GTA 5 Online - De leukste zelfbedachte activiteiten (inclusief heist)

  Of je nou wilt golven, tennissen, racen of wat dan ook, bijna alles kan in GTA 5 Online. Toch kunnen al deze activiteiten snel vervelen en vaak het is na één keer leuk geweest. Wat moet je dan nog in GTA 5 Online? XGN heeft de leukste zelfbedachte activiteiten voor GTA 5 Online op een rij gezet.

  Wie is de Mol heist

  Wie is de Mol is de GTA 5 Online variant van het televisieprogramma ‘Wie is de Mol’. Je start met vier spelers een heist en één van de spelers is de mol.

  Een vijfde persoon (vriend/vriendin/vader/moeder) moet beslissen wie de mol is, dit moet wel zonder dat de rest het te weten komt. Dit kan door bijvoorbeeld een SMS naar de mol te sturen met de tekst: ‘’Jij bent de Mol’’. De rest mag absoluut niet weten wie de mol is.

  Je krijgt twee kansen om de heist te voltooien, de Mol moet proberen de heist te saboteren zonder ontdekt te worden, de heist mag dus niet slagen. Om dit eerlijk te laten verlopen maken de spelers een pot van 10.000 dollar per persoon, totaal is de pot dus 40.000 dollar.

  Wanneer de heist is afgelopen (door succes of door sabotage) mogen de personen stemmen op de Mol (dit kan dus maximaal twee keer). Als het merendeel van de spelers de Mol goed heeft, is de Mol ontdekt en mag de 40.000 dollar over de drie spelers verdeeld worden. Wanneer de Mol na drie heists nog niet ontdekt is, wint de Mol de 40.000 dollar.

  • Tip voor softies: Speel met een pot van 1000 dollar per persoon, dus 4000 dollar totaal
  • Pro tip: Speel met een pot van 100.000 dollar per persoon, dus 400.000 dollar totaal
  • Aangeraden aantal spelers: 4

  Last Man Standing

  De legerbasis is ontzettend populair onder de GTA 5 Online spelers, daarom ga je met deze activiteit naar de legerbasis in GTA 5 Online.

  Het spel is simpel. Alle spelers gaan met de helikopter naar de legerbasis. Wanneer je aangekomen bent boven de legerbasis springen de spelers allemaal tegelijkertijd uit de helikopter, zorg ervoor dat je in de legerbasis terecht komt.

  Nu is het puur overleven. De persoon die het langs overleeft, die heeft gewonnen. Er zijn echter drie regels: Je mag niet in voertuigen die kunnen vliegen, je mag elkaar niet vermoorden en je mag de legerbasis niet verlaten.

  • Tip voor softies: Draag beschermende kleding
  • Pro tip: Speel met geld, maak een pot en de persoon die het langst overleeft wint de pot. Hoe meer spelers, hoe meer geld je kan winnen.
  • Aangeraden aantal spelers: 4

  Relnicht

  Deze GTA 5 Online activiteit is bijzonder flauw, maar je gaat gegarandeerd lachen. Het is tijd dat je GTA 5 Online speler een make-over krijgt. Je GTA personage wordt namelijk gay/lesbisch.

  Ga naar de winkel en maak je GTA 5 Online personage zo fout/gay mogelijk. Wanneer je dit hebt gedaan, moeten je vrienden dit natuurlijk ook doen. Wanneer jullie gay make-over is gelukt wordt het tijd om de relnicht uit te hangen.

  Zoek andere spelers op en ga ze lastig vallen. Vermoordt ze, beuk ze van de weg, sla ze, schiet de banden lek, maak het zo gek mogelijk. Laat de relnicht in je los. Hoe geniaal is het om met een groep foute vrienden het leven van andere GTA spelers zuur te maken.

  • Tip voor softies: Durf je geen geld te investeren in je uiterlijk, trek dan gewoon iets lelijks aan wat er al in je kast ligt. Ga eventueel naar de kapper om het af te maken.
  • Pro tip: Maak het plaatje compleet, maak je auto net zo gay als je personage.
  • Aangeraden aantal spelers: 4

  Tikkertje

  Een van de leukste zelfbedachte activiteiten is tikkertje. Iedereen kent het spelletje tikkertje, maar ben je ook al bekend met de GTA 5 Online variant? Hoe gaat tikkertje in zijn werking?

  Als je met een kleine groep spelers bent (max 12) zoek je een parkeerplaats/parkeergarage op. Ben je met meer dan 12 personen, dan is de hangar in Los Santos Airport een goede plek. Eenmaal aangekomen kan het spel beginnen.

  Je mag niet van de afgesproken locatie af, dus blijf op de parkeerplaats of in de hangar. Een van de spelers in GTA 5 Online is de tikker, je mag zelf afspreken wie. (Mocht er nou niemand willen, start een race en de persoon die als laatst eindigt, die is de tikker.) De tikker moet iemand ander tikken door een letterlijke tik uit te delen.

  Er mogen geen wapens gebruikt worden en wanneer iemand getikt is, is die persoon de tikker. De tikker mag ook geen klappen krijgen, mocht de tikker wel een klap krijgen, dan is de persoon die de klap heeft uitgedeeld de nieuwe tikker. Een klap ontwijken (dus ontwijken en dan counteren) mag niet.

  • Tip voor softies: Kan je maar niemand tikken? Neem dan een motor, de persoon die als eerst aangereden wordt, is de tikker. Die tikker mag dan ook de motor gebruiken.
  • Tip voor pro’s: Een klap mag je wel ontwijken en counteren mag ook.
  • Aangeraden aantal spelers: Minimaal 6

  Juggernaut

  Dit is niet de sterke juggernaut zoals je die al kent uit de Call of Duty serie, maar een geniaal spel in GTA 5 Online. Voor deze modus heb je in GTA 5 twee soorten auto’s nodig: De Mini-Cooper en de vrachtwagen inclusief trailer.

