Halo Wars 2 release - Alles wat je over de game moet weten!

  Het duurt niet lang meer voordat we aan de slag kunnen gaan met de gloednieuwe Halo Wars 2. Hierbij moet je niet denken aan de klassieke Halo serie, maar juist aan een ander genre met totaal andere gameplay. In deze special zetten we alle informatie die je over de Halo Wars 2 release moet weten op een rij!

  De Halo franchise staat bekend een van de beste content voor de Xbox One te zijn. De Halo games zijn eigenlijk een reden alleen al om een Xbox console te halen en daarop Halo te spelen, maar geldt dat ook voor Halo Wars 2? Belangrijker nog: Wat is Halo Wars 2 precies? In deze special behandelen we alle belangrijke dingen over de Halo Wars 2 release, zodat jij goed bent voorbereid.

  Halo Wars 2 release – Geheel anders dan normale Halo games

  Allereerst moet één ding duidelijk gemaakt worden. De klassieke Halo games en Halo Wars zijn niet hezelfde, maar spelen zich wel in dezelfde wereld af. In Halo Wars 2 ben je niet bezig met een first-person shooter, maar juist met een real-time strategy game. In plaats van dat je één personage bestuurt zoals in Halo 5, bestuur je in Halo Wars 2 gehele legers waarmee je moet proberen de tegenstander te verslaan.

  Halo Wars 2 is het vervolg van de allereerste Halo Wars, die in 2009 uitkwam. De eerste Halo Wars was een groot succes, maar had wel een aantal punten die in een volgend deel sterk verbeterd kunnen worden. Halo Wars 2 moet de franchise naar een hoger niveau tillen met nieuwe manieren van gameplay, een interessant verhaal, nieuwe personages en tot slot uitgebreide gamemodi om mee aan de slag te gaan.

  De nieuwe Halo Wars wordt ontwikkeld door 343 Industries, ontwikkelaar van recente Halo games en Creative Assembly (bekend van Total War). De eerste Halo Wars werd ontwikkeld door Ensemble Studios. De deuren van deze ontwikkelaar werden echter na de release van Halo Wars gesloten.

  Nu is het de taak aan 343 Industries en Creative Assembly om van Halo Wars 2 een absolute topper te maken. In deze special gaan wij dieper in op de gameplay van Halo Wars 2, maar ook de campaign, de multiplayer en andere belangrijke zaken komen aan bod.

  Halo in een andere stijl

  Zoals eerder al kort ter sprake kwam is Halo Wars 2 een real-time strategy game. Het is dus een game die volledig in het teken staat van verschillende strategieën. In Halo Wars 2 heb jij van ‘bovenaf’ de controle over een leger, zoals ook het geval is met bijvoorbeeld de Age of Empires games.

  Halo Wars 2 bevat twee verschillende factions om gebruik van te maken. Deze facties zijn aan de ene kant het leger van de ‘normale’ mensen, genaamd de UNSC, en deze strijden tegen een leger vol met aliens, genaamd de Banished. Iedere faction beschikt weer over verschillende leiders en characters om in je leger gebruik van te maken. Ze zijn dus niet alleen anders qua uiterlijk, maar ook in functioneren.

  Uiteraard bevatten deze legers allerlei verschillende elementen van de serie Halo games, zo zie je de genodigde Banshees, Wraiths en andere voertuigen uit de originele Halo games verschijnen. Ook de wapens, de werelden en de personages stammen allemaal af van een Halo game. Het is dus wel degelijk een echte Halo game, maar dan in een ander genre.

  Met één van de twee legers moet je proberen het andere leger te verslaan. Hoe je dit doet is verschillend, want er zijn meerdere gamemodi waarmee je aan de slag kunt gaan. Deze gamemodi komen later in de special aan bod, maar het draait eigenlijk allemaal om hetzelfde. Je bestuurt een leger met verschillende personages en deze hebben allemaal hun eigen krachten.

  Het werkt als een soort ‘steen-papier-schaar’-systeem, waarbij de ene eenheid juist goed is tegen de andere, maar weer makkelijk verslagen wordt door weer een ander personage. Zo zijn de ground vehicles, zoals tanks, goed tegen het ‘normale leger’ met soldaten. Het normale leger is weer sterk tegen de luchtmacht, en de luchtmacht is weer sterk tegen de tanks. Zo moet je jouw strategie dus verspreiden over verschillende eenheden!

  Oorlog!

  Halo Wars 2 beschikt zowel over een campaign als een multiplayer. De campagin bestaat uit een gloednieuw verhaal, waarin de spelers van Halo Wars 2 de strijd aangaan met een nieuwe vijand die de wereld bedreigt: The Banished. Dit is een leger van buitenaardse wezens onder leiding van Atriox, en jij moet samen met de crew van de UNSC Atriox zien te stoppen.

