Ghost Recon Wildlands Map - De ecosystemen op een rij

  Aan het begin van vorige week is Ubisoft met haar langverwachte tactische open-world shooter op de proppen gekomen. Er is geen woord van gelogen, aangezien de wereld vrij immens is. Daarbij is ook een enorme veelzijdigheid in gebieden inbegrepen. In dit artikel wordt een nadere blik geworpen op de Ghost Recon Wildlands Map.

  Hemelsbreed van de ene naar de andere kant van de map reizen in een helikopter, kost je in Ghost Recon Wildlands al snel een minuut of tien. Doe je dit met de auto, dan ben je minstens dubbel zo lang bezig vanwege onbegaanbare landwegen en steile bergpassen. Gedurende je reis door Bolivia zal je elke keer weer met verschillende natuurlijke omstandigheden te maken krijgen, waarbij de schoonheid van het uitzicht je telkens overrompelt. Op de volgende pagina's lees je welke ecosystemen je allemaal tegenkomt.

  Verraderlijke tropen

  Het eerste aandachtspunt van de Ghost Recon Wildlands map gaat uit naar de rijkelijk begroeide bodem van Bolivia, te vinden in onder andere de provincie Espiritu Santo. Zo beschikt het landschap over een tropische jungle, waar schichtige zonnestralen door het dichte bladerdak schijnen. Dit gebied is adembenemend mooi, maar kent ook een duistere zijde. Tussen de wouden valt het namelijk nooit op wanneer iemand vermist raakt, en laat het Santa Blanca kartel daar nu net gespecialiseerd in zijn.

  Aan deze dichtbegroeide schuilplaats voor criminelen liggen de subtropische contreien. Locaties grenzend aan sprankelend water en luxe villa's. Invloeden van de jungle zijn hier nog steeds op te merken, maar het geheel is wat overzichtelijker. De inwoners van deze omgevingen, en met name Parque Nationale de Agua Verde, mogen in ieder geval niet klagen over het klimaat.

  Kruipend door de woestijn

  Vertrek je wat meer naar het westen toe, dan kom je in precies het tegenovergestelde ecosysteem terecht. De stekende hitte heeft hier de overhand. Heel af en toe word je begroet door een plukje gras, maar daar houdt het ook wel bij op. Beschutting is dus ver te zoeken, waardoor een verrassingsaanval vaak alleen van een grote afstand mogelijk is.

  Heb je niet zo veel met het naspelen van de Dakar Rally, dan is het verstandig om gebieden als San Mateo en Media Luna te vermijden. Wat je hier wel vindt, naast droge vlaktes, zijn enorm diepe ravijnen. Je valt er het liefst niet in, maar een beetje waaghals zal al snel de mogelijkheden zien voor afsnijden van vijandelijke voedselcolonnes. Dit zijn in ieder geval omgevingen die je ofwel haat, of je houdt ervan.

  Skydiven naar het hooggebergte

  Bolivia is in de game een staat die net even wat hoger boven het zeeniveau ligt dan onze eigen lage landen. Mocht je het zuiden en zuidwesten bezoeken, dan heb je dit al snel door. Een vooraanstaand habitat op de Ghost Recon Wildlands map, is dan ook het hooggebergte. Hierbij is aan extreme uitschieters van vijf kilometer in verhevenheid te denken.

  Ghost Recon Wildlands toont dit prachtige reliëf door middel van allerlei verschillende facetten. Zo vind je in Ocoro de wat groenere setting, terwijl je in Barvechos te maken krijgt met grijs en grauw. Het loont om de Inca Camina provincie te bezoeken, want deze verhevenheid is geheel belegd met een witte laag sneeuw. Tevens vind je hier ook een hoop alpaca's die in het wild rondzwerven.

  Wandeling door de loofbossen

  Vertrek je vanuit het midden van de map meer naar het oosten en zuidoosten, dan bereik je provincies met loofbossen. Geen oerwoud, maar gewoon de huis-tuin-en-keuken boom die langzaam zijn bladeren verliest. Wel moet er een kanttekening bij geplaatst worden: het gaat hier niet alleen om loofgewas, maar er is ook hier en daar een verdwaalde naaldboom aanwezig.

  Voor een ultieme ervaring van dit ecosysteem, kan je het beste je koffers pakken en naar Flor de Oro vertrekken. Het diverse landschap biedt genoeg middelen om hinderlagen klaar te zetten en zo goed als onzichtbaar te blijven. Een waarschuwing is misschien toch wel op zijn plaats, want deze provincie geldt zo'n beetje als hart van de militaire Unidad organisatie. Ook deze corrupte handhavers hebben dus een voorkeur voor de frisse omgevingen.

  De mix van de steppe

  Zoek je als vakantiebestemming een wat droger klimaat, maar gaat een snikhete lege vlakte je iets te ver? Dan weet de Ghost Recon Wildlands map zelfs daarop in te spelen. Zo bevat Bolivia namelijk genoeg gebieden die de overgang tussen de woestijn en bossen goed weergeven en je een mix van beiden voorschotelen.

  De steppes in het spel zijn vooral te vinden in het hart van de landkaart. Gelijk op je beginlocatie in Itacua, word je al geconfronteerd met een wat verlegen begroeiing, met hier en daar een boompje. Dit ecosysteem laat je net niet weerloos, want er zijn genoeg plaatsen waar je één kan worden met de achtergrond. Toch is het oppassen geblazen, want het is nu ook weer niet bepaald een omgeving waar je met je jeep doorheen kan crossen en ongezien bij de Santa Blanca aan kan kloppen.

  Natuurlijk biedt de Ghost Recon Wildlands map nog veel meer verschillende kleine ecosystemen en kruisingen tussen eerder genoemde verschijnsels. De charmes hiervan liggen dan ook in de enorme verscheidenheid die de game te bieden heeft. Mocht het Bolivia van Ghost Recon ook zo in het echt zijn, minus de onderdrukking, dan hoef je niet tweemaal na te denken om daar een aantal prachtplaatjes te schieten.

  Ghost Recon Wildlands is verkrijgbaar voor Xbox One, PS4 en PC. Mocht je benieuwd zijn naar meer info over de game, dan kan je terecht in onze review. Andere specials, zoals co-op tips en toelichting van de features zijn ook te vinden, want de game biedt genoeg content om wel even zoet te zijn.

  Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands

  Verkijgbaar vanaf 7 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.