Indie Games 2016 - Drie Gambitious games om in de gaten te houden!

  Op gamescom hebben we natuurlijk een hoop grote AAA-games gezien, maar er was ook zeker aandacht voor de kleinere titels. Zo toonde ook Gambitious haar indie games 2016 line-up. Deze drie titels van Gambitious moet je dan ook zeker in de gaten houden!

  Indie games worden steeds populairder en het aanbod is tegenwoordig enorm. Hierdoor is het soms misschien lastig om het kaf van het koren te scheiden. Wij gingen op gamescom daarom langs bij een presentatie van Gambitious om te aanschouwen wat zij de komende tijd uit gaan brengen.

  3. Diluvion

  Aangekomen bij de booth van Gambitious, krijgen we eerst een presentatie te zien van Diluvion. Diluvion speelt zich af in een wereld die na een grote overstroming volledig overspoeld is met water. De laatste overlevenden hebben hun levensstijl volledig aangepast aan deze nieuwe waterwereld en kunnen met duikboten tussen de verschillende onderzeese steden reizen.

  In de wereld van Diluvion gaan er geruchten rond over een geheimzinninge schat die zich diep in de oceaan moet bevinden. Men gelooft dat het vinden van deze schat de sleutel is tot het redden van de mensheid. Velen hebben geprobeerd om de schat te vinden, maar niemand heeft deze zoektocht tot nu toe overleefd. In Diluvion speel je één van de avonturiers die op zoek gaat naar de mysterieuze schat.

  Het doel in Diluvion is om de verschillende delen van de oceaan te verkennen. Je zult hiervoor een goede crew moeten samenstellen, materialen verzamelen om je duikboot te upgraden en bevriend raken met de lokale bevolking. Je reist in Diluvion door drie verschillende gebieden met elk een volk dat je tevreden zult moeten stellen. Zo is er bijvoorbeeld een uiterst religieus volk dat gelooft dat de overstroming van de wereld het gevolg is van een zondevloed.

  Diluvion bevat niet alleen verkenning en customization, maar ook gevechten met vijandige duikboten en zelfs bizarre diepzeemonsters. Heb je dus altijd al eens bevelhebber van een duikboot willen zijn of houd je gewoon van schatzoeken? Dan is Diluvion zeker een game om in de gaten te houden!

  2. Outreach

  We gaan van de diepe oceaan in Diluvion naar de verre ruimte in Outreach. Outreach vertelt een fictief verhaal dat zich afspeelt in de jaren '80 van de vorige eeuw toen de space race tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie nog in volle gang was. Je speelt een Russische kosmonaut die moet uitzoeken waarom het contact met een ruimtestation plotseling verbroken is. Wanneer je aankomt, tref je het ruimtestation in een vervallen staat aan en ontdek je dat de crew verdwenen is.

  Je moet vervolgens uit gaan zoeken wat er in het ruimtestation is gebeurd en waar de crew gebleven is. Outreach is in de essentie een walking simulator en doet qua opzet sterk denken aan Gone Home. Toch zul je in Outreach niet alleen maar rondlopen en kun je ook over de buitenkant van het ruimtestation klimmen. Je zult regelmatig grote sprongen tussen verschillende delen van het ruimtestation moeten maken, waarbij je goed zult moeten richten om niet opgeslokt te raken door de enorme uitgestrektheid van de ruimte.

  De makers van Outreach hebben enorm veel onderzoek gedaan naar de ruimtewedloop en de kosmonauten van de Sovjet-Unie om een zo realistisch mogelijk ruimtestation te creëren. Dit was dan ook duidelijk terug te zien in de gameplay die wij te zien kregen. Er is enorm veel zorg in de details gestopt en dit maakt Outreach dan ook tot een ambitieuze nieuwe titel. We zullen in de loop van 2017 kunnen zien hoe het verhaal van Outreach verder verloopt!

  1. Transport Fever

  Na Outreach laten we de ruimtevaart achter ons en keren we weer terug naar de Aarde, waar we ons op het kleinere transport gaan richten. We krijgen namelijk een korte presentatie te zien over Transport Fever, het vervolg op Train Fever. Transport Fever is een simulatie-game waarin je zelf bus-, trein- en vliegtuigroutes kunt managen.

  Transport Fever heeft een verhaalmodus en een modus waarin je vrij kunt spelen. De verhaalmodus speelt zich af van 1850 tot het heden en laat je door middel van afzonderlijke missies transportnetwerken aanleggen. Deze missies laten de vooruitgangen in technologie en cultuur goed zien. Zo zul je in 1850 bijvoorbeeld nog effectieve spoorwegen moeten bouwen die langs verschillende dorpen en volksstammen komen.

  In de vrije modus zijn de mogelijkheden bijna eindeloos en dit biedt de optie om een hoop te experimenteren. Je kunt in de vrije modus enorme transportnetwerken aanleggen, maar je zult wel rekening moeten houden met de wensen van je klanten. Zo zullen mensen bijvoorbeeld de auto pakken wanneer er geen goede buslijn in de buurt is en dit is natuurlijk niet de bedoeling! Transport Fever lijkt flink te gaan uitbreiden op de voorganger Train Fever en is dan ook zeker essentieel voor de echte transport-fans!

  Outreach

  Verkijgbaar vanaf 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.