  De strijd vindt zich plaats in het jaar 2559. Dit is tientallen jaren na de gevechten uit de eerste Halo Wars en pas kort na de gebeurtenissen uit Halo 5: Guardians. Het avontuur speelt zich af op de planeet Ark. Dit is een grote planeet vol met mysterieuze gebieden en personages, en volgens de ontwikkelaars van Halo Wars 2 is dit het grootste strijdveld van Halo ooit.

  De campaign bestaat uit dertien verschillende missies en deze zijn ook allemaal co-op te spelen. Dit staat gegarandeerd voor dubbel zoveel plezier, wanneer jij probeert de beruchte aliens met een vriend te verslaan! Na de 13 missies kun je natuurlijk de campaign opnieuw spelen, maar waar jij in Halo Wars 2 de meeste tijd kunt besteden, is de multiplayer.

  Multiplayer zoals we het kennen, maar dan uitgebreider

  De multiplayer van Halo Wars 2 lijkt op datgene wat we in de eerste Halo Wars al hebben gezien. Je bouwt een basis, hiermee produceer je een leger en met dat leger ga je gevechten aan met je tegenstander(s). Het doel hierbij is om de gehele map vol met meerdere basissen te veroveren en Halo Wars 2 heeft verschillende gamemodi waarbij de manier van slagen iedere keer weer iets anders is.

  Allereerst heb je in de multiplayer van Halo Wars 2 de gamemodus Skirmish. Hierbij strijd je tegen een aantal computerbestuurde tegenstanders om zoveel mogelijk basissen in bezit te hebben. Dit hoef je niet alleen te doen, want deze gamemodus is ook co-op tegen de AI te spelen! Daarnaast is er ook de modus Domination, waarbij je online tegen andere spelers vecht en probeert de gehele ‘kaart’ te veroveren met je zelfgemaakte basis en leger.

  Domination is niet precies hetzelfde als in de eerste Halo Wars. De modus is namelijk uitgebreid met nieuwe mogelijkheden voor je leger, zo kun je met andere leiders spelen en zijn er nieuwe speciale aanvallen beschikbaar. Naast Domination en Skirmish kun je in Halo Wars 2 ook aan de slag met Strongholds. Deze modus is vooral gericht op snelle potjes, waarbij het doel is om zoveel mogelijk basissen van de map te veroveren en deze te behouden.

  Uniek aan deze gamemodus, is dat iedere speler al met voldoende grondstoffen begint om grote legers te bouwen. Voor meer informatie over Strongholds kun je het beste de preview lezen, want daar hebben we de modus al even uit kunnen testen.

  Tot slot biedt Halo Wars nog de modi Deathmatch en Blitz. Deathmatch is hetzelfde als de rest van de modi, maar in plaats van dat je zoveel mogelijk controle over de map wilt hebben, vecht je totdat er nog één persoon over is.

  Blitz daarentegen is wel uniek in Halo Wars 2, deze modus staat namelijk geheel in het teken van een cardgame waarbij je de ‘kaarten’ die je krijgt als leger gebruikt om de modus te winnen. Het is dus een kaartspel gecombineerd met chaotische gevechten! Tijdens het spelen zie je onderin je scherm de kaarten die je kunt gebruiken en door deze te selecteren kun je de aanvalstroepen plaatsen.

  Nog eventjes wachten

  Al die verschillende gamemodi met nieuwe personages zijn natuurlijk enorm leuk, maar wanneer kunnen we eigenlijk met de Halo Wars 2 release aan de slag? Gelukkig duurt het niet heel lang meer, want de game komt deze maand nog uit.

  Op 21 februari 2017 kan iedereen met een Xbox One of PC zijn tactische instincten loslaten in Halo Wars 2. Als je echt niet kunt wachten op de game, kun je ook de Ultimate Edition van Halo Wars 2 kopen en daarmee kun je de game vier dagen eerder spelen, op 17 februari.

  De Halo Wars 2 Ultimate Edition bevat ook de season pass, waarmee je gedurende het jaar meerdere DLC-pakketten gratis ontvangt. Hierbij moet je denken aan nieuwe leiders, aanvallen, campaign missies en nog veel meer. Je krijgt bij de Ultimate Edition ook de Halo Wars: Definitve Edition inbegrepen en deze bevat de allereerste Halo Wars, maar dan in een nieuw jasje gestoken voor de Xbox One en PC.

  Voor de Ultimate Edition moet je wel een paar tientjes extra neerleggen. Op bol.com kun je Halo Wars 2 voor 60 euro binnenslepen en kun je de Ultimate Edition kopen voor 80 euro.

  Wat is jouw mening over Halo Wars 2? Wordt het een succes? Laat het ons weten in de comments!

  Halo Wars 2

  Verkijgbaar vanaf 21 february 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.