GTA V op PS4, Xbox One en PC: de aanschaf waard?

Article
maandag, 15 september 2014 om 13:44
xgn google image
De datum van Grand Theft Auto V voor de next-gen consoles werd afgelopen vrijdag bekend, en net als een jaar geleden ontplofte het internet. De hype is weer helemaal aan, en daarom vragen wij ons af: welke redacteur bij XGN gaat die game eigelijk halen, en wie niet? En waarom dan wel of juist niet?

Jeroen

Zonder één enkele twijfel kan ik zeggen dat ik hem weer ga halen. Sommige games zijn het nu eenmaal waard om nogmaals te kopen. Op de PlayStation 3 had ik de game na twee weken 100% uitgespeeld, om mezelf daarna urenlang in de multiplayer te storten. Straks kan ik dat gewoon nog een keer doen, alleen dan met een verbeterde versie. Kom maar op met GTA V voor de PlayStation 4!

Ralph

Ik ben nog aan het twijfelen. Aan de ene kant is GTA V een topgame, die nog beter zal zijn met mooiere graphics en - hopelijk - een hogere frame rate. Maar ik zie daarnaast nog niet echt de meerwaarde ervan in om de game ook op de next-gen consoles te gaan halen. Alleen ik zie mezelf er wel weer voor aan om vlak voor de launch overgehaald te worden en hem toch te halen. *Zucht..*
26278

Marko

Ik heb GTA V helemaal grijs gespeeld op de Xbox 360. Zeker een maand lang zat ik opgesloten in m'n kamer om alles, maar ook écht alles te doen wat Los Santos te bieden had. Zelfs de tergende verzamelmissies met de onderzeeër en speedboat liet ik niet aan me voorbij gaan. Ik kon simpelweg niet genoeg krijgen van de heerlijke sfeer en wereld van die game. Of ik de next-gen versie dus ga kopen? Absoluut. De game zal namelijk pas écht tot z'n recht komen in 1080p met 60 frames per seconde op de PC. Ik heb er zin in!

Laura

Ik ga GTA V niet halen, omdat ik niet van GTA hou. Als het moet, dan kan ik hem op de last-gen spelen, maar GTA was al nooit mijn ding. Helemaal niet meer nu Rockstar in plaats van twee vrouwen en één man of één vrouw en twee mannen, heeft gekozen om de drie hoofdrollen aan drie mannen te geven. Gemiste kans en ik wil dat niet belonen door de game te kopen.
26267

Theo

Ik ga GTA V sowieso niet halen, al heb ik van de vorige games erg genoten. Bij dit deel heb ik echter gewoon niet echt het gevoel dat er iets nieuws is toegevoegd wat voor mij de aankoop waardig maakt. Misschien haal ik 'm ooit uit de budgetbak, maar dan zeker voor de PlayStation 4.

Nour

Grand Theft Auto V is simpelweg één van de beste games ooit. Ik zou de next-gen versie willen spelen, zelfs als de game er precies hetzelfde uitzag met een stabielere frame rate. Alle indrukwekkende visuele upgrades zie ik dus als een dikke bonus waar ik nog enthousiaster van word.
De game op release kopen voor de volle prijs gaat mij weer iets te ver. Ik wacht liever tot de prijs omlaag is en mijn geheugen van de game iets is weggezakt. Over een jaartje, wanneer Rockstar hopelijk al een nieuw project heeft aangekondigd, pak ik deze zeker op.
26268

Michael

Ik ga hem zeker halen! Op de PlayStation 3 heb ik hem uitgespeeld en destijds neergelegd, omdat ik een PS4 heb gekocht en de PS3 daarom nu een beetje ligt te verstoffen. Ik vind het erg tof dat hij mooier is en extra content heeft. Dit geeft me de kans om hem weer op te pakken. Ik ben benieuwd wat ze gaan doen omtrent een upgrade deal, want 60 euro of meer voor een game die al een hele tijd uit is?

Mariëlle

Ik heb geen PS4, Xbox One of game-PC dus ik pas. Als ik één van deze drie platformen wel had, was het wellicht een ander verhaal geweest. Echter, ik heb de game al op de PS3 gespeeld en echt veel toegevoegde waarde heeft deze HD remake dus niet voor mij.
26320 1

Anne

Ik heb GTA V sinds april op de PlayStation 3 en heb hem nog lang niet uitgespeeld, haha! Ik ben bij GTA sowieso nooit zo van het uitspelen, meer van het verzamelen van de mooiste auto's. De game voor de PS4 of PC halen zou dus enorme geldverspilling zijn, omdat ik de PS3 versie nog lang niet helemaal verkend heb. Je zou kunnen zeggen dat ik juist de gelegenheid moet pakken om hem dan op de PS4 te halen, aangezien ik geen last zal hebben van het feit dat ik dezelfde game nog een keer speel, maar dat vind ik eerlijk gezegd gewoon geldverspilling.

Jelle

Nope, ik ga 'm niet halen. Ik vond de game op de PlayStation 3 al mooi genoeg en heb mij daar prima mee vermaakt. Dat het er allemaal beter uitziet en soepeler loopt vind ik niet genoeg om de game nog een keer aan te schaffen. Oke, deze versie heeft wat extra content, maar het is allemaal niet genoeg. Ik bewaar mijn geld liever voor de DLC die Rockstar ongetwijfels uit gaat brengen voor GTA V.
26359 1

Rox

Hm, lastig, lastig. Ik weet het niet zo goed. GTA V heb ik liggen op de Xbox 360 en dat heb ik nog helemaal niet uitgespeeld, dus waarom zou ik? Aan de andere kant heb ik daar zo weinig uren in gestopt, dat ik misschien beter voor de mooiere graphics kan gaan, nietwaar? Het verschil heb ik wel gezien tussen de delen, en eerlijk is eerlijk: op de 'next-gen'ziet die er wel mooier uit. Dus wie weet! Maar eigenlijk wil ik 'm wel, dus ik denk dat ik Rockstar maar lief moet aankijken en zeg: Hé mijn naam zit al in jullie bedrijf.. Rox..tar.. please? Haha!

Populair Nieuws