Hollow Knight Silksong gameplay - Een nieuw insecten avontuur

  Hollow Knight is één van de meest geprezen metroidvania’s van de afgelopen jaren. De aankondiging van een vervolg met Hornet in de hoofdrol was dan ook meer dan welkom. Wij hebben de kans gehad om de Nintendo Switch-versie van de game te spelen: dit is onze ervaring met de Hollow Knight Silksong gameplay.

  Nintendo

  Even vooraf: er waren twee verschillende demo’s van de game beschikbaar. Eén daarvan werd omschreven als een makkelijke demo, de ander was een wat moeilijker level later in het spel. Omdat dit de eerste keer was dat we de gelegenheid hadden om Silksong te spelen hebben we de eerste demo gespeeld.

  Silksong voelt na Hollow Knight vertrouwd

  Al snel na het starten van onze Hollow Knight Silksong gameplay bleek dat het misschien niet nodig was geweest om de makkelijke demo te kiezen. Ons vermoeden dat Hornet in de besturing heel anders aan zou voelen dan The Knight bleek namelijk ongegrond. Hornet loopt en springt als The Knight en ook zij kan zonder hulpmiddelen niet vaak achter elkaar aanvallen.

  Toch is er wel degelijk het één en ander nieuw in Silksong. Als je tegen de bovenrand van een platform aan springt trekt Hornet zichzelf eraan op. Als je in de lucht schuin naar beneden mikt en op de aanvalknop drukt volgt er een nieuwe diagonale duik-aanval. Je wonden moet je nog steeds handmatig helen, maar dat gaat met één druk op de knop en drie maskers tegelijk, in plaats van het langdurige focussen uit Hollow Knight.

  Team Cherry maakt nog steeds lastige games

  Ondanks de nieuwe moves, aanpassingen en verbeteringen is één ding duidelijk: de game is niet makkelijk. De meeste vijanden die wij tegenkwamen hadden twee of drie klappen nodig om ze te verslaan. Ook voor de eindbaas van de demo hadden we een aantal pogingen nodig om gedragspatronen te bestuderen voordat we haar wisten te overmeesteren.

  Ook het platformen bleef ondanks de mogelijkheid om je aan randen op te trekken lastig. Dat komt ten dele door de plaatsing van de platformen zelf, maar ook de posities van de vijanden zijn weloverwogen om je na te laten denken over je volgende sprong. Ook is er geen visuele indicatie van hoe hoog je moet springen om een rand vast te pakken, dus daar zul je een gevoel voor moeten ontwikkelen.

  Vertrouwd maar toch nieuw

  Er kan geen twijfel over bestaan dat Silksong nauwe banden heeft met Hollow Knight. De gameplay heeft duidelijk dezelfde basis, maar ook visueel lijken de games op elkaar. Ook begint Silksong, net als Hollow Knight, met een gedicht dat is geschreven door een personage dat je dan nog helemaal niet kent. De muziek van Christopher Larkin konden we slecht of niet horen, maar we vertrouwen erop dat die ook dit keer goed zal zijn.

  Denk alleen niet dat Silksong een snelle kopie van Hollow Knight is. In onze Hollw Knight Silksong preview hebben een gebied herkend dat we niet uit Hallownest herkenden. De vijanden en collectibles die we tegenkwamen waren allemaal nieuw. We rekenen erop dat Hornets upgrades ook aanzienlijk anders zullen zijn dan die van The Knight.

  Hollow Knight Silksong gameplay belooft een tweede fantastische metroidvania

  Als er één ding is waar we aan blijven denken na onze Hollow Knight Silksong gameplay is het ons enthousiasme over de game. Iedereen die heeft genoten van Hollow Knight zal ongetwijfeld veel plezier kunnen beleven aan Silksong. Of het je gaat om het ontdekken, de moeilijke gevechten, of het uitpluizen van het verhaal, Hornets avontuur in Pharloom belooft een geweldige game te worden.

  Hollow Knight: Silksong is nog in ontwikkeling. Een release is bevestigd voor PC en Nintendo Switch, maar een datum is nog niet bekend.

  Hollow Knight: Silksong

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.