Guardians of the Galaxy 2 after credits - De betekenis van de scènes

  Net als iedere Marvel film is het bij Guardians of The Galaxy 2 aan te raden om aan het einde van de film nog even te blijven zitten, als je een vooruitblik wil op het Marvel universum. Er zijn maar liefst vijf Guardians of the Galaxy 2 after credits scènes en in deze special leggen wij uit wat ze betekenen.

  Guardians of the Galaxy 2 draait nu al twee weken in de bioscoop. Genoeg tijd dus om de nieuwste film van Marvel al bekeken te hebben. Mocht je er nog niet aan toe zijn gekomen om de film te kijken, dan is dit je officiële waarschuwing dat de volgende tekst vol met spoilers staat. Lees dus niet verder als je nog van plan bent om Guardians of the Galaxy 2 zelf te kijken!

  Let op: Deze tekst bevat SPOILERS! Kijk eerst de film voordat je verder leest!

  Guardians of the Galaxy 2 after credits scènes uitgelegd

  In deze special kijken we terug op wat er nu eigenlijk allemaal gebeurt tijdens de Guardians of the Galaxy 2 after credits. Deze kunnen namelijk nogal verwarrend zijn als je geen uitgebreide kennis hebt van het Marvel universum en de comics. We kijken verder wat deze scènes zouden kunnen betekenen voor de toekomst van het Marvel universum.

  Een fluitende Kraglin

  De eerste Guardians of the Galaxy 2 after credits scène draait om Kraglin, een van de Ravagers onder leiding van Yondu. Onverhoopt zorgen de acties van Kraglin ervoor dat de Ravagers in opstand komen tegen Yondu en iedereen vermoorden die loyaal blijft aan Yondu. Als resultaat ziet Kraglin al zijn maten vermoord worden door de pijl van Yondu, die hij bestuurt door te fluiten.

  In Guardians of the Galaxy 2 werd Yondu meer neergezet als een vaderfiguur. Dit was het geval voor Star-Lord, maar ook Kraglin keek op tegen Yondu en heeft veel van hem geleerd. Het is dus niet zo vreemd dat hij na de muiterij terug naar Yondu gaat om zijn excuses aan te bieden. Yondu vergeeft Kraglin en samen gaan ze het einde van de film tegemoet.

  Na het emotionele afscheid van Yondu krijgt Kraglin van Star-Lord de pijl die Yondu altijd bij hem droeg. In de credit scène zien we hoe Kraglin aan het oefenen is om de pijl onder controle te krijgen. Op een gegeven moment lukt het hem om de pijl weg te laten schieten en raakt daarmee Drax in zijn nek.

  Wat betekent deze scène nou voor de toekomst van Marvel? Kraglin is in de scène samen met de Guardians of the Galaxy in het schip van Yondu. Mogelijk wordt Kraglin de nieuwste toevoeging aan de groep en krijgt hij meer controle over de pijl om ze de groep bij te staan. De scène geeft ook aan dat het schip van Yondu mogelijk nog terug zal komen in Avengers Infinity War of Guardians of the Galaxy 3.

  De originele Guardians of the Galaxy

  De tweede Guardians of the Galaxy 2 after credits scène is er eentje voor de fans van de comics. In de scène zien we een groep aliens met Sylvester Stallones personage Stakar Ogord. Hij zegt tegen de groep dat ze het verleden achter zich moeten laten en misschien weer samen moeten gaan reizen zoals ze dat vroeger deden. Voor standaard filmgangers is dat een vrij willekeurige opmerking, maar voor lezers van de originele Guardians of the Galaxy comics is het een herkenbare easter egg.

  Dit zijn namelijk karakters die al veel voorgekomen zijn in de Guardians of the Galaxy comics. Sylvester Stalone speelt Stakar Ogord, aka Starhawk; Ving Rhames speelt Charlie-27; Michelle Yeoh speelt Aleta Ogord, de vrouwelijke Starhawk; Krugarr, een CGI worm die later de plek van Doctor Strange zal innemen als de ultieme magiër; en Mainframe, een robothoofd dat ingesproken wordt door Miley Cyrus. De man van kristal heet Martinex T'Naga en kon je al een paar keer eerder zien tijdens de film. Dit karakter wordt gespeeld door Michael Rosenbaum.

  In de toekomst van Marvel hoeven we geen spin-off te verwachten met deze groep. Zowel James Gunn, regisseur van de film, en Kevin Feige, Marvel president, hebben bevestigd dat een spin-off niet zal gebeuren. De originele Guardians worden genoemd om de fans een plezier te doen en om maar aan te geven dat deze groep wel bestaat binnen het Marvel cinematic universe. Mogelijk zal de groep terugkeren in een van de opkomende Marvel films, maar niets is nog zeker op dit moment.

  Dat opent de deur voor fantheorieën dat we in de derde Guardians of the Galaxy film twee groepen onder dezelfde naam zullen zien. Het universum zou zo een grote dreiging kunnen ondergaan dat de twee groepen moeten samenwerken om alles veilig te stellen. Gunn heeft in ieder geval al wel aangegeven dat hij Stakar (Stallone) wil verwerken in het plot van opkomende Marvel films.