  Je maakt twee teams: Één team bemant de Mini-Coopers en het andere team bestuurt de vrachtwagens, de teams moeten wel gelijk zijn. De Mini-Coopers moeten de trailer van de vrachtwagen afduwen voordat de vrachtwagens een bepaald eindpunt halen. Wapens zijn uiteraard verboden.

  De route is helemaal vrij te bepalen, je mag zelf een begin- en eindpunt kiezen.

  • Tip voor softies: Laat het Mini-Cooper team twee keer zoveel spelers hebben dan het vrachtwagen team.
  • Pro tip: Vervang de Mini-Coopers met Smarts
  • Aangeraden aantal spelers: Minimaal 6

  New Kids Nitro

  Het wordt tijd om GTA 5 Online onveilig te maken, volledig in New Kids Nitro stijl. Het is de bedoeling om een Smart te kopen en deze zo lelijk (of fout) mogelijk te pimpen. Wanneer jouw Smart (en die van je vrienden) zo lelijk mogelijk is, kan de race beginnen.

  Je maakt teams en begint een soort Mario Kart Double Dash spel. De ene speler bestuurt de auto, de ander heeft controle over de wapens. Je spreekt een begin- en eindpunt af met je vrienden en wie er als eerst is, die heeft gewonnen.

  Het is niet de bedoeling dat je een andere auto steelt of gebruikt tijdens de race. Wanneer je auto kapot gaat, dan moet je te voet verder, of de auto claimen bij de verzekering.

  • Tip voor softies: Vervang de Smart met een Muscle car.
  • Pro tip: Gebruik geen banden die tegen kogels kunnen
  • Aangeraden aantal spelers: Minimaal 8

  Splat

  Splat is een van de meest uitdagende zelfverzonnen activiteiten in GTA 5 Online. Splat is een spelletje waarin één speler het tegen de andere spelers opneemt.

  Een van de spelers gaat in een F16, de andere spelers moeten met elkaar in een helikopter. De spelers in de helikopter vliegen zo hoog mogelijk. Wanneer de spelers het hoogste punt hebben bereikt, springen ze uit de helikopter en activeren ze hun parachute.

  Wanneer alle mensen hun parachute geactiveerd hebben, dan mag de speler in de F16 los. De speler is de F16 moet zoveel mogelijk mensen met een parachute ‘splatten’ (tegen de speler aanvliegen waardoor de parachute los gaat en de speler doodvalt).

  Dit is echter wel een lastig klusje, de spelers zijn namelijk erg wendbaar en klein. Wissel dit per ronde af en de persoon met de meeste ‘splats’ (hits) heeft gewonnen.

  • Tip voor softies: Speel met twee F16’s
  • Pro tip: Maak het lastiger door af te spreken dat de spelers met de parachute niet sneller naar beneden mogen. Dat betekend dus dat de spelers alleen maar naar links of rechts mogen sturen en niet naar beneden mogen vliegen.
  • Aangeraden aantal spelers: Minimaal 8

  De Mount Chiliad beklimmen met een BMX

  Deze activiteit is een hele simpele. Je gaat met wat vrienden Mount Chiliad beklimmen met behulp van een BMX. Hoe meer spelers hieraan meedoen, hoe beter. Je moet zo snel mogelijk aan de top komen van Mount Chiliad.

  De persoon die als eerste bij het huisje is waar de kabelbaan eindigt (of begint) heeft gewonnen. Het beginpunt mag je als speler helemaal zelf bepalen, zoek een bekende GTA 5 Online plek uit zodat iedereen het kan vinden. Je mag tijdens de race geen wapens gebruiken: Wees dus creatief. Beuk andere spelers van steile hellingen af om eerste te blijven. Plezier gegarandeerd.

  • Tip voor softies: Vind je het te lang duren? Neem een motor!
  • Tip voor pro’s: Maak het uitdagender door ook weer zo snel mogelijk beneden te komen. Het eindpunt mag zelf bepaald worden.
  • Aangeraden aantal speler: Minimaal 4

  Boksen

  Mocht je door het tikkertje een beetje agressief worden, dan is het tijd om te boksen in de GTA 5 Online wereld. Maak een ring en neem het tegen elkaar op, degene die als eerst K.O. gaat of uit de ring valt, is af. Je mag alleen je vuisten gebruiken, het moet wel eerlijk blijven.

  Hoe maak je nou een ring om in te boksen? Pak een auto, zet de auto op de (hand)rem, geef gas en draai rondjes. Dit wordt ook wel een donut genoemd. In de donut kan je het tegen elkaar opnemen.

  • Tip voor softies: Gebruik wapens
  • Pro tip: Maak een toernooi
  • Aangeraden aantal spelers: Minimaal 4

  Bommetje

  Wie kent het klassieke bommetje nou niet? Vanaf een grote hoogte in een zwembad duiken, we hebben het allemaal wel eens gedaan. Maar heb je het ook wel eens in GTA 5 Online gedaan? Waarschijnlijk niet he?

  Bommetje is geniaal, vooral wanneer het mis gaat. Zoek met een aantal spelers een hooggelegen plek op en spring vanaf die plek in een zwembad. Hoe hoger de plek, hoe leuker het wordt natuurlijk. Spring één voor één, of met zijn allen tegelijk

  • Tip voor softies: Rijd eerst je auto langs de kant van het zwembad en spring vanaf het dak van de auto in het water.
  • Pro tip: Doe een bommetje uit een helikopter
  • Aangeraden aantal spelers: Minimaal 2

  Grand Theft Auto Online

  Verkijgbaar vanaf 1 october 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.