De tien meest gewelddadige scenes uit Quentin Tarantino films

  Quentin Tarantino zij zelf ooit ‘geweld is een van de leukste dingen om naar te kijken’. Zijn films zitten dan ook vol met bloed, erg veel bloed. Het geweld in Tarantino-films is lekker over de top en geeft de films een uniek stijltje. Dit zijn de meest gewelddadige scenes uit Quentin Tarantino films.

  Miramax Films

  10. ‘I Shot Marvin in the Face’ (Pulp Fiction)

  We beginnen de lijst met de meest gewelddadige scenes uit Quentin Tarantino films met een hilarische scene uit Pulp Fiction. In Tarantino’s Pulp Fiction krijgen Vincent Vega en Jules Winnfield de opdracht om een speciale koffer bij een appartement op te halen. De twee mannen schieten iedereen in het appartement over hoop en nemen alleen Marvin mee. Op de weg terug gaat er alleen iets fout waardoor ook Marvin het loodje legt.

  Als Vincent Vega met zijn wapen op Marvin gericht tegen hem praat schiet hij hem per ongeluk door het hoofd. Volgens hem kwam dit door een hobbel in het wegdek. Na het fatale schot spat er een flinke lading bloed op het raam en zijn de kleren van de twee mannen doorweekt met bloed.

  Miramax Films

  9. De martelscene (Reservoir Dogs)

  In de eerste film van Quentin Tarantino Reservoir Dogs zit een gruwelijke martelscene. In de desbetreffende scene wordt de ontvoerde politieagent Marvin Nash ondervraagd en mishandeld. Uiteindelijk wordt zelfs zijn oor op bloederige wijze afgesneden.

  Hoewel het precieze moment waarop het oor wordt afgesneden niet in beeld wordt gebracht, zien we wel het afgesneden oor in de handen van de gangster Mr Blonde. Toen de film in 1992 uitkwam was de film vanwege deze scene controversieel. Er werd zelfs gesproken over een verbod.

  Sony Pictures

  8. Echt bloed (Django Unchained)

  Deze scene is op zich niet gewelddadig. Toch verdient hij een plekje in de lijst met de meest gewelddadige scenes uit Quentin Tarantino films omdat het de enige scene is waar echt bloed in voorkomt. In de scene probeert slavenhandelaar Calvin Candie het verschil uit te leggen tussen het schedel van blanke en zwarte mensen. In zijn woede slaat hij zijn handen op tafel en snijdt hierbij zichzelf aan een glas.

  Dit was niet de daarentegen niet de bedoeling. Acteur Leonardo DiCaprio sneed zich per ongeluk en bleef volledig in zijn rol. Nadat de camera’s gestopt waren met filmen moest Leo een bezoekje brengen aan de ziekenboeg waar zijn hand gehecht werd.

  Sony Pictures

  7. Agressieve honden (Django Unchained)

  Deze scene komt ook uit Django Unchained. Een groot deel van de film gaat over de slavenhandel in de 19e eeuw en zoals we weten ging dat er nogal heftig aan toe. In de film wordt dit op schokkende manier in beeld gebracht. In een scene zien we hoe een ontsnapte slaaf wordt opgepakt en vervolgens onder toezicht van de slavenhandelaars wordt gestraft.

  De slaaf wordt gestraft door agressieve honden vlakbij hem los te laten. De arme slaaf wordt wild over de grond getrokken en over zijn hele lichaam door de honden gebeten. In de scene waarin dit gebeurt wordt deze gruwelijke straf gelukkig niet volledig in beeld gebracht, maar in een flashback later in de film krijgen we een paar korte blikken op de bijtende honden.

  Miramax

  6. Bloederige bruiloft (Kill Bill vol.1&2)

  De reden dat het hoofdpersonage van de Kill Bill films ‘The Bride’ wordt genoemd heeft er mee te maken dat ze haar wraakactie begon nadat ze werd tijdens haar bruiloft werd verraden. Dit gebeurde omdat ze het sluipmoordenaars leven wilde ontvluchten door te trouwen en ver weg in Texas een normaal leven te leiden.

  Toen haar voormalige liefde Bill hier achter kwam besloot hij een bezoekje aan deze bruiloft te brengen en liet zijn sluipmoordenaars bende alle aanwezige uitmoorden. Wat deze scene zo gewelddadig maakt is het moment waarop The Bride tegen de grond getrapt wordt en haar bloederige gezicht als close-up in het beeld verschijnt. Uiteindelijk schiet Bill haar door het hoofd, wat hij niet weet is dat ze dit overleeft. Time to kill bill.

  Universal Pictures

  5. ‘I think I just created a masterpiece’ (Inglorious Bastards)

  Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog film Inglorious Bastards krijgen de Amerikaanse groep soldaten de SS-er Hans Landa te pakken en slepen hem het bos in. Landa was verantwoordelijk voor de vervolging van joodse families en beging vele misdaden. Als zijn Nazi collega’s worden uitgemoord krijgt hij het warm onder de voeten en probeert met zijn tegenstanders een deal te sluiten.

