Geavanceerde tips om jouw leven in Red Dead Online makkelijker te maken

  Met de grote open wereld en de vele mogelijkheden die Red Dead Online te bieden heeft, kan het soms nogal overweldigend worden. Gelukkig zijn er manieren om jouw leven als cowboy iets makkelijker te maken. Dit zijn zes tips die elke speler in Red Dead Online moet weten.

  Blijf je bounty in de gaten houden

  Het is verleidelijk om in Red Dead Online buiten het boekje te treden. Soms kan je het niet laten om een trein te beroven, een schaap te stelen of om een medespeler neer te schieten. Helemaal wanneer laatstgenoemde alle dieren in een wijde omtrek heeft geslacht.

  Het is alleen wel belangrijk om deze uitbarstingen sporadisch te houden of om je gezicht van tevoren te verstoppen achter een masker. Wordt de bounty op jouw naam namelijk hoger dan tien dollar, dan wordt het leven in het Wilde Westen ineens een stuk lastiger. Groepen van Bounty Hunters zullen je opjagen en ook andere spelers zullen de premie willen opstrijken.

  Hebben ze jou eenmaal te pakken, dan leg je niet alleen het loodje met de nadelen die daarbij komen kijken. De bounty die de NPC’s op spelers krijgen komt ook nog eens rechtstreeks uit jouw portemonnee. Zoek je te vaak het genot van het criminele leven op, dan zit je voordat je het weet met een lege bankrekening.

  NPC’s grijpen met je lasso

  Krijg je te maken met een iets te dunne portemonnee, door teveel bounties op je naam of door een flinke shopping spree in de catalogus, dan is het wel zo handig om die snel bij te vullen. Dat is alleen iets makkelijker gezegd dan gedaan.

  Gelukkig is er een opmerkelijke manier om relatief snel aan geld en andere voorwerpen te komen, helemaal wanneer je je in een stad bevindt. Als je een NPC grijpt met je lasso, dan kan je de arme stakker vervolgens ontdoen van zijn of haar spaargeld. Hoe opmerkelijk dit ook klinkt, voor deze actie komt er geen premie op jouw hoofd te staan. Een snelle, makkelijke en veilige manier om te farmen dus.

  Brouw je eigen drankjes

  Een andere manier op te voorkomen dat je zonder geld komt te zitten is door simpelweg minder geld uit te geven. Die nieuwe poncho in de Wheeler, Rawson & Co. Catalogue hoef je immers echt niet aan je collectie toe te voegen.

  Toch zijn er een aantal dingen in Red Dead Online die vrijwel noodzakelijk zijn, zoals de vele tonics die kan drinken voor verschillende voordelen. Om deze drankjes te kopen ben je alleen al snel een fortuin kwijt bij de General Shop op de plaatselijke drogist. Hetzelfde geldt voor het eten dat je trouwe ros in recordtempo naar binnen werkt.

  Het is dan ook een stuk goedkoper om deze spullen zelf te maken