HP onthult nieuwe OMEN by HP gaming laptop line-up en meer tijdens gamescom

HP heeft tijdens gamescom een nieuwe line-up uit de doeken gedaan, waaronder een nieuwe lijn aan laptops en een stukje software waar iedere gamer blij van wordt. Als kers op de taart onthulde HP de nieuwe OMEN X2S gaming laptop.

Tijdens gamescom waren wij te gast bij HP in een wel hele bijzondere setting. De computerfabrikant had namelijk een scheepscontainer omgetoverd tot walhalla voor pc-gamers. In deze container ontdekten wij de nieuwe gaming laptop line-up, waaronder de krachtpatser OMEN X2S en meer.

OMEN by HP X2S als paradepaard

We beginnen deze special met de meest krachtige laptop die we mochten aanschouwen in de container. De HP OMEN X2S is een bijzonder apparaat. De gaming laptop is namelijk een bijzonder dunne laptop die onder de motorkap een flinke portie kracht verbergt.

Daarbij heeft de laptop een 15 inch 4K-scherm (afhankelijk van de opties die je kiest) waarop jij je games kunt spelen, en is er boven het toetsenbord nog een 6 inch display te vinden. Dit scherm heeft een bijzondere functie, waardoor jij heel makkelijk kan multitasken tijdens een game. Zo kun je eenvoudig een stuk van je hoofdscherm selecteren zoals de minimap van Fortnite of je hotbar in World of Warraft Classic en deze op het tweede scherm zetten. Dit scherm zal dan net als je normale display meebewegen met de game waardoor je een altijd up to date tweede scherm hebt om op te kijken.

Verder heeft de gaming-laptop alles dat het hartje van een gamer sneller laat kloppen: een negende generatie Intel Core i9 CPU, maximaal 32 GB aan RAM geheugen, een SSD harde schijf van maximaal 1 TB en een Nvidia GeForce RTX 2080 videokaart met 8GB VRAM. Met deze specs kun je zelfs de nieuwste games op de hoogste performance settings spelen zonder dat het apparaat het ook maar een seconde moeilijk heeft. De dubbele ventilator met een vijfvoudige airflow die de laptop huisvest zorgt er daarbij dat tijdens de meest verhitte games je laptop het hoofd koel houdt!

De HP OMEN X2S zal naar verwachting ongeveer 2100 euro gaan kosten, afhankelijk van de uitvoering die je selecteert.

OMEN by HP

OMEN by HP 15

Naast deze monsterlijk krachtige laptop is er ook een tweetal andere laptops aangekondigd in de OMEN by HP Line-up. Het gaat hier om de OMEN by HP 15. De OMEN by HP 15 is een krachtige laptop in een kleine verpakking. Met zijn i9 Intel Core processor, Full HD-display en de Nvidia GeForce RTX 2080 grafische kaart kun jij de mooiste games zonder problemen spelen.

De SSD schijf in de laptop zorgt daarbij voor snel toegankelijk geheugen met een maximum van 512 GB. Het gaat hier om flash-geheugen die tot 17 keer sneller werkt als een traditionele harde schijf. Wat betreft ontwerp mag de laptop er ook wel zijn. De typerende kenmerken voor een OMEN by HP laptop zijn allemaal aanwezig: van een dunne schermrand tot het RGB-verlichte toetsenbord.

De exacte prijskaart van de OMEN by HP 15 is afhankelijk van de opties die je bij de laptop selecteert en zal ergens tussen de 750 en de 1000 euro vallen.

OMEN by HP 17

De tweede aangekondigde laptop naast de OMEN by HP X2S is de OMEN by HP 17. Deze laptop is wat betreft de specificaties ongeveer hetzelfde als zijn broertje, de OMEN by HP 15, maar heeft een aantal eigen kenmerken. Zo is het scherm 17 inch in plaats van 15 inch en zit er onder de motorkap een i7 processor verborgen in plaats van een i9.

De OMEN by HP 17 richt zich daarbij wat meer op de opslag en werkgeheugen in tegenstelling tot de OMEN by HP 15 die wat meer op snelheid gericht is. Hij doet dit door een maximum geheugen van een 2 TB SATA-schijf, een 512 GB PCIe werkgeheugen en 16 GB aan DDR4 RAM.

De OMEN by HP 17 zal een startprijs hebben van ongeveer 850 euro.

OMEN by HP

OMEN by HP Coach

Als derde en laatste komt OMEN by HP met de OMEN Coach. Deze software helpt gamers betere prestaties neer te zetten. Zo meet de Coach waar de sterke en zwakke punten van een gamer liggen in bepaalde spellen en geeft dit weer in een overzichtelijk schema. Daarbij worden tips gegeven, afhankelijk van de game, over hoe deze punten aan te pakken.

Het is een soort fitnesscoach voor gamers die je gaming skills naar een hoger niveau tilt. De OMEN by HP Coach is nog niet voor alle games beschikbaar werd ons op het hart gedrukt, maar populaire games als League of Legends worden wel al ondersteunt. Daarbij zal de ondersteuning telkens uitgebreider worden zodat straks iedereen gecoacht kan worden!

Naast het coachen zorgt de software die in het HP Command Center te vinden is dat al je ontgrendelde prestaties in een handig overzicht staan en dat je persoonlijke profielen voor je OMEN laptop of randapparatuur kunt instellen.

De OMEN by HP Coach is de eerste maand gratis te gebruiken, maar daarna is een abonnement vereist. Wat de prijs van dit abonnement wordt is nog onbekend.