Hyperkin Supaboy - de SNES voor onderweg

  Nostalgie is op dit moment op zijn top, met de vele remasters die uitkomen en met het verschijnen van de Mini NES, is er geen betere tijd om je SNES games erbij te pakken. Maar waar moet je die games dan in doen wanneer je tv bijvoorbeeld geen scartaansluiting meer heeft? De Hyperkin Supaboy kan een oplossing bieden.

  Ben je ook toe aan wat nostalgie, maar was de NES van voor jouw tijd of voel je meer voor een andere console zoals de Super Nintendo? Dan zou de Supaboy je kunnen helpen bij het vervullen van je nostalgische gevoelens. De Supaboy is namelijk een Super Nintendo Entertainment System voor onderweg!

  De console gebruikt al je oude cartridges, hierdoor zullen je oude cartridges nieuw leven worden ingeblazen en liggen ze niet meer op een schap stof te verzamelen. In deze special kijken we naar de verschillende aspecten van de Supaboy. Bijvoorbeeld wat de specificaties van het apparaat zijn, welke games je erop kunt spelen en wat de prijs is. Laten we dus beginnen met het eerste aspect.

  Wat zijn de specificaties van de Hyperkin Supaboy?

  De Supaboy wordt ontwikkeld door Hyperkin. Hyperkin staat bekend om het ontwikkelen van nostalgische apparatuur. Zo heeft het bedrijf eerder ook een hoesje voor smartphones uitgebracht, waardoor het mogelijk was Gameboy spellen te spelen met fysieke knoppen.

  Het apparaat heeft een 4:3 scherm, waarmee alle spellen op precies dezelfde wijzen vertoond worden als vroeger. Naast het scherm zitten alle gebruikelijke SNES knoppen die allemaal zijn overkomen in de orginele grootte. Ook de schouderknoppen zijn aanwezig en dus kun je al je spellen zonder moeite spelen.

  Omdat de orginele SNES cartridges in het apparaat moeten is de Supaboy wat aan de grote kant. Echter, zit hier wel een voordeel aan. De console is namelijk ook aan te sluiten aan je tv via de tulip aansluiting en door zijn formaat zal de console stevig blijven staan, wanneer jij en een vriend samen wat oude games spelen.

  Welke spellen kan ik spelen op de Hyperkin Supaboy?

  Zoals al eerder vermeld kun je alle SNES games die zijn uitgebracht spelen op de Hyperkin Supaboy. Dus als je nog oude SNES games hebt liggen, krijgen deze weer een nieuw doel. Een voordeel is dat er waarschijnlijk veel SNES games te vinden zijn bij verschillende tweedehands winkels voor een mooie prijs.

  Het nadeel is wel dat de cartridges redelijk groot zijn en het dus niet zo makkelijk is om deze allemaal mee te nemen wanneer je een weekend weg gaat. Voor thuis op de bank is het natuurlijk ideaal. Jij speelt alle klassiekers zonder dat iemand er last van heeft.

  Daarnaast is de Hyperkin Supaboy vooral gemaakt voor het spelen van Amerikaanse en Japanse games. Er zijn enkele Europese games die wel speelbaar zijn op het systeem, maar lang niet alles. Pas hier dus wel mee op.

  Ben je al je SNES games kwijt, of weet je gewoon niet waar je moet beginnen? Bekijk dan onze Top 25 SNES games special. Hiermee weet je welke games je echt als eerste moet spelen of welke games leuk zijn voor je collectie.

  Waar kan ik een Hyperkin Supaboy kopen?

  De Hyperkin Supaboy is heel lastig te krijgen via Nederlandse verkopers. Zo is hij te koop via Gator, alleen staan daar de verkopen op het moment van schrijven nog op pre-order. De beste oplossing zou dus importeren zijn.

  Via Engelse webwinkel GameSeek is hij wel bijvoorbeeld te koop en ook via de Duitse Amazon zijn er nog enkele verkrijgbaar, alleen zijn deze webwinkels duurder dan andere aanbieders. Ebay is dus waarschijnlijk de beste keuze als je een Supaboy wil kopen. Er zijn veel aanbieders en de prijzen zijn niet belachelijk hoog. Wel zijn de verzendkosten op Ebay meestal hoger dan gewoonlijk, dus houd daar wel rekening mee.

  Hoeveel kost een Hyperkin Supaboy eigenlijk?

  Zoals eerder vermeld is het erg lastig om één prijspunt aan te wijzen. Bij Gator wordt de Supaboy aangeboden voor 95 euro, terwijl hij op Amazon wordt aangeboden voor 119 euro. Bij Gameseek wordt hij tweedehands aangeboden voor ongeveer 65 euro.

  Ook op Ebay wordt de Hyperkin Supaboy aangeboden tegen verschillende prijzen, tussen de 55 en 110 euro staat het apparaat daar te koop. Er is dus een groot verschil in prijzen voor de Supaboy. Bij de ene aanbieder gaat het om een nieuwe variant, de ander is al gebruikt.

  Het is dus echt aan jou om te bepalen wat je overhebt om al je oude games in volle glorie te spelen.

  De nieuwe variant: Hyperkin Supaboy S

  Hoewel de Supaboy al redelijk oud is, is de console erg tijdloos. Heb je toch liever de nieuwe versie van de console, dan is de Hyperkin Supaboy S misschien iets voor jou. De Supaboy heeft eigenlijk dezelfde functie, maar dan met een paar aanpassingen.

  De Supaboy S heeft in plaats van een 4:3 scherm een 16:9 scherm, alleen is het nieuwe scherm is eerder een nadeel dan een voordeel. Hoewel het scherm van de Supaboy S van betere kwaliteit en een stuk helderder is, worden door het 16:9 scherm al je games uitgerekt. Hierdoor zullen al je games er misvormd uitzien, wat ten koste gaat van de spelervaring.

  Naast het aangepaste scherm hebben ook de speakers een upgrade gehad. Deze bevinden zich nu over de gehele hoogte van het scherm aan beide kanten, terwijl ze zich eerst alleen aan de onderkant bevonden. Ook is er nu een regio-schakelaar, hiermee kun je aangeven uit welke regio de game komt en daarna kan je deze zonder moeite spelen.

  De nieuwe Hyperkin Supaboy S komt in december uit, dus hou de handheld/console in de gaten.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.