GTA 5 2013 vs GTA 5 2018 - Wat zijn de grote verschillen?

  GTA 5 kwam vandaag vijf jaar geleden, op 17 september 2013, uit voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Ja, je leest het goed. GTA 5 kwam al uit op de vorige generatie consoles en het spel wordt nog altijd door heel veel mensen gespeeld. Dit zijn vijf verschillen tussen GTA 5 uit 2013 vs GTA 5 2018.

  GTA 5 viert vandaag dus zijn vijfjarig bestaan. Het spel kwam al in september 2013 uit en is nog altijd ontzettend populair onder de spelers. Er zijn gedurende de afgelopen vijf jaar heel veel updates doorgevoerd en dus zijn er ook heel veel features in het spel veranderd. Rockstar Games brengt vaak een content-update uit in de vorm van een DLC en dat doen ze nog altijd in 2018.

  GTA 5 2013 vs GTA 5 2018 - Graphics

  GTA 5 kwam in september 2013 uit voor de PlayStation 3 en Xbox 360, terwijl in november van 2013 de PlayStation 4 uitkwam. De Xbox One kwam een jaar later, op 5 september 2014, uit. In November 2014 kwam GTA 5 voor de nieuwe generatie consoles van Microsoft en Sony uit.

  De PlayStation 4 en Xbox One zijn veel krachtiger dan hun voorgangers en dit zorgt er voor dat de graphics van GTA 5 op deze consoles ook een stuk beter zijn. De graphics van GTA 5 op de PlayStation 4 en Xbox One zijn een heel stuk beter dan de graphics op de PlayStation 3 en Xbox 360.

  GTA 5 op de PlayStation 3

  GTA 5 2013 vs GTA 5 2018 - Aantal spelers in één server

  Toen GTA 5 in 2013 uitkwam werd twee weken na de lancering GTA Online uitgebracht. Hierdoor konden spelers met maximaal 16 mensen een server joinen om GTA samen te spelen. Dit kon samen in een privéserver met vrienden of in een publieke server met andere GTA spelers. In deze GTA multiplayer modus zitten verschillende features die alleen in GTA online kunnen worden gedaan, zoals het overvallen van een gepantserde vrachtwagen.

  Na de release op de PlayStation 4 en Xbox One werd het limiet voor het aantal spelers verhoogd. De nieuwe consoles waren namelijk een stuk krachtiger en konden een grotere servercapaciteit aan. Het nieuwe maximum ligt nu op dertig spelers per server. Veel van de missies in GTA Online kunnen toch alleen worden gespeeld, maar dat geldt niet voor de Heists.

  GTA 5 2013 vs GTA 5 2018 - Heists

  Voordat de verbeterde versie van GTA 5 voor de PlayStation 4, Xbox One en PC uitkwam, waren de meeste missies in GTA online ook alleen te halen. Maar vanaf 10 maart 2015 kwam daar verandering in. De Heists werden namelijk toegevoegd aan GTA online.

  Om deel te nemen aan een Heist moeten alle spelers rank 12 of hoger zijn en ze moeten een appartement hebben met een heist planning room. Voor een Heist zijn over het algemeen vier spelers nodig en deze missies kunnen ook niet worden gestart met minder spelers.

  Om een Heist te voltooien moeten de spelers verschillende missies voltooien om uiteindelijk de Heist te halen. Dan wordt het geld wat hieraan is verdiend, verdeeld onder de spelers. Heists kunnen worden gespeeld op verschillende moeilijkheidsgraden en hoe moeilijker het wordt hoe hoger de beloning zal zijn.

  GTA 5 2013 vs GTA 5 2018 - Het aantal beschikbare wapens

  Vlak na de release van GTA 5 in 2013 waren er 32 wapens beschikbaar, maar in 2018 kan er keuze worden gemaakt uit 88 verschillende wapens. Er zijn in de afgelopen vijf jaar op verschillende manieren wapens toegevoegd. De verschillende wapens zijn toegevoegd in DLC’s, speciaal voor de PlayStation 4 en Xbox One versie en sommige wapens zijn exclusief voor de Limited Edition van het spel.

  Er zijn ook verschillende wapens exclusief beschikbaar in GTA Online of juist in exclusief voor de verhaalmodus. Zo kun je de Battle Axe alleen in GTA Online: Bikers content update hebt gekocht. De Stun Gun, een taser, kan niet worden gebruikt in GTA Online en is exclusief beschikbaar in de verhaalmodus.

  GTA 5 2013 vs GTA 5 2018 - GTA Online Updates

  GTA Online werd al twee weken na de lancering van GTA 5 door Rockstar Games geïntroduceerd, maar toen was het niet meer dan een open wereld waar je niet in je eentje doorheen liep. In de afgelopen vijf jaar zijn er meer dan 30 content updates uitgebracht door de ontwikkelaars.

  In iedere update komen er verschillende nieuwe banen, voertuigen en kledingstukken. Door middel van deze banen kan de in-game valuta, GTA$, worden verdiend om zo nieuwe voertuigen en kleding te kopen. Ill-Gotten Gains was de laatste content update voor de PlayStation 3 en Xbox 360 en er werden hier geen nieuwe spelmodi toegevoegd. Dit was het begin van de nieuwe versies van GTA 5 voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  De laatste GTA 5 content update, genaamd GTA 5 Online After Hours, werd op 24 juli 2018 uitgebracht.

  Grand Theft Auto V

  Verkijgbaar vanaf 17 september 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.