Indies onder de loep - Cuphead, Battle Chef Brigade, Indiecalypse, Clash Force

Article
zondag, 05 juli 2020 om 10:00
xgn google image
Zodra de redactie klaar is met het brengen van al het nieuws rond gadgets, films, series en games, slingeren wij natuurlijk ook onze consoles en PCs aan om games te spelen. Daarbij komen ook regelmatig kleinere (indie) games voorbij. we vertellen jullie graag wat we daar van vonden.
cupheadf1593414698

Gespeeld: Cuphead

Platformen: Xbox One, Nintendo Switch, pc
Genre: Run and Gun
Mening: Natuurlijk niet nieuw, maar met een nieuwe tv serie gebaseerd op deze game toch weer hernieuwde aandacht hiervoor. Wat is Cuphead toch een schitterend meesterwerkje. De stijl komt voort van animatiefilms en series uit de jaren '30. Om dit te verwezenlijken hebben de ontwikkelaars alles in het spel met de hand getekend. Dat is uiteraard veel werk, maar hierdoor spat het karakter van de game af. Laat het kinderlijke uiterlijk je echter niet op het verkeerde been zetten; Cuphead is bikkelhard. Bind je controller maar aan je polsen vast, voor die door je tv-scherm gaat! Hopelijk weet de muziek je weer te kalmeren. Op zijn minst zul je weer met tegenzin een glimlach op je gezicht toveren.
Pro's: Schitterend vormgegeven, leuke muziek, uitdagende gameplay.
Cons: De vormgeving kan flink misleidend zijn.
Prijs: 19,99
Redacteur: Arran Winmai
indiecalypsef1593696051

Gespeeld: Indiecalypse

Platformen: Xbox One, PS4, Nintendo Switch, pc
Genre: diverse, minigames
Mening:Voortgekomen uit een succesvolle kickstarter refereert de naam Indiecalypse naar het idee dat er te veel Indies ontwikkeld worden, waardoor er niks meer verkocht wordt en daarmee de hebe indie-scene in zou storten. Dat idee doet al jaren de ronde en er worden nog steeds enorm veel leuke indies gemaakt, dus dat zal allemaal wel meevallen. In deze game worden diverse indies (en non-indies!) op de hak genomen in diverse minigames. Aardige game, maar geen echte hoogvlieger.
Pro's: Ziet er leuk (Family Guy achtig) uit, veel variatie in de minigames
Cons: minigames erg kort, geen duidelijke instructie welke knoppen je de minigame mee bestuurt
Prijs: 10,79€ op Steam, € 12,99 op Xbox, PS4, Switch
Redacteur: Chris Boers
battle chef brigadef1643211354

Gespeeld: Battle Chef Brigade

Platformen: PS4, Nintendo Switch, pc
Genre: Platformer, puzzel
Mening: Wie is er tegenwoordig niet bekend met de Orcs, Elfen en mensen van high fantasy werelden. In Battle Chef Brigade komen al deze rassen in vrede samen om te... koken? Oké, het klinkt apart, maar lees even verder voor je de browser sluit. Battle Chef Brigade zit namelijk vol charme. En achter de rare opzet zit eigenlijk best wel een gaaf spelletje. De dappere Battle Chefs zijn namelijk erg competitief en gaan met regelmaat kookwedstrijden met elkaar aan. Daarvoor moeten ze koken door Tetris-achtige puzzels op te lossen. Oh, en je ingrediënten moet je zelf verzamelen door monsters te verslaan.
Pro's: Liters aan charme, unieke gameplay, kort maar krachtig, leuke mengeling van genres
Cons: Levels zijn steeds hetzelfde, het verhaal is niets bijzonders
Prijs: 19,99
Redacteur: Arran Winmai

Gespeeld: Clash Force

Platformen: PS4, Xbox One, Switch
Genre: Platformer
Mening: platformer die sterk doed denken aan lang vervlogen tijden, inclusief 3:4 beeldschermverhoudingen. Speelt lekker snel weg. Het recept is redelijk traditioneel: je moet van links naar rechts via platformen terwijl je kogels en vijanden vermijdt en zelf terugschiet. je krijgt powerups die werken zolang je geen leven kwijt raakt. Raak je drie levens kwijt, dan is het game over en moet je het level opnieuw spelen. Niet dat dat heel erg is, een level is meestal niet erg lang en ook niet heel lastig, behalve de levels waar je op een soort treintje doorheen rijdt, als je dan springt en naast het karretje lanft, is het meteen gedaan. Leuke hap-snap game voor tussendoor, waar je wel een uurtje mee bezig kan zijn.
Pro: Afwisselende levels, niet te moeilijk. Speelt soepel.
Con: Niet heel lang, ook niet heel uitdagend.
Prijs: 4,99
Redactuer: Chris Boers

Populair Nieuws