GTA Online Lowriders DLC - Alles wat je moet weten!

  Rockstar Games heeft de afgelopen twee jaar vele (gratis) uitbreidingen uitgebracht voor GTA Online, waaronder ook de GTA Online Lowriders DLC. In deze expansion kun je je auto’s pimpen. Alles wat je moet weten over GTA Online Lowriders lees je in deze special!

  In totaal zijn er twee verschillende lowrider uitbreidingen uitgebracht voor GTA Online. Deze updates voegden veertien verschillende auto’s toe, waarvan sommigen varianten op al bestaande voertuigen. De vele verschillende customization opties zijn toepasbaar in de nieuw toegevoegde locatie Benny’s Original Motor Works.

  Een greep uit de verschillende auto’s

  Afgelopen oktober maakten we voor het eerst kennis met de nieuwe locatie voor GTA Online Lowriders. Benny's Original Motor Works, een nieuwe tuning shop, is er niet een zoals je die al bent gewend uit GTA Online. In tegenstelling tot de al bestaande Los Santos Customs en Beeker's Garage focust Benny's Original Motor Works zich op puur de aesthetiek.

  Je kunt weliswaar je wagens prestatie-gewijs tunen, maar dit zijn slechts de basisopties die je ook bij de ''standaard'' garages krijgt. Bij Benny's kun je bij wijze van spreken elke aparte pixel naar jouw smaak aanpassen, van het materiaal en kleur van het interieur van je wagen tot de vorm van je versnellingspook.

  Zoals de naam van de uitbereiding al doet vermoeden draait het in de GTA Online Lowriders DLC voornamelijk om lowriders. En bij een lowrider hoort natuurlijk hydraulica. Dit is zeker ook te verwezelijken bij Benny's Original Motor Works. Je kunt kiezen uit verschillende soorten hydraulica, en met elke soort kun je weer net op een andere manier rondstuiteren.

  Wij zijn flink aan de slag geweest met de DLC en zetten een aantal van onze creaties op een rijtje.

  Slamvan Custom

  Bekijk hierboven onze versie van deze GTA Online Lowriders wagen te bekijken.

  Denk gek gevormde auto's in Grand Theft Auto Online en je komt al gauw uit bij de Slamvan. Deze kekke minivan leent zich perfect om als hotrod in te richten en races mee te rijden. Dit voertuig was slechts eenmaal eerder zichtbaar in de Grand Theft Auto franchise: in de Grand Theft Auto IV uitbreiding The Ballad of Gay Tony kon je de auto zien (alleen zien, niet besturen) in één van de missies. En vanaf nu is hij ook beschikbaar in de GTA Online Lowriders update!

  Bij deze wagen hebben we onder andere stickers geplaats voor het echte hotrod gevoel. Bij de GTA Online Lowriders DLC zijn stickers veelal exclusief per wagen. Bij het customizen van je Slamvan kun je dus met dezelfde sticker op de zijkant van je auto rondrijden dan bij een Declasse Sabre Turbo!

  Wat niet te zien is op de foto maar wel is aangepast is het interieur. In deze uitbereiding heb je de keuze uit vele verschillende inrichtingen. Zo kun je kiezen uit tientallen verschillende bobbleheads, materiaalkeuzes, kleuren en meer. Alles is tot in de puntjes aan te passen, tot de kleur en stijl van je dashboardmeters aan toe!

  Bravado Banshee Custom

  De Bravado Banshee is een snelle sportauto. Met alle upgrades die je bij Benny's Original Motorworks kunt toevoegen aan dit racemonster zul je elke race winnen. Dit omdat de tegenstander zo afgeleid zal zijn door de schoonheid van je bolide dat ze onderweg vanzelf wel tegen een boom knallen. De Banshee is van zichzelf al een snelle auto, dus als je alle toeters en bellen erop zullen je mederacers niet meer van je wagen zien dan je achterlichten...

