Groter lettertype in WhatsApp? Dat doe je met deze tips!

  De berichtendienst WhatsApp wordt dagelijks door miljoenen gebruikers over de hele wereld gebruikt. We zouden bijna niet meer zonder kunnen. Voor sommigen is het lettertype van de berichten alleen niet heel duidelijk. Gelukkig is dat aan te passen op verschillende manieren. Wij geven je een paar tips om je WhatsApp lettertype te vergroten.

  Grotere letters via WhatsApp zelf instellen

  Als je moeite hebt met de tekens in WhatsApp, dan kun je dit makkelijk oplossen door in de app zelf de lettergrootte aan te passen. Althans, dit geldt voor Android gebruikers. Als je een Android toestel hebt kun je in WhatsApp naar het menu gaan en daar kiezen voor de optie ‘Chats’. In dit menu kun je onder ‘Chatinstellingen’ de optie ‘Lettertype’ aantikken. Er verschijnt dan een menu waarin je kunt kiezen tussen klein, gemiddeld en groot.

  Apple gebruikers kunnen deze manier helaas niet meer gebruiken, omdat WhatsApp voor iOS apparaten een tijdje geleden gekoppeld is aan de instellingen van het apparaat zelf. Voor hen hebben we in de volgende alinea de oplossing.

  Grotere letters in WhatsApp via je apparaatinstellingen

  Omdat je de tekens van WhatsApp voor iOS niet in de app zelf aan kunt passen, zul je naar de instellingen van je toestel moeten gaan. Je kunt namelijk voor álle apps op je apparaat de teksten aanpassen, indien het door de app (zoals WhatsApp) ondersteund wordt. Dit werkt overigens ook voor Android apparaten. Open daarom de instellingen van je Android apparaat, iPhone of iPad. Ga naar de instellingen van je beeldscherm en kies daar voor de optie ‘Tekst- en weergavegrootte’ of ‘Tekstgrootte’

  Onderin het scherm zie je nu een of twee schuifknoppen. De ene is voor de tekstgrootte en de andere voor de weergavegrootte. Het verschil tussen beiden is dat bij de een alleen de tekst aangepast wordt en bij de ander ook iconen en dergelijke meebewegen. Let wel, je vergroot op deze manier niet alleen de letters in WhatsApp, maar ook voor je toestelmenu, SMS-berichten, Telegram-berichten en alle andere apps. Het kan dus zomaar zijn dat je ineens je Facebook opent en dat daar ineens ook de ingestelde tekengrootte voorbij komt.

  Andere mogelijkheden voor duidelijkere tekst

  Als de grootte van de letters niet het probleem zijn, maar je moeite hebt met ander factoren zoals het contrast. Dan is onderstaande dé uitkomst voor je. Je kunt bijvoorbeeld de letters op je iPhone of iPad dikgedrukt maken. Dat doe je door in het menu naar 'Instellingen' te gaan. Daarna kies je voor 'Toegankelijkheid' en vervolgens voor 'Weergave en Tekstgrootte'. In het nieuwe menu kun je nu kiezen om de letters minder doorzichtig te maken of het contrast te verhogen. Op die manier wordt de tekst net even wat duidelijker op je iOS apparaat.

  Voor Android gebruikers is deze optie er ook. Via het menu Instellingen kies je voor Toegankelijkheid en vervolgens kun je in het nieuwe menu (afhankelijk van wat voor toestel je hebt) kiezen voor 'vergroting' (een soort loep) of 'tekst met hoog contrast' kiezen. Beide opties zullen je helpen om de teksten in WhatsApp makkelijker leesbaar te maken. De loep (of Zoom-functie) is voor iOS gebruikers overigens ook tevinden onder het menu Toegankelijkheid.

  Met deze opties kun je makkelijk het lettertype van je WhatsApp vergroten om do meer duidelijkheid te krijgen op je scherm. Voor meer informatie over WhatsApp kun je ook terecht in onze andere specials. Wist je bijvoorbeeld dat WhatsApp op Huawei net even anders werkt? Of wist je dat je ook kunt WhatsAppen op je PC?

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.