Hitman features - Alle nieuwe elementen op een rijtje

Article
zondag, 21 februari 2016 om 12:01
xgn google image
Het heeft even geduurd, maar Agent 47 is terug van weggeweest. In Hitman kun je weer als vanouds aan het moorden slaan. Een nieuw deel binnen de serie brengt natuurlijk ook verbeterde gameplay met zich mee. In dit Hitman features artikel bespreken we alle nieuwe elementen in de game.

Grotere levels

Om meteen goed te beginnen: de levels waarin je speelt zijn in dit nieuwe deel een stuk groter dan in vorige Hitman games. Door deze uitgestrekte kaarten zal je dan ook meerdere missies op eenzelfde map spelen. Dikwijls spelen die zich dan op een ander tijdstip af, met andere factoren die je in de weg zitten.
Per missie kan het level dus kleine nuances hebben die het differentieert van andere missies. Missies spelen zich dan vergelijkbaar af als bijvoorbeeld Chinatown uit Hitman Absolution. In Hitman reis je af naar Parijs, Italië, Marokko, Thailand, de Verenigde Staten en Japan om daar iemand om zeep te helpen.
86518

Beschikbaar in losse delen

Hitman komt niet direct op een disc uit. In plaats daarvan wordt de game episodisch uitgebracht. Op 11 maart komt het eerste stukje content vrij, en elke maand komt daar een nieuwe locatie bij. Elke maand krijg je dus nieuwe missies, doelwitten, wapens en verhaallijnen.
Tevens kun je er op deze manier voor kiezen om bepaalde content niet aan te schaffen, als deze je niet bevalt. Square Enix heeft er op deze manier voor gezorgd dat iedereen zijn eigen Hitman game samen kan stellen. Een win-win situatie dus!
86519

Maak je eigen contracten

De Contracts modus is terug van weggeweest. De modus zat eerder al in Hitman Absolution, en komt in een aangepaste vorm naar Hitman toe. In de Contracts modus kun je jouw eigen contracten samenstellen, om die vervolgens met andere spelers te delen. Je kiest de doelwitten uit, bepaalt welke wapens er gebruikt moeten worden en of er nog beperkingen zijn tijdens de missie.
In Hitman zal ook een functie aanwezig zijn die een competitief component aan de modus toevoegt. Hier kunnen spelers tegen elkaar strijden door een missie bijvoorbeeld zo snel mogelijk te voltooien, of door zoveel mogelijk punten te verdienen.
86520

Een flink verbeterde AI

De AI in de game heeft ook een flinke upgrade gehad. Zo zijn ze een stuk slimmer en waakzamer, en letten ze beter op jouw bewegingen. Als je bijvoorbeeld een wapen laat rondslingeren en een bewaker vindt deze, dan zal hij deze opbergen op een veilige locatie. Als een normale burger een wapen vindt, zal hij daarentegen een bewaker roepen.
Op deze manier moet de AI natuurlijker overkomen. Ook kunnen bepaalde NPC’s jou herkennen door je vermomming heen. Dit zijn vaak commandanten of andere hooggeplaatsten die hun werknemers kennen. Deze ‘speciale’ personen zijn op de map aangegeven met witte stippen boven hun hoofd. Tevens kan je vermomming ervoor zorgen dat vijanden anders met je omgaan.
Verkleed als ober word je wellicht gearresteerd, terwijl je vermomd als belangrijk persoon slechts naar buiten wordt geëscorteerd. Dit soort nuances moeten de speelervaring nog onvoorspelbaarder maken.
86521

Geen checkpoints meer

Naast deze grote nieuwe functies, zijn er ook wat kleinere veranderingen doorgevoerd. Zo is het checkpoint-systeem uit Hitman Absolution uit de game gehaald, en kun je op de makkelijkere moeilijkheidsgraden nu te allen tijde je progressie opslaan.
Ook de HUD en de kaart zijn veranderd. Je HUD zit nu namelijk niet meer vol met allerlei toeters en bellen. In plaats daarvan zal Diana Burnwood je tijdens jouw missies op de hoogte houden met informatie. De kaart die werd geïntroduceerd in Hitman Absolution is wel weer terug.

Instincts modus is terug

Ook de Instinct functie van Agent 47 is weer aanwezig. Hiermee kun je belangrijke voorwerpen en NPC’s door muren heen zien, en het is vergelijkbaar met de Eagle Vision uit de Assassin’s Creed serie. Wel is de Instinct modus ietwat versimpeld vergeleken met de vorige game.
Dit zijn alle nieuwe gameplay features die je kunt verwachten in de nieuwe Hitman game. Vanaf 11 maart kun jij jouw innerlijke moordenaar naar boven halen, want dan verschijnt de game als download voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.