  Op deze auto hebben we gekozen voor een mat-zwarte kleur, om er vervolgens racing decals op te plakken voor het echte professionele raceauto gevoel. De spoiler en skirts zijn extra gestroomlijnd om nog sneller over de Great Ocean Highway te scheuren.

  Voor deze wagen zul je helaas wel diep in je virtuele buidel moeten tasten, want de Bravado Banshee kost je voordat je überhaupt kunt beginnen met tunen al meer dan 600.000 in-game dollar. Nog maar eens de heists over doen wellicht?

  Declasse Sabre Turbo - GTA Online Lowriders DLC

  Zet je mid-90's gangster rap maar flink hard aan op je custom sound system want de Declasse Sabre Turbo is de ideale wagen om mee door de hood te cruisen. Flinke hydraulica is ook gewenst bij deze auto. Als het moet kun je deze wagen aanpassen tot je de ideale afstelling voor een racemonster hebt. Vanaf het begin is de Sabre Turbo namelijk al mooi snel, dus met een turbo, luchtinlaat, spoilers voor de aerodynamica en veel meer erbij laat je je tegenstanders in het stof achter.

  Deze auto hebben we ingericht als een echte lowrider. Laag bij de grond en bedoeld om langzaamaan door de straten van Los Santos te bewegen. De witte banden en helaas onzichtbare stereoset in de achterbak maken het helemaal af. Een West-side plate voor het achterraam, waarvan er overigens samen met de nummerplaten ook tientallen keuzes zijn, maakt ons helemaal herkenbaar voor onze gang.

  Williard Faction Custom

  De Williard Faction is de goedkoopste van de GTA Online Lowriders. Als je houdt van retro, dan is deze wagen echt iets voor jou. Als je het lange voertuig zoals wij met felle kleuren uitrust zal je niet onopgemerkt de straten van Los Santos doorkomen.

  Met je retro wagen zul je qua prestaties niet de Ferrari's en Lamborgini's van de GTA Online wereld eruit rijden, maar als je je best doet kun je een oude roestbak nog met een fotofinish verslaan bij een stoplichten-race. Kortom, al wil je een goed presterende auto, spaar dan nog even door en koop een iets duurdere wagen want met de Williard Faction zul je niet al te snel je weg door Los Santos vervolgen.

  Omdat de Williard Faction de goedkoopste auto is die geschikt is om te customizen tot lowrider is het een handig instapmodel. Zo hebben wij hem ook zo ingestoken met tunen: nooit voor de duurste optie gaan. Maar zelfs als we de goedkope route tot volwaardige lowrider nemen mag het eindresultaat er wezen. In prachtig metallic róze maakten we de suburbs van de stad onveilig.

  Albany Buccaneer Custom

  De standaard Albany Buccaneer is voor de prijs van 390.000 in-game dollar om te bouwen tot de Buccaneer Custom. De auto is een tweedeurs musclecar die ook in eerdere delen van GTA was te zien. Je kon onder andere in GTA: San Andreas, GTA IV en de Nintendo DS/Mobile exclusive top-down GTA game Chinatown Wars aan de slag met deze wagen.

  Bij Benny's Original Motor Works kun je er nu onder andere hydraulica in zetten, waarmee je al stuiterend Los Santos onveilig kan maken! Verder zijn er vele intereurdesigns beschikbaar. Van krokodillenleer tot tijger- en zebravacht en felróze plastic: voor ieder wat wils. Ook kun je bobbleheads uitkiezen, een dikke uitlaat op je motorkap zetten en een keuze maken uit één van de vele stickers die je op de zijkant van je bolide kunt plakken.

  Beide GTA Online Lowriders updates zijn gratis te downloaden op Xbox One, PlayStation 4 en PC, en werken helaas niet in de singleplayer-campagne van Rockstar's meest verkopende game ooit. Bezitters van last-gen zullen helaas helemaal niet met deze nieuwe content aan de slag kunnen.

  Grand Theft Auto V

  Verkijgbaar vanaf 17 september 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.