Ghost Recon Wildlands bad guys - De kern van Santa Blanca

  In de nieuwste Ghost Recon neem je het op tegen het uitermate gevaarlijke Santa Blanca kartel in het hart van Bolivia. Hoe deze organisatie in elkaar steekt en wie de belangrijkste spelers zijn binnen deze criminele organisatie, bespreken we hier in de Ghost Recon Wildlands bad guys special.

  Wie zich al heeft verdiept in het verhaal van Ghost Recon Wildlands, weet dat de game zich afspeelt in Bolivia en dat het maar draait om één ding: yayo, snow, het heilige wit (de letterlijke vertaling van Santa Blanca), oftewel: cocaïne. En de belangrijkste speler op dat gebied in Ghost Recon Wildlands is het Santa Blanca kartel.

  Deze criminele organisatie is naar Bolivia vertrokken met de missie om het hele land om te toveren tot een drugsparadijs. Een land waarvan de economie is gebaseerd op cocaïne. De overheid en de bewoners van het Zuid-Amerikaanse land hebben maar één keuze: al het land inleveren, anders komt Santa Blanca het zelf halen. Als het moet met geweld, bruut geweld.

  Ghost Recon Wildlands bad guys zijn geen lachertje

  De top van Santa Blanca bestaat uit vijf zeer belangrijke leden, waaronder de grote man himself: El Sueño. Stuk voor stuk zullen we de rollen van deze leden bespreken en wat ze als Ghost Recon Wildlands bad guy het meest kenmerkt.

  Ghost Recon Wildlands Bad Guys

  El Muro - Hoofd van veiligheid

  Als eerste aan bod komt het hoofd van de beveiliging van Santa Blanca, bijgenaamd El Muro. Zijn echte naam is Francisco Ricardo en hij is een jeugdvriend van de grote baas, El Sueño. Zijn rol binnen de organisatie is vrij duidelijk: hij is verantwoordelijk voor de beveiliging van de belangrijkste leden van het kartel. Zelf is El Muro ook persoonlijk verantwoordelijk voor de veiligheid van El Sueño zelf, hij is namelijk zijn bodyguard.

  Deze 41-jarige Mexicaan is opgegroeid in een slechte buurt en werd omsingeld door drugscriminaliteit. Vanzelfsprekend is El Muro zelf ook zo in het vak gerold. Na een tijd doorgebracht te hebben in het Mexicaanse leger is El Muro nu verantwoordelijk voor het beschermen van één van de machtigste criminele organisaties ter wereld.

  Hij is te omschrijven als kil en meedogenloos, maar is daardoor niet minder professioneel. El Muro neemt zijn verantwoordelijkheden extreem serieus en zijn werknemers kunnen maar beter hun beste beentje voor zetten, voordat ze met El Muro te maken krijgen.

  El Yayo - Hoofd van productie

  El Yayo wordt ook wel de grootvader van het Santa Blanca kartel genoemd. Rudolf Yana is een Boliviaan van 72 jaar met ontzettend veel ervaring als het aankomt op het produceren van cocaplanten. Door de intrede van de Santa Blanca in Bolivia werd El Yayo gedwongen om mee te werken aan de praktijken van het kartel.

  In tegenstelling tot de meeste andere leden van Santa Blanca probeert El Yayo zo min mogelijk te grijpen naar een wapen om zijn problemen op te lossen. Het hoofd van productie is eerder pragmatisch en probeert liever zijn conflicten op te lossen door middel van onderhandelingen en deals.

  El Yayo is dan ook niet lid van het kartel omdat het helemaal zijn eigen keuze is. Werkt hij niet mee aan de praktijken van Santa Blanca, dan kan dat zijn familie nog wel eens het leven kosten. Desalniettemin staat El Yayo niet geheel negatief tegenover de productie van coke, gezien het hem een prima leven heeft bezorgd.

  La Reina De La Belleza - Hoofd van handel

  De enige vrouw aan de top van Santa Blanca is Nidia Flores en staat bekend al La Reina De La Belezza, wat te vertalen is naar De Koningin van de Schoonheid. Deze Mexicaanse, rondborstige schoonheid maakt gebruik van haar looks om haar wil op iedereen uit te oefenen.

  Ze staat bekend als een analyserende, inventieve en slimme vrouw, maar gebruikt het liefst al die eigenschappen om mensen te manipuleren. Door vernuftig gebruik te maken van al haar eigenschappen heeft ze zichzelf langzaam maar zeker naar de top van het Santa Blanca kartel weten te werken.

  Als hoofd van handel is ze verantwoordelijk voor het transport en de verpakking van de drugs die worden geleverd door het Santa Blanca kartel. Tevens is La Reina De La Belleza verantwoordelijk voor het witwassen van al het binnenkomende geld van het kartel. Een erg belangrijke spil in de organisatie van El Sueño.

  El Cardenal - Hoofd van invloed

  Gustavo Serrano staat binnen het Santa Blanca kartel beter bekend als El Cardenal. Als lid van de katholieke kerk werd El Cardenal verstoten, omdat hij verboden heiligdommen aanbad. Al snel werd hij opgepikt door Santa Blanca als sprititueel leider en een speelt hij daarbij een belangrijke rol in het rekruteren van nieuwe leden voor de organisatie.

  Ook zorgt El Cardenal voor het hooghouden van het imago van deze bijzonder gewelddadige organisatie. Door in te spelen op het geloof, wat in Zuid-Amerika extreem belangrijk is, probeert het kartel de mensen gerust te stellen en El Cardenal is hierbij de belangrijkste speler.

  El Cardenal is een van de belangrijkste adviseurs voor El Sueño. Zo adviseert hij hem over propaganda voor de omgeving waarin ze zich bevinden en filantropische strategieën om de bevolking tevreden te houden. El Cardenal is ook de persoon die met het idee kwam voor El Sueño om zijn eigen bijbel te schrijven.

  El Sueño - De baas van Santa Blanca

  En dat brengt ons bij het meesterbrein achter deze hele operatie: El Sueño, ofwel De Droom. Deze reus, die letterlijk van top tot teen is onder de tatoeages zit, is op zijn elfde vertrokken uit zijn dorp met de belofte enkel terug te keren als hij een 'koning' was geworden.

  Door een ingeving is hij naar Bolivia vetrokken, het beloofde land, om zijn droom (zijn sueño) een werkelijkheid te maken. En niet algeheel zonder succes. El Sueño is inmiddels de baas van een van de gevaarlijkste criminele organisaties ter wereld, een organisatie die zo gevaarlijk is dat het zelfs wordt bestempeld als een terroristische groepering.

  Hoewel zijn tatoeages duidelijk duiden op geloof, is het nog onduidelijk of dat werkelijk te maken heeft met zijn geloof of dat het enkel ter manipulatie dient. El Sueño, wiens echte naam onbekend is, is een echte leider en stuurt zijn organisatie dan ook met veel inzicht aan. Wie hem te vriend is, zal de goede en loyale kant van El Sueño te zien krijgen. Wie zich tegen hem keert, kan het nog wel eens flink te verduren krijgen.

  En laten we ons als elitesoldaat in Ghost Recon Wildlands, nu net aan die verkeerde kant begeven. Dat belooft wat.

  Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands is nu verkrijgbaar voor Xbox One, PS4 en PC.

  Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands

  Verkijgbaar vanaf 7 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.