In Animal Crossing New Horizons gaat het sociale leven door

  Het coronavirus heeft in één keer het sociale leven platgegooid en heel Nederland zit thuis. Helaas, maar gelukkig biedt Animal Crossing New Horizons troost. Nintendo's fantasievolle levenssimulatie spel dient niet alleen als de ideale afleiding, maar ook doen spelers hun uiterste best om het sociale leven online zo veel mogelijk door te laten gaan!

  Animal Crossing is al jaren een succesvolle spelserie waarin spelers een nieuw leven starten in een dorp vol De Fabeltjeskrant-achtige dieren als buurtbewoners. Je vult je dagen door een beetje vissen en insecten te vangen, fossielen op te graven en meubels te verzamelen om jouw huisje mee op te leuken. In dit spel zijn er dus geen slechteriken die op de loer liggen of demonen die je moet afknallen. Animal Crossing speel je voor rust, of om je verzamelwoede te verzachten.

  Dat het nieuwste deel Animal Crossing New Horizons goed verkocht zou worden was dus wel te verwachten. Maar toen een groot deel van de wereld door de coronacrisis getroffen werd, kwam daar nog eens een schep bovenop. Wat doe je als je niet meer naar buiten kan en thuis zit? Dan start je een gloednieuw leven op een onbewoond eiland zonder zorgen!

  Animal Crossing New Horizons is na één maand al een record aantal keer verkocht. De meeste spelers hebben al helemaal hun draai gevonden op haar of zijn eiland, en bezoeken nu ook online de eilanden van andere spelers. Deze online spelervaring is al snel uitgegroeid tot een heuse online community waarin spelers met elkaar handelen, exposities bezoeken of zelfs op een date gaan. Het sociale leven staat misschien stil, maar in Animal Crossing is het groter dan ooit!

  Knollen voor je geld

  De snelste manier om goed geld te verdienen in Animal Crossing New Horizons, is door knollen te verkopen. Deze knollen koop je op vroeg in de ochtend elke zondag van een schattig zwijntje, en verkoop je dan binnen een week door voor een hopelijk hogere prijs. Deze mechanic heet de ''stalk market'', een woordgrap gebaseerd op de stock market en werkt als het waren net als de beurs.

  Terwijl de beurzen in onze wereld instorten, stijgt het interesse in de stalk market. Rond deze knollen handel is namelijk een online community ontstaan waarin spelers online delen voor wat voor prijs je vandaag knollen kunt verkopen op haar of zijn eiland. Als deze prijs erg hoog is, kan je spelers via het internet uitnodigen om jouw eiland te bezoeken om knollen te verkopen en flink te cashen. De meeste spelers vragen wel een entreeprijs, want zonder 99,000 bells of een Nook Miles ticket af te staan kom je er niet in. Maar dit is maar een klein bedrag vergeleken met de miljoenen die je mee naar huis neemt.

  Zorg wel dat je binnen een week na aankoop jouw knollen hebt verkocht, want na 7 dagen zijn ze rot en geen zak meer waard, en dat is flink zonde van de knollen en van je geld.

  Toch naar het museum

  Alle evenementen zijn tot en met 1 september afgelast. Dit is natuurlijk een enorme mokerslag voor de cultuursector, maar gelukkig zijn de kunstenaars onder ons creatief genoeg om een oplossen te bedenken om toch hun kunsten tentoon te stellen.

  Zo bedachten de Amerikaanse Los Angeles County Museum Of Art (LAMCA) en The Getty om hun geplande exposities gedeeltelijk online te zetten. Door een AR-code te scannen haal je het kunstwerk binnen en kan je het aan je muur hangen om te bewonderen.

  Daarnaast bedacht The Monterey Bay Aquarium uit California zelfs digitale rondleidingen te geven door hun Animal Crossing New Horizons museum waarin ze nog meer informatie geven over vissen, insecten en fossielen..

  Bekende dorpsbewoners

  Nu dat alle concerten zijn geannuleerd en producties van films en series zijn stopgezet hebben artiesten en filmsterren ook zeeën aan tijd. Hoe ga je die tijd vullen? Als het aan The Lord Of The Rings acteur Elijah Wood ligt door knollen te verkopen! Nadat iemand op Twitter haar knollen-prijs had gedeeld werd zij benaderd door de acteur met de vraag of hij misschien langs haar eiland mocht komen om z'n knollen te verkopen.

  Elijah Wood was een beeldige gast, want hij vroeg ook netjes of hij wat fruit van haar eiland mocht meenemen, en eindigde zijn bezoek met complimenten voor haar eiland.

  Naast Elijah Wood zijn ook Captain Marvel's Brie Larson en Old Town Road rapper Lil Nas X verslaafd aan Animal Crossing. Brie Larson vroeg op instagram of haar volgers toevallig wat Iron Nuggets voor haar over hadden, terwijl Lil Nas X iedereen uitnodigde op z'n eiland om zijn 21e verjaardag te vieren.

  Animal Crossing dates

  Wanneer je date een succes is, zal het natuurlijk moeilijk zijn om anderhalve meter afstand te behouden… maar zelfs daar schiet Animal Crossing te hulp! Al meerdere Tindermatches hebben hun eerste date gehad door online af te spreken in Animal Crossing New Horizons. Tijdens zo'n date kan je elkaar de mooiste plekken van je eiland laten zien, talloze emoties op elkaar afvuren of elkaar de mooiste cadeautjes schenken.

  Nu zal een Animal Crossing date natuurlijk nooit hetzelfde voelen als een eerste echte date, maar voor mensen die vaak nogal nerveus zijn voor een date is eerst een ontmoeting in Animal Crossing New Horizons best een uitkomst!

  Zo zie je maar dat binnen zitten niet hoeft te beteken dat je niet meer sociaal kan zijn, want de creatieve online community rondom Animal Crossings New Horizons kan oprecht je horizon verbreden.

  Animal Crossing: New Horizons

  Verkijgbaar vanaf 20 march 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.