De beste hackers in games - Kraken zo gepiept!

  Waar bedrijven in de echte wereld constant hackers afweren, zijn er genoeg games waarin jij als hoofdrolspeler zelf aan het kraken moet om de wereld te redden. Lastige puzzels of korte minigames, het is geen probleem voor de beste hackers in games!

  5. Assassin’s Creed Black Flag

  Ondanks dat je in Assassin’s Creed Black Flag behoorlijk druk bent met het plunderen van schepen en het vermoorden van louche figuren, kent het spel ook een hackmodus. Want naast jouw avonturen als Kenway, moet je ook geregeld een uitstapje buiten de simulatie maken om de computers van jouw collega’s te kraken.

  In Black Flag zijn deze computers beveiligd, maar gelukkig ben je behoorlijk handig. Het oplossen van de drie soorten puzzels zal in het begin nog met flink wat gevloek en getier samengaan, maar na verloop van tijd is het net zo makkelijk als lopen.

  Waar het rollen van een balletje naar het midden van een bol en het kiezen van de juiste frequentie redelijk simpel zijn, zal het vervoeren van een bolletje van links naar rechts het lastigste zijn. Nu maar hopen dat je collega’s besluiten een uur langer pauze te houden, zodat jij kan laten zien dat je tot de beste hackers in games behoort!

  4. System Shock 2

  Om alvast in de stemming te komen voor Cyberpunk 2077 is het zeker de moeite waard om begin 2020 aan de slag te gaan met de reboot van System Shock. In dit futuristische spel neem je het op tegen tal van vijandige robots en computers en daar komt flink wat hacken bij kijken.

  Niet alleen zal in 2020 de opgepoetste versie van het orignele System Shock verschijnen, ook het gloednieuwe System Shock 3 staat op de planning voor 2018. Het hacken in de eerste twee delen zat wel snor, dus grote kans dat hetzelfde systeem is terug te vinden in het aankomende derde deel.

  Spelers moeten drie vierkantjes op rij zien te activeren. Klinkt simpel, maar het tegendeel blijkt waar. Hoe lager jouw hackvaardigheid, hoe kleiner de kans dat het je lukt een vierkantje te activeren. Word je uitgesloten, dan is je kans voorbij of gaat het alarm af. Je kan dus maar beter flink investeren in het omhoog krijgen van je hackskills!

  3. Watch Dogs

  Net als de labyrintpuzzels uit de puzzelboekjes, is het de bedoeling om van A naar B te komen in de hack minigame in Watch Dogs. Jammer genoeg ben je afhankelijk van reeds geplaatste afsplitsingen om het signaal om te leiden, dus zal je snel moeten schakelen tussen verschillende verbindingsstukken.

  In Watch Dogs 2 moet je laten zien dat je tot de beste hackers in games hoort, aangezien het hele spel om hacken draait. De puzzels zijn nog groter en nog lastiger en de uitdaging is dus nog meer aanwezig dan in het vorige deel!

  2. Deus Ex Mankind Divided

  In een lijst met de beste hackers in games kan Adam Jensen natuurlijk niet ontbreken. In zijn kruistocht om de verantwoordelijken voor de aanslag op zijn ex op te pakken, wordt er flink op los gehackt. Een minigame die in Human Revolution al een goede basis legde, is in het vervolg Mankind Divided nog beter uitgewerkt.

  Afhankelijk van jouw hackvaardigheden kan je überhaupt niet eens een poging wagen om een deur of container open te krijgen. En zelfs als je wel toegang krijgt tot het hoogste niveau zal je ondervinden dat het knap lastig blijkt om niet om de haverklap het alarm af te laten gaan. Om dat te voorkomen zal je ook aardig wat Praxis Kits moeten investeren in de rest van de skill.

  Het doel van de hack minigame is simpel. Werk je van de beginlocatie via computers naar één of meerdere groene pylonnetjes. Elke tussenliggende computer heeft een kans om jouw hacken op te merken en je zal dus zo nu en dan de aangesnelde firewall tegen moeten houden met een gevonden Stop Worm.

  Dergelijke software is te koop voor een flink aantal credits of soms te vinden op een computernetwerk. Niet gek dan ook dat je in Deus Ex flink wat tijd bezig bent met het inbreken in huizen en het hacken van computers om PC’s later in het spel makkelijker te kunnen kraken!

  1. Fallout

  Er kan maar één game de hoofdprijs voor beste hackers in games krijgen en dat is Fallout. Zowel Fallout 3, als New Vegas en Fallout 4 kennen hetzelfde systeem om computers te kraken. In een lijst met een gigantische hoeveelheid tekens staan een aantal woorden geplaatst. Je krijgt vier kansen om het juiste woord te raden, anders ben je af.

  Na elke keuze krijg je te zien hoeveel letters van dat woord op de juiste plek staan, waardoor je volgende keuze je al een stukje dichterbij zou moeten brengen. Maar wees gewaarschuwd voor wachtwoorden die eindigen op ‘ing’, want die lijken allemaal op elkaar!

  De beste hackers in games – Laat je innerlijke computerkraker los!

  Mocht je weer eens flink de hersenen laten kraken dan heb je zeker wat aan deze lijst met de beste hackers in games. Hoe lastig de minigames ook zijn, zodra je het in de vingers krijgt, voel je je een ware meesterhacker. Heb je nog suggesties voor andere gamers die niet vies zijn van een hack minigame, laat het dan weten in de comments!

  Watch Dogs

  Verkijgbaar vanaf 27 may 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.