorbij in deze film. De belangrijkste locaties hier zijn de Nieuwezijds Voorburgwal en de Brouwersgracht. Deze laatste werd in de film speciaal omgetoverd tot The Red Light District.

Mindhunters

Mindhunters is een film waarbij we niet alleen een stukje Amsterdam te zien krijgen, maar meerdere steden en gebieden van Nederland. De hele film speelt zich namelijk af in ons kleine landje. De film gaat over een FBI training programma op een afgelegen eiland waar mensen worden getraind tot Mindhunters. Dit betekent dat ze psychologisch worden getraind om seriemoordenaars te kunnen lokaliseren.
Het gaat echter al snel mis wanneer een van de groepen erachter komt dat een van de agenten zelf een seriemoordenaar is en van plan is de rest een kopje kleiner te maken. Ze moeten zo snel mogelijk erachter komen wie de moordenaar is. De film bevat grote namen zoals Eion Bailey, Jonny Lee Miller, Will Kemp, Christian Slater en Clifton Collins Jr.
De film is op verschillende Nederlandse locaties gefilmd, waaronder Amsterdam Noord, Den Haag, Delft, Radio Kootwijk, Gelderland en Zandvoort.

The Human Centipede

Nederlanders kunnen naast een boel drama’s ook zeker geprezen worden als het gaat om het horrorgenre. Zo kwam er in 2009 een horrorfilm uit genaamd The Human Centipede, volledig gecreëerd door Nederlanders, hoewel de film internationaal uitgebracht werd.
Erg veel geluk heb je niet als je door een gestoorde dokter wordt vastgenaaid aan twee andere mensen, om te kunnen functioneren als menselijke duizendpoot. Het verhaal achter de film is zeer bizar en de film wordt zelfs nog vreemder wanneer het experiment van de dokter slaagt. Hij heeft drie mensen aan elkaar gekoppeld en hun kniebanden doorgesneden, zodat niemand rechtop kan staan. De film is van begin tot einde ongelukkig, voornamelijk wanneer het meisje dat in het midden van de duizendpoot zit als enige overblijft wanneer de andere twee dood geëindigd zijn.
Hoewel de acteurs en actrices in de film voornamelijk Amerikaans zijn, is de film in Nederland gemaakt. De film is grotendeels vlakbij Amsterdam opgenomen, in de buurt van Naarden. Hier vond het filmteam een villa die gebruikt werd als huis van de gestoorde dokter.
Dit is onze selectie van films die Nederland tonen in grote Amerikaanse blockbusters. Mis jij nog films waarin ons landje voorbij komt? Laat het weten!