Hoe kan ik een Xbox One importeren?

Article
vrijdag, 22 november 2013 om 11:00
xgn google image
Heb je geen zin om te wachten totdat de Xbox One bij ons in Nederland verkrijgbaar is? Lees dan snel verder en leer van ons hoe je in het bezit kunt komen van de Xbox One, voordat je vrienden hem hebben. Je hoeft niet maandenlang te wachten op de console, want wij helpen jou met het importeren van een Xbox One.
Microsoft heeft er geen probleem mee dat je de Xbox One importeert. Elke unit die ze verkopen is een unit, en het maakt niet uit waar hij naartoe gaat. Er zitten daarom ook geen regiorestricties op de nieuwe console, zodat je een Xbox kunt kopen in elke regio van de wereld die thuis werkt. Wij helpen je nog even door de rest heen.

Waar en hoe?

Als je er een wilt importeren is Duitsland de beste gok. Mede omdat wij zeker weten dat de stekkers en aansluitingen passen. Op de dag van de release zo snel mogelijk naar Duitsland scheuren en daar bij de lokale gamewinkel er één proberen te kopen, is geen goed idee. Net als hier in Nederland krijgt iedere winkel daar maar een beperkt aantal units om te verkopen. Zo krijgt de Mediamarkt in Den Haag maar vier PlayStation 4's op de dag van de release in Nederland. Ook in Duitsland is de kans groot dat dit het geval is, maar dan natuurlijk voor de Xbox One.
Bestellen bij een grootmacht als bol.de of amazon.de is de beste keus. Zij verspreiden de Xbox One namelijk over heel Europa. Merken ze dat er in Duitsland te weinig zijn en in Engeland te veel, dan schepen ze units over van land naar land om het evenwicht te herstellen. Bestellen bij een grote internationale site is dus de beste optie. Ook bij ons kantoor krijgen wij zeer binnenkort een Xbox One binnen met een aantal games vanuit Duitsland.

Hij doet het niet!

Er zitten natuurlijk wel een paar addertjes onder het gras. Iedereen zou het doen als het zo makkelijk en simpel is als het lijkt. Site intikken, klik, klik, klik, bestel, simpel betalen met eigen creditcard uit Nederland en boem. De Xbox is onderweg. Maar je krijgt te maken met Duitse software. Het grootste probleem zal hem zitten in de Duitse apps. Het kan zijn, en dat is erg waarschijnlijk, dat jij een Duitse versie van bijvoorbeeld Netflix krijgt. Deze zal het niet doen op Nederlandse bodem.

Wat je echt moet weten

Als je de Xbox dan toch gaat importeren, is het handig om de volgende zaken te weten. De Xbox One heeft een day one patch, die ervoor zorgt dat de nieuwe console regiovrij is. Deze zal de regioklok instellen etc. Dit MOET eerst, anders werkt de console niet. De download zou moeten beginnen, zodra de Xbox op internet komt.
Voor het gebruik van Xbox Live zul je een andere regio moeten kiezen, want Xbox Live is hier dan nog niet online. Als het goed is, kun deze je later weer instellen op Nederland, op het moment dat Xbox Live hier wel beschikbaar is. Welke regio je kiest, maakt niet uit, als de console daar al maar gelanceerd is. Enkele applicaties verplichten echter wel dat je ook echt fysiek in die regio aanwezig bent. Dit geldt echter vooral voor Amerikaanse televisiezenders, maar die hebben wij sowieso niet en dus weinig last van.

Deutsch oder Englisch?

Het instellen van een regio heeft gevolgen voor de taal van de Marketplace en Kinect. Kies je dus voor Duitsland, dan zal de Marketplace in het Duits zijn en zal je in het Duits tegen Kinect moeten praten, voor hij iets begrijpt. Je zou er ook voor kunnen kiezen om de Xbox op Engels te zetten. Ondanks dat deze taal makkelijker is voor velen, is dit ook niet bepaald handig. Je zal dan te maken krijgen met ponden in plaats van euro's als valuta. Microsoft heeft de mogelijkheid van het instellen van een andere regio met een andere taal bevestigd. Je account kan verder gewoon Nederlands zijn, want in alle landen waar de Xbox One uiteindelijk komt, kan een account gemaakt worden. Enkel de regio zul je dus moeten veranderen.
Waar het bestellen van de Xbox wel kan met een Nederlandse creditcard, kan kopen op de marketplace, ingesteld op de gekozen regio, niet met een andere creditcard dan een kaart van de ingestelde regio. Prepaid cards werken wel, indien het dezelfde valuta heeft als de ingestelde regio. Een Nederlandse Xbox Live prepaid card in euro's zal het dus niet doen als je als regio Engeland hebt gekozen. De regio zal dus meestal worden omgezet naar Duitsland.
Als de Xbox One lanceert in Nederland, kun je de instellingen terugzetten naar regio Nederland. Dit gebeurt zonder problemen en je account, gamerscore, achievements en opgeslagen spellen zouden gewoon intact moeten blijven.

Wat ga je doen?

Uiteindelijk is het je eigen keuze of je een Xbox One wel of niet importeert. Je zult moeten overwegen of je kunt wachten en of je het de moeite waard vindt om de Xbox One naar Nederland te halen. Op ons kantoor is het bijvoorbeeld van belang dat we jullie recensies en informatie kunnen leveren over de console, daarom hebben wij hem in Duitsland besteld.
Wij hebben in ieder geval alle opties, haken en ogen, addertjes en dingen waar je rekening mee moet houden op een rijtje gezet. Eventuele vragen kun je stellen bij de comments hieronder en dan proberen wij ze voor jou te beantwoorden. Ook is de Q&A Tuesday een goede informatiebron om jouw problemen op te lossen.