  In het bos wordt Landa’s hulpje doodgeschoten en gescalpeerd, vervolgens wordt Landa tegen de grond aangedrukt en krijgt levend door Aldo Raine een hakenkruis in zijn hoofd gesneden. Wanneer Raine klaar is zegt hij trots ‘I think I just created a masterpiece’. Een zin waarmee Tarantino waarschijnlijk zijn eigen film complimenteert.

  Miramax

  4. Beatrix vs Elle (Kill Bill vol.2)

  Beatrix Kiddo rekent in de Kill Bill-films af met al haar voormalige sluipmoordenaar partners die haar hebben verraden. Met het ultieme gevoel van wraak spoort zij ze één voor één op. Wanneer zij Elle Driver, oftewel de California Mountain Snake, heeft gevonden beginnen zij een bloederig gevecht.

  Tijdens dit gevecht proberen Beatrix en Elle elkaar met een zwaard te overmeesteren. Als Elle even niet oplet trekt Beatrix met haar hand Elle´s oog in een ruk eruit. Als de net blind geworden Elle gillend over de vloer kruipt laat Beatrix haar oog op de grond vallen en plet het vervolgens met haar blote voet.

  Universal Pictures

  3. Nazi’s in de fik (Inglorious Bastards)

  De film Inglorious Bastards uit 2009 staat helemaal in het teken van ‘Operation Kino’. Een missie die ervoor moet zorgen dat alle hoge Nazi officieren en zelfs de leider Hitler in een klap worden uitgeschakeld als ze samen propagandafilms in een bioscoop bekijken. Voor fans van geweld is de scene waarin de missie wordt uitgevoerd een heerlijk over de top moment die alle verwachtingen die je tijdens het kijken van de film hebt overtreft.

  De missie wordt uitgevoerd door de soldatengroep de ‘Inglorious Bastards’. Wat zij niet weten is dat ze worden geholpen door de Joodse bioscoopeigenaar Shosanna. Als de Nazi’s in de bioscoop zitten worden zij opeens verrast door een filmpje van Shosanna waarin ze uitlegt dat ze allemaal door een Jood vermoord gaan worden. Vervolgens vliegt de bioscoop in de fik terwijl alle deuren op slot zitten, gaan de bommen van de ‘Bastards af en komen de
  soldaten Ulmer and Donowitz de bioscoop binnen om de overige Nazi’s, waaronder Hitler en Goebbels, te pletter te knallen.

  The Weinstein Company

  2. Django’s ultieme wraak (Django Unchained)

  Als de slaaf Django door de premiejager Dr. King Schultz bevrijd wordt, ziet hij een kans om eindelijk op zoek te gaan naar zijn vrouw Broomhilda, een slavin die hij leerde kennen op een plantage. Dr. Schultz helpt hem bij zijn doel en samen gaan ze op reis om Broomhilda te zoeken.

  Als ze Broomhilda eindelijk gevonden hebben gaan ze undercover als slavenhandelaren en proberen ze een deal te sluiten. De eigenaar van Broomhilda komt al gauw van hun echte identiteit te weten en alles dreigt volledig in de soep te lopen. Django heeft er alles voor over om weer bij zijn geliefde te zijn en neemt de ultieme wraak voor alles wat zijn vrouw heeft moeten doorstaan.

  Django pakt zijn geweer en schiet iedereen die op zijn pad komt neer. Het plantagehuis wordt bestormd door een oneindige groep vijanden waar Django stuk voor stuk een einde aan maakt. Bij elk schot wordt er gedetailleerd in beeld gebracht hoe de kogel de lichamen betreedt en het bloed vliegt in de rondte. Het is een scene die je ook maar van één persoon kan verwachten en dat is Quentin Tarantino.

  Miramax

  1. The Crazy 88 (Kill Bill vol.1)

  Op nummer een in de lijst met de meest gewelddadige scenes uit Quentin Tarantino film staat het gevecht tussen The Bride en The Crazy 88. Om bij haar doelwit O-Ren Ishii te komen moet The Bride eerst langs haar persoonlijke leger The Crazy 88 zien te komen. Dit was voor The Bride blijkbaar een makkie want ze slacht ze met gemak binnen no-time af met haar samurai zwaard.

  In een van de meest iconische scenes uit alle Quentin Tarantino films zien we hoe The Bride koppen eraf hakt, ogen uit kassen trekt en in de rondte steekt met haar katana. Het bloed spuit alle kanten op en aan het einde liggen The Crazy 88 kreunend van de pijn op de vloer in een plas met bloed.

  De tien meest gewelddadige scenes uit Quentin Tarantino films

  Zoals je nu wel hebt gemerkt houdt Quentin Tarantino van bloed in zijn films. Hopelijk krijgen we in zijn nieuwe film Once upon a time in Hollywood weer een flinke dosis geweld te zien zoals alleen Tarantino dat kan. Zijn negende film met Leonardo DiCaprio en Brad Pitt in de hoofdrol komt uit op 15 augustus.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.