GTA 5 updates en andere aspecten die GTA zo populair maken

  Ontwikkelaar Rockstar brengt bijna iedere maand wel GTA 5 updates uit. Mede hierdoor staat de game maand na maand in de toplijsten van de verkoopcijfers en ook op onze eigen website is de game zeer populair. Hoe kan een game van jaren oud nog zoveel gespeeld worden? Wij hebben daar 5 redenen voor.

  5. Enorm veel content tot je beschikking

  Een andere reden waardoor de populariteit van GTA 5 zo hoog is, is het feit dat de game ontzettend veel content biedt. De singleplayer van de game biedt zoveel dingen om te doen buiten de missies om. Pak je tennisracket en versla je tegenstander met je 'geweldige' slag of ga, als je geen GroenLinks stemt natuurlijk, op zoek naar wilde dieren om op te jagen.

  Vind je dat te saai en wil je wat meer adrenaline in je lichaam krijgen? Gaan dan parachutespringen of zorg ervoor dat je zoveel mogelijk politie achter je aan krijgt, alles is mogelijk. Je kunt zoveel mogelijk uur in GTA V stoppen maar het lijkt alsof je nooit alles hebt gedaan.

  4. Geen GTA V vermoeidheid

  Iedereen kent de kritiek op games als Assassin's Creed en Call of Duty wel, de games komen te vaak uit. Sommige gamers creeëren een soort vermoeidheid en zitten niet meer op deze games te wachten. Dat zie je ook terug aan de verkoopcijfers van bijvoorbeeld CoD, al kan dat zomaar weer met de nieuwe veranderen. GTA V heeft daar geen last van.

  Ontwikkelaar Rockstar propt er namelijk niet om de twaalf maanden een nieuwe GTA-game uit en behoudt mede daardoor een grote fanbase voor de meest recente game. Tussen GTA V en GTA IV zat maar liefst vijf jaar tijd, van GTA V vermoeidheid kun je dan ook niet spreken.

  3. Next gen GTA V

  Grand Theft Auto V kwam op 17 september 2013 uit, dat is dus bijna vier jaar geleden en de populariteit van GTA 5 is nog steeds hoog. Dat komt onder meer doordat de game op die desbetreffende dag in september alleen op de PS3 en Xbox 360 uitkwam. Een jaar later kwam een verbeterde versie van het spel naar de huidige generatie consoles, namelijk de PS4 en Xbox One. Een half jaar daarna kwam de game ook nog voor de PC uit.

  GTA V voor de consoles van nu en de PC heeft veel betere graphics en speelt soepeler. Dat zorgt ervoor dat gamers die van de oude naar huidige generatie consoles gaan, dat die nog een keer GTA kopen. De meerwaarde van de betere graphics en ondersteuning van GTA 5 updates weegt voor veel gamers op tegen de kosten van een 'nieuwe' game.

  2. Populair op YouTube

  Een populaire game op YouTube is vaak een populaire game onder games. Het werkt namelijk twee kanten op. Aan de ene kant wil de desbetreffende YouTuber, zoals bijvoorbeeld CromoTag en Kwebbelkop, zoveel mogelijk views en speelt daarom een populaire game.

  Aan de andere kant zien de kijkers van de bekende YouTuber GTA 5 in beeld en krijgen daardoor zin en inspiratie om ook de game weer te gaan spelen. Of zelfs te kopen. Door de enorme hoeveelheid content is GTA ideaal voer om grappige compilaties te maken of de grootste fails te laten zien.

  1. GTA V Online

  GTA V Online en dus de GTA 5 updates zijn de grootste reden waarom de populariteit van GTA 5 maar niet afneemt. Want als je al dacht dat de singleplayer van de game enorm veel biedt, is dat bij de multiplayer op een andere manier misschien wel net zo. De onlinemodus is hetgene dat gamers na al die jaren nog steeds spelen en met een reden.

  Die reden is dat Rockstar het online-gedeelte intensief ondersteunt door middel van DLC. Zo komen er regelmatig kleine updates uit die extra wapens, racebanen of voertuigen aan de game toevoegen. Hierdoor blijven mensen de game spelen omdat het steeds een beetje vernieuwd wordt. Rockstar voegt telkens weer nieuwe content toe en het belangrijkste hieraan is dat het helemaal gratis is.

  Wat is voor jou de belangrijkste reden dat je nog GTA V speelt? Laat het weten in de reacties want je maakt nog steeds kans om Persona 5 te winnen.

  Grand Theft Auto V

  Verkijgbaar vanaf 17 september 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.