  De onthulling van Adam Warlock

  De derde Guardians of the Galaxy 2 after credits scène zou wel eens de meest belangrijke scène kunnen zijn voor de toekomst van het Marvel universum. In Guardians of the Galaxy 2 wordt de groep achterna gezeten door Ayesha en haar volk van perfecte mensen. De Guardians blijven haar ontlopen en vernietigen veel van haar oorlogsschepen. Ayesha kan niet leven met de nederlaag en creëert de volgende stap in de evolutie.

  In de Guardians of the Galaxy 2 after credits scène zien we dat Ayesha een nieuw karakter heeft gemaakt door DNA te perfectioneren en zo de ideale persoon in elkaar te zetten. Ze staat bij een machine en vertelt dat ze iets heeft gemaakt dat betere kansen heeft om de Guardians te vernietigen. Ze noemt de creatie Adam.

  De Adam in deze scène is Adam Warlock, een van de meest belangrijke karakters rondom de Infinity Stones. Warlock is de eigenaar van een van de Infinity Stones in de comics, maar deze steen is in de films al vergeven aan Vision. Hij is degene die het in de comics tegen Thanos opneemt en hem uiteindelijk weet te verslaan. Warlock zou dus een grote hulp kunnen zijn voor de Avengers.

  Het probleem alleen is dat Feige al heeft bevestigd dat Adam Warlock geen rol zal spelen in Avengers Infinity War. Hij zal aanwezig zijn in Guardians of the Galaxy 3, dat zich afspeelt na de gebeurtenissen van Infinity War en Avengers 4. Het is mogelijk dat Warlock in Avengers 4 geïntroduceerd wordt en dat deze film ook als een opzetje geldt voor de derde Guardians film.

  Groot groeit verder

  De vierde Guardians of the Galaxy 2 after credits scène is er weer een die vooral is toegevoegd om op een grappige noot af te sluiten. In de scène zien we dat Groot gegroeid is tot een tiener en in zijn kamer zit te gamen. Star-Lord komt binnen en gedraagt zich als een vader tegen Groot en hij wil dat Groot zijn kamer opruimt, want hij laat overal takken slingeren. Groot gedraagt zich als een echte tiener die niets van een volwassene wil aannemen.

  Deze Guardians of the Galaxy 2 after credits scène betekent wel dat we het einde van Baby Groot hebben meegemaakt. Baby Groot was het toppunt van schattigheid en dat wordt nu ingeruild voor tiener Groot. In toekomstige films zullen we Groot steeds groter zien worden. In de comics kan Groot in een veel sneller tempo terug groeien naar zijn oorspronkelijke lengte, dus het kan goed zijn dat groot straks weer in zijn oude vorm verschijnt in de volgende film.

  Aangezien de Guardians of the Galaxy ook een rol spelen in Avengers Infinity War kan het zijn dat op deze manier alvast gewerkt wordt aan het ouder laten worden van Groot. Hoe schattig Baby Groot ook is, als je het universum moet redden dan is een volwassen Groot toch wat beter opgewassen tegen de gevaren die daarbij komen kijken. Misschien wordt hij wel geïnspireerd tijdens Infinity War om te groeien nadat hij Ant-Man in Giant-Man ziet veranderen.

  Stan Lee theorie

  De allerlaatste Guardians of the Galaxy 2 after credits scène is er wederom een voor de fans, en niet alleen omdat Stan Lee er in voorkomt. Eerder in de film zien we Stan Lee al eens terwijl Rocket en Yondu door het universum schieten op weg naar Ego. In deze scène zien we hoe Stan Lee verhalen vertelt aan wezens met grote hoofden. Deze wezens zijn Watchers, de oudste wezens in het universum die passief alles in het universum in de gaten houden.

  In de laatste scène keren we weer terug naar Stan Lee en zien we hoe hij in de steek wordt gelaten door de Watchers. Stan Lee probeert de Watchers daar te houden door te zeggen dat hij nog meer verhalen te vertellen heeft. De Watchers zouden zijn karakter ook een lift naar huis moeten geven, maar het lijkt er niet op dat dat gaat gebeuren.

  Deze Stan Lee cameo wijst naar een populaire theorie over de rol van Stan Lee in het Marvel universum. Hij komt bijna in iedere film wel voor in een rol die steeds verschillend is. De theorie is dat Stan Lee ook een Watcher is die een menselijke vorm heeft aangenomen om zo op te gaan in de menigte en op een positie kan zijn om alles in de gaten te houden.

  Dat zou verklaren waarom hij altijd op locaties is waar superhelden ook bezig zijn. In deze scène zou hij verslag doen van alles wat hij gezien heeft tegenover de Watchers, die blijkbaar niet tevreden zijn over wat ze van Stan Lee geleerd hebben. Dit is mogelijk omdat ze Infinity War zien aankomen op aarde en angstig zijn dat er iets zal gebeuren met onze favoriete superhelden.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.