De HUAWEI MateView GT-monitoren vergeleken

Article
maandag, 13 december 2021 om 16:00
huawei mateview gtf1638895065
HUAWEI heeft twee nieuwe topmonitoren op de markt gelanceerd, maar welke is nou beter? Hieronder zetten we de verschillen tussen de nieuwe HUAWEI MateView GT-monitoren voor je op een rij zodat je weet welke monitor het beste bij jouw eisen past.
De nieuwe HUAWEI MateView GT-monitoren weten de tongen van menig techliefhebber los te maken. Toch zitten er nog wel aanzienlijke verschillen tussen de HUAWEI MateView GT 27- inch Standard Edition en de HUAWEI MateView GT 34-inch Sound Edition. De verschillen zetten we hieronder op je een rij zodat je een geïnformeerde beslissing kan maken over welke monitor het beste bij je set-up past.

Ultrawide

Het eerste verschil tussen de HUAWEI MateView GT-monitoren is best wel een opvallend verschil. De HUAWEI MateView GT 34-inch Sound Edition is namelijk een ultrawide monitor. Dit betekent dat het scherm een verhouding heeft van 21:9, terwijl de HUAWEI MateView GT 27-inch Standard Edition een standaardverhouding heeft van 16:9.
Nou kan je zeggen dat ultrawide misschien een beetje een gimmick is voor een monitor, maar er zijn zeker wel een paar voordelen te benoemen. Voor shooters is het bijvoorbeeld al een voordeel dat je Field of View doorgaans hoger is zodat je meer overzicht over het slagveld hebt. Daarnaast is het natuurlijk ook schitterend om games met mooie uitgestrekte landschappen te spelen op een ultrawide monitor, denk hierbij bijvoorbeeld aan een Forza Horizon 5.
huawei mateview gt 34 sound edition 7f1638888340

Totaalpakket

De HUAWEI MateView GT 34-inch Sound Edition heeft nog een groot voordeel ten opzichte van de HUAWEI MateView GT 27-inch Standard Edition. Onder het grotere scherm vind je in de standaard namelijk ook een ingebouwde soundbar terug met touch controls. Nou zal je een hoop games spelen met een headset op, maar ergens is het wel fijn dat je het geluid ook gewoon via de soundbar kan laten afspelen.
Een headset wordt zelfs een beetje overbodig gemaakt door de HUAWEI MateView GT 34-inch Sound Edition, want in de soundbar zitten ook nog twee microfoontjes ingebouwd zodat je tijdens het gamen gewoon tactieken door kan nemen met je teamgenoten. Daarnaast past de soundbar ook nog eens heel goed bij het algehele design van het scherm, zeker met het ingebouwde sfeerlicht.
huawei mateview gt 34 sound editionf1638881893

De prijs

Misschien een beetje voor de hand liggend, maar er zit een aanzienlijk verschil in prijs tussen de HUAWEI MateView GT 27-inch Standard Edition (399,99 euro) en de HUAWEI MateView GT 34-inch Sound Edition (549,99 euro). Laatstgenoemde heeft dan ook wel een boel extra's vergeleken met het andere model, maar in een enkel geval is de HUAWEI MateView GT 27-inch Standard Edition ongetwijfeld de betere optie.
Dat enkele geval betreft het platform waarop je speelt, want hoewel de HUAWEI MateView GT 34-inch Sound Edition een schitterende functie heeft in de vorm van ultrawide, is de functie nogal nutteloos als je op console speelt. Consoles hebben namelijk geen ondersteuning voor ultrawide en dus kan je dan beter kiezen voor het goedkopere model.
huawei mateview gt 34 sound edition 1f1638881733

Kleurenregen

Nou vraag je jezelf misschien af waarom je ruim 150 euro meer zou neertellen voor een scherm die op het eerste gezicht alleen wat groter lijkt te zijn dan zijn kleinere broertje en een ingebouwde soundbar biedt. Laat het nou zo zijn dat de HUAWEI MateView GT 34-inch Sound Edition nog een extreem groot verschil in het aantal kleuren tevoorschijn kan toveren ten opzichte van de HUAWEI MateView GT 27-inch Standard Edition.
Laatstgenoemde is al in staat om 16,7 miljoen verschillende kleuren op je beeldscherm te laten verschijnen, wat al een indrukwekkende hoeveelheid is. De HUAWEI MateView GT 34-inch Sound Edition gaat daar nog even flink overheen met 1,07 miljard kleuren. Met zoveel kleuren weet je in ieder geval dat je geniet van de omgevingen in games zoals de ontwikkelaars het bedoeld hebben.
huawei mateview 34 gt sound edition 6f1638881997

Toegangspoorten

Misschien niet zo nuttig of tof zoals de andere verschillen, maar de HUAWEI MateView GT 34-inch Sound Edition heeft nog een voordeeltje ten opzichte van zijn kleine broertje en dat is een grotere hoeveelheid toegangspoorten. De HUAWEI MateView GT 27-inch Standard Edition heeft een HMDI 2.0 aansluiting, een USB-C aansluiting voor de stroomtoevoer en een DP 1.2 poort.
De HUAWEI MateView GT 34-inch Sound Edition gaat daar nog even dunnetjes overheen door je nog een extra HDMI 2.0 poort te geven, een extra USB-C aansluiting voor extra dingen, een DP 1.4 poort en nog een gecombineerde aux aansluiting voor het aansluiten van je headset. Al met al weet de duurdere versie van de schermen je meer opties te bieden om je game-ervaring naar een hoger niveau te tillen.

De HUAWEI MateView GT-monitoren vergeleken

Beide nieuwe monitoren van HUAWEI zijn uitstekend en bieden je een uitstekende gameplayervaring. Het is alleen wel duidelijk dat je voor 150 euro meer een gigantische collectie aan extra features krijgt om maximaal te genieten van je games. Heb je een console? Dan kan je het beste gaan voor de HUAWEI MateView GT 27-inch Standard Edition, omdat je niet veel zal hebben aan de ultrawide functies van de HUAWEI MateView GT 34-inch Sound Edition. Geen console in huis? Dan is de HUAWEI MateView GT 34-inch Sound Edition de beste optie voor jou!
Dit artikel is in samenwerking met HUAWEI.