Immortal Unchained reveal [Gezien op gamescom 2017]

Article
donderdag, 14 september 2017 om 13:18
xgn google image
Niet alle verrassingen zijn tijdens de E3 al naar buiten gebracht. Tijdens gamescom zijn er genoeg nieuwe projecten getoond. Een veelbelovende titel die na jaren zwijgen eindelijk getoond mocht worden, heeft inspiratiebronnen waar veel gamers van gaan kwijlen. Dit is alles wat je vooralsnog moet weten van de Immortal Unchained reveal.
Als de ontwikkelaar al vrij vlot met het gegeven komt dat de Dark Souls-franchise een belangrijke inspiratiebron voor Immortal is, weet je dat het een pittige game gaat worden. Je personage heeft niet het eeuwige leven, vijanden zijn genadeloos en als je doodgaat verlies je je resources. Alhoewel dit verdacht veel overeenkomt met het eerder genoemde populaire meesterwerk, kent de productie van Toadman Interactive een eigen smoelwerk. Op deze en de volgende pagina’s lees je van alles over de Immortal Unchained reveal.

Hardcore gaming in de ruimte

Immortal is een actie role-playing game die met twee benen in het sciencefiction genre staat. Het spel is qua setting niet over één kam te scheren met het futuristische The Surge, maar focust zich in plaats van een industrieel design meer op buitenaardse bolwerken. Het is aan jou de taak om het universum van verscheidene vijandelijke facties te ontdoen.
Tijdens de gamescom presentatie werkt de ontwikkelaar zich door een verwilderd sneeuwgebied heen. Sluipend langs hoge kliffen komt de strijder steeds dichterbij een vijandelijke vestiging die in handen is van de zogenaamde Undead Legion. Deze locatie is samengesteld uit talloze grimmig ogende gebouwen, om uiteindelijk te eindigen op een groot plein waar een bossfight plaatsvindt.
Het doorlopen van een level als deze kost ongeveer twee uur van je tijd. Als je doodgaat hoef je niet helemaal opnieuw te beginnen als je een beetje handig bent. Net als in Dark Souls en The Surge staan de verschillende gebieden in connectie met elkaar, waardoor je binnendoorwegen kunt openen om uren te besparen. In Immortal Unchained kom je veel verschillende werelden met allerlei missies tegen, die onderling in verband staan door transportmiddelen.
117243

Op afstand

De Immortal Unchained reveal weet zich niet alleen te onderscheiden door de setting, maar ook op het gebied van combat komt het totaal niet overeen met Dark Souls. Het spel legt namelijk de nadruk op vuurgevechten met langeafstandswapens. Er zijn meer dan 100 verschillende geweren beschikbaar, die elk aan te passen zijn. Hierdoor krijg je een hoop variaties tot je beschikking met verscheidene effecten.
Volgens Toadman Interactive brengt de combat enige moeilijkheden met zich mee, aangezien het minder te maken heeft met melee­ gevechten. Dit weet de studio op te lossen door een aantal aanpassingen toe te voegen. Vijanden zijn onvoorspelbaar en maken tevens zelf ook gebruik van geweren. Bovendien is jouw munitie niet oneindig en doet je wapen minder schade naarmate je verder van je doel af staat.
Naast geweren heb je ook een slagwapen bij je voor de korte afstand. Mocht je munitie op zijn, ben je dus niet gelijk hulpeloos. Maar hoe dichter je bij komt, hoe minder tijd je hebt om kogels en andere aanvallen te ontwijken. Om je tegenstander heen dansen en af en toe een slag uitdelen vereist de nodige precisie.
117244

De nieuwe bonfires

Zoals eerder is gezegd, zijn er verschillende upgrades voor je wapens. Hierbij moet je denken aan speciale elementaire krachten, extra opzetstukken en algemene verbetering van schade. Van wat er uitgelegd is, zullen deze verbeteringen te betalen zijn met bits. Deze valuta is de Immortal variant van de souls.
Deze bits zijn op een zelfde principe te verwerven. Het slachten van vijanden en het collecteren uit schatkisten vormen de grootste bronnen van je inkomsten. Als je in het harnas sterft, ben je al je bits kwijt. Deze verloren verzameling kan je weer oprapen door naar de plek te gaan waar je dood ging, maar de ontwikkelaars zijn er nog niet over uit of deze handeling tijdgebonden wordt.
Met genoeg bits kun je ook de vaardigheden en resistentie van je personage verhogen. Deze actie kan je ondernemen bij obelisks, oftewel de sci-fi bonfires. Deze dienen tegelijkertijd ook als checkpoint en de locatie om je wapens op te poetsen en weer van munitie te voorzien. Of deze metalen constructies de fast travel feature bevatten, is nog niet bekend.
117246

Geen makkie

Immortal wordt zonder twijfel een uitdagende game. Normale vijanden van de getoonde undead legion sloegen zonder problemen het hoofdpersonage in elkaar. Het feit dat je zelfs vanaf een afstand niet meer veilig bent, draagt ook zijn steentje bij aan die meedogenloze ervaring. Waar normale vijanden al een behoorlijke tegenstand vormen, weet Toadman Interactive zonder twijfel een overtreffende trap aan het spel toe te voegen.
Het einde van een gebied wordt gedomineerd door een baasgevecht. In de demo die tijdens gamescom getoond werd, was dit een torenhoge ridder met een zo goed als onbreekbaar harnas. Toch kent deze kolos, de Holmeguard Commander genaamd, zijn zwakke plekken waar je zelf moet zien te vinden. Na het verslaan van deze verwoestende tegenstander, is het gebied van zijn leider ontdaan en kun jij de controle overnemen.
Een vaste releasedatum bij de Immortal Unchained reveal niet gegeven, maar er wordt verwacht dat Immortal in de eerste helft van 2018 uit komt. Het spel verschijnt dan voor Xbox One, PS4 en PC.