Indies onder de loep - Turrican flashback, Active Neurons 3, How to Take Off Your Mask, Dungeons 'n Bombs

Article
zondag, 21 maart 2021 om 17:00
turricanflashbackf1615813579
Bij XGN spelen we graag games. Soms zijn dat grote AAA games, maar ook net zo vaak zijn dat kleinere Indie-games. Wij vertellen jullie graag wat wij zoal gespeeld hebben.

Turrican Flashback

We beginnen deze 'onder de loep' met een gouwe ouwe: Turrican is een compilatie van vier games uit het SNES en Amiga tijdperk. De compilatie bestaat uit vier games: De van oorsprong originele Amiga games Turrican en Turrican II: The Final Fight, het van de Mega Drive afkomstige Mega Turrican en Super Turrican die (uiteraard) van de SNES afkomstig is. De games hebben de typische kemerken uit de Amiga tijd: grote graphics, kleurrijke achtergronden en platformen waar veel gebeurt, snelle actie en gevarieerde, complexe levels. Ook bijzonder is dat de games een behoorlijke mate van vrijheid bieden. In veel levels kan je je eigen pad kiezen, zonder door het level-design een bepaalde richting op gedwongen te worden. 'Open wereld' willen we het niet noemen, maar zeker voor een actieplatformer was dit toch wel bijzonder.
Voor deze 'Flashback' editie zijn de controls opnieuw bewerkt en biedt de game een aantal opties die het leven een stuk prettiger maken. Zo kan je een 'rewind' gebruiken, mocht je een belangrijke sprong missen of uit het niets door een vijand besprongen worden. Een beetje valsspelen, maar toch wel erg handig! Ook kan je 'save states' aanmaken, iets waarvan we vroeger alleen maar konden dromen!
Turrican Flashback is nu te koop voor 29,99 in de Nintendo eShop en de PS Store.

Active Neurons 3 - Wonders of the World

Active Neurons is een heel ander type spel. In deze puzzelaar kan je blokken in vier richtingen (onder boven, links rechts) laten bewegen. Doel is om het witte blokje bij het witte rondje te krijgen. Dat lijkt simpel, maar bij iedere beweging schuift alles mee totdat het ergens tegenaan botst. Is dat een rood blokje, dan is dat einde oefening voor het witte blokje. Aan het begin is het nog wel overzichtelijk, maar al snel worden er nieuwe truukjes toegevoegd. Blokken die jevan de ene kant naar de andere transporteren, blokken waar je van plaats mee kan verwisselen, schakelaars en meer maken de tocht naar het witte rondje steeds complexer. Alles wordt keurig in een rustig tempo aangeboden, waardoor je prima kan wennen aan de nieuwe mechanieken. Active Neurons 3 is vrij simpel qua graphics of opzet, maar laat je hersenen regelmatig goed werken.

Active Neurons 3 is voor 4,99 verkrijgbaar voor PlayStation 4 en 5, Nintendo Switch en de Xbox One

How to Take Off Your Mask

Deze game is een remaster van het origineel dat in 2015 uitkwam op Steam. Nu komt deze Visual Novel in een Remasterede vorm naar de consoles. In de game volg je Lilia, die er achter komt dat ze niet alleen bakkershulpje is, maar ook een kattemeisje! Getooid met oren en staart leidt ze ineens een tweede leven, als Luccretia! Maar niet alleen Lilia blijkt een tweede ík' te hebben, dat blijkt ook voor haar Ronan te gelden! Wie zijn zij beide écht, en kunnen ze, als ze dat ontdekt hebben zichzelf nog zijn? In standaard Visual Novel stijl krijg je op diverse plekken in het verhaal de keuze tussen verschillende antwoorden, die de voortgang van het verhaal beïnvloeden. Het verhaal kan meerdere keren doorspeeld worden om de verschillende paden te vinden, om daarmee de 'true ending' te ontsluiten. Het verhaal is niet heel lang, maar wel interessant.
How To Take Off Your Mask is voor 14,99 te koop in de PS Store, Nintendo eShop en Xbox Store.

Dungeons 'n Bombs

Nog een puzzelaar, maar dit keer een meer explosieve! In Dungeons 'n Bombs ben je een ridder die een prinses met baard (!) dient te redden uit steeds complexere dungeons. De prinses is behoorlijk ongeduldig, je hebt namelijk maar een beperkt aantal stappen om bij de prinses te komen. Ondertussen zal je je zetten goed moeten timen, want voor je het weet zit je vast gespiest of loop je een van de vele vijanden tegen het lijf. Dungeons 'n bombs is behoorlijk pittig. De pixelart kan ons deels bekoren, maar waarom de prinses bebaard moet zijn vragen we ons af, dat wordt verder nergens in het spel toegelicht. Het spel kent 50 levels, waarvan sommige je echt hoofdpijn zullen bezorgen!
Dungeons 'n Bombs van Sometimes You is voor 4,99 te koop voor PS4 of PS5 in de PlayStation Store.

Populair Nieuws