Indies onder de loep - Clid the Snail, G-Darius HD, Weapon of Choice, Little Golf Journey

Article
zaterdag, 23 oktober 2021 om 15:00
dariusf1634914222
Regelmatig belichten we welke indie-games er zoal op de XGN burelen gespeeld worden. Deze keer laat Rox weten wat ze van Clid the Snail vond, jagen we ruimte-vissen in G-Darius HD en proberen we met een keuze aan wapens een buitenaardse invasie af te slaan in Weapons of Choice. Tot slot relaxen we nog met een potje A Little Golf Journey.

Clid the Snail

Voor 19,99 euro is de twin-stick shooter Clid the Snail te koop voor PS4 (en dus ook PS5). Clid is eigenlijk best wel een tof personage: een dronken slak! Dat hoor je ook niet elke dag of wel? Voor je het weet word je op een missie gestuurd om een slakkenplaag uit te roeien en dat allemaal dus met het aanzicht van een twin stick shooter. De camera hangt overigens hoger dan normaal gesproken het geval is in dit genre.
Je kan daardoor goed de game zien, het hoofdpersonage en de omgevingen. Dat is een absoluut pluspunt. Maar een minpunt is wel dat de speelervaring wat clunky aanvoelt, vijanden niet al te intelligent zijn en het verslavende aspect van een twin-stick shooter totaal niet tot zijn recht voelt. Het is te prijzen dat de game een narrator heeft en ook probeer te leunen op het verhaal, maar als speler haalt het je uit de actie en denk je elke keer: geef me alsjeblieft een ‘normale’ twin stick shooter. Leuk als je eens wat anders wil proberen, maar verwacht er niet de wereld van.
Rox

Weapon of Choice

Met een keuze uit Solus Operatives met elk hun eigen type wapen dien je een invasie van bizarre buitenaardse wezens af te slaan. De game is een run 'n' gun game van het type Metal Slug, maar wel met een aantal twists. Belangrijkste twist is de al genoemde diverse operatives met elk een eigen wapen dat ieder een heel andere speelstijl vergt. Een andere aardige twist is dat je verloren operatives kan 'redden' door ze op te pikken en het level uit te dragen.
Bijzonder is dat je een soort exoskelet draagt waarmee je aan het plafond kan lopen, wat meer dan eens interessante opties biedt, bijvoorbeeld bij de bosses die soms als een razende over het speelveld denderen. De game speelt heerlijk weg met intuïtieve controls en een techniek genaamd death brush, een vertraging waarmee je op het laatste moment een dodelijke ontmoeting kan vermijden. Weapon of Choice kost 5,99 euro en is speelbaar op Nintendo Switch, Xbox One en PlayStation 4.

G-Darius HD

De Darius-reeks hoeft bij oudgedienden eigenlijk geen introductie en ook in de Indies rubriek is Darius al eerder langs gekomen. De shoot-em-up spellenserie maakte furore in de arcadehallen door zijn bijzondere lay-out, die wel vier beeldschermen breed kon overspannen. Dat is in deze G-Darius niet het geval, in plaats daarvan gebruikt deze versie zelfs de oude tv-standaard 4:3. Maar, wat er op beeld getoverd wordt maakt veel goed. De Silver Hawk beweegt vloeiend over het scherm en dat is maar goed ook. De op zeedieren gebaseerde vijanden vliegen weer in groten getale over je scherm en maken je het leven bijzonder lastig.
Een echte bullet-hell dus! Op zich is de campagne niet heel lang, met maar vijf levels om te doorspelen, maar elk level eindigt in een keuze tussen een moeilijker en makkelijker level. In totaal zijn er dus nog steeds vijftien verschillende levels te spelen. Bijzondere mechaniek is capture, waarbij je een vijand kan vangen en voor jou kan laten vechten. Zeker noodzakelijk als je de eindboss van het level zonder kleerscheuren wil zien door te komen! Dat wordt dus strategisch vijanden vangen. G-Darius HD is voor 29,99 te koop op de Nintendo Switch en PlayStation 4. Eind deze maand verschijnt er ook een fysieke versie van de game voor dezelfde prijs.

Pre-order G-Darius HD nu bij Nedgame

A Little Golf Journey

Na al dat schietgeweld zijn we wel aan een rustigere game toe. Dat is A Little Golf Journey zeker. De game houdt het midden tussen het 'grote' golf en midgetgolf. In de basis probeer je met zo min mogelijk slagen van de tee in de hole van elk level te komen, maar de levels zijn zo ontworpen dat er regelmatig kortere, semi-verborgen routes te vinden zijn. Bovendien zijn er verborgen holes in het level, tijd-gebaseerde challenges en meer. Daarmee is A Little Golf Journey bijna meer een puzzelgame dan een echt golf spel. Je speelt in een sterk gestileerde wereld die door diverse gebieden gaat. De nachtelijke levels zijn een lust voor het oog, versierd met allerlei lichtjes en glimwormen.
A Little Golf Journey is voor 17,30 euro verkrijgbaar op Steam, en voor 16,79 euro op de Nintendo Switch.