Gekke betaalmiddelen in games - Geld groeit niet aan bomen

Article
zondag, 08 oktober 2017 om 9:17
xgn google image
Dollars, ponden en euro’s. Slechts een kleine selectie uit het aantal beschikbare betaalmiddelen in de wereld. In games gaat het er soms wel heel wild aan toe wat betreft soorten valuta. De vreemdste vind je terug in deze lijst met gekke betaalmiddelen in games!

5. Dosh

'Dosh, grab it while you can lads!' Wat te doen als vreemde monsters de wereld bewandelen? Inderdaad, samen met een groep rare snuiters in de aanval gaan! Dat kan uiteraard alleen als er een beetje fatsoenlijke wapens beschikbaar zijn, dus die moeten gekocht worden.
In Killing Floor 1 en 2 kan je het in je eentje of met anderen opnemen tegen de meest rare wezens. Afhankelijk van de class die je kiest, doe je dat met kruisbogen, raketwerpers, zwaarden of pistolen. Om aan een beter wapen te komen, zal je eerst flink wat kills achter je naam moeten hebben voordat je genoeg te besteden hebt.
De munteenheid in Killing Floor is simpelweg dosh. De Britse invloed in het spel is volop aanwezig en ook de currency is afgekeken van het straatwoord voor geld. Want je vraagt je vrienden toch niet om een paar pond? Nee: 'Anyone got some dosh?'
119006

4. Neo Shekels

Sommige games nemen zichzelf niet serieus. Barkley, shut up and jam: Gaiden behoort ook tot die categorie en het is dan ook niet vreemd dat de munteenheid in het spel net zoveel wenkbrauwen doet fronsen als het spel zelf.
In de titel wordt er een loopje genomen met basketballers, die in de nabije toekomst op worden gejaagd door Michael Jordan. Het gebruik van een basketbal is namelijk niet meer toegestaan nadat een zogenaamde Chaos Dunk (een hele harde dunk) miljoenen mensen op een sportevenement heeft doodgemaakt.
Een van de gekke betaalmiddelen in Barkley, shut up and jam: Gaiden is de zogenaamde Neo Shekel. Deze munteenheid draagt niet alleen de naam van de Israëlische munt, ook het logo (een Davidster) komt bekend voor. De titel had zomaar een plekje kunnen krijgen in de grootste wtf momenten in games.
119010

3. Cardridges

Om de discussie over magazines en clips niet aan te wakkeren, houden we het in dit geval gewoon op kogels. De betaalmethode zit in de bekende Metro spellen! Geen gewone kogels natuurlijk, maar ongebruikte, glimmende patronen zijn namelijk de (ongeslagen) munt.
In een wereld waar alles naar z’n grootje is geschoten en mensen in de metrotunnels leven, is er aan veel producten schaarste. Ruilhandel is een manier om in leven te blijven, maar het afstruinen van gebouwen naar ongebruikte, vooroorlogse munitie is een beter alternatief.
In de Metro boeken ruilt hoofdpersoon Artyom zelfgekweekte thee voor nuttige voorwerpen, maar in de games is het afstruinen geblazen. Hoe meer kogels je vindt, hoe makkelijker het wordt om betere wapens en uitrusting te kopen in het volgende station.
Uiteraard kan je ook de afweging maken om de glimmende patronen in een magazijn te proppen en te gebruiken om vijanden te doorzeven. Deze kogels zijn een stuk sterker dan de hergebruikte meuk, maar je schiet letterlijk je geld weg….
119011

2. Blood echoes en Souls

Sterven in de ruimte van de eindbaas en terugrennen om je souls op te halen. Souls? Jazeker, want de betaalmethode in Dark Souls is namelijk de zielen van de door jou vermoorde wezens.
Waar zielen in Bloodborne plaatsmaken voor Blood Echoes, blijft het principe hetzelfde. Hoe groter het wezen, hoe meer souls of echoes je krijgt. Die kan je vervolgens gebruiken om uitrusting te kopen, op te waarderen of jezelf sterker te maken.
De wereld van Dark Souls is gevaarlijk want achter elk muurtje schuilt gevaar. Hoe verder je van een bonfire vandaan bent, hoe zwaarder de last van vergaarde zielen weegt. Want wat nou als je doodgaat op een verkeerde plek. Dan heb je al die moeite voor niets gedaan!
119014

1. Bottle Caps

Met Metro op plaats drie in deze lijst met gekke betaalmiddelen in games, is het met de nummer één wederom een titel waarbij de wereld kapot is. In de Fallout games hebben dollars, ponden en euro’s namelijk plaatsgemaakt voor flessendoppen.
Wie op vrijdagavond een biertje opent zal de dop achteloos wegmikken in de prullenbak. Diezelfde dop wordt door de speler in Fallout jaren later teruggevonden in een prullenbak. In plaats van een waardeloos dopje, is de flessensluiting dan goud geld waard waarmee alles gekocht kan worden.
We zeggen niet dat je flessendoppen vanaf nu maar in een schoenendoos moet bewaren ‘voor het geval dat’, maar een heel gek idee is het niet. Bethesda kon er namelijk ook om lachen dat een fan probeerde zijn exemplaar van Fallout 4 aan te schaffen met zijn verzameling flessendoppen. Je weet maar nooit wanneer ze van pas gaan komen!

Gekke betaalmiddelen in games - Laat het ons weten!

Tot zover de lijst met de meest gekke betaalmiddelen in games. Wij zijn wel benieuwd om te horen wat de gekste munteenheid is die jullie ooit in een spel zijn tegengekomen. Laat het ons weten in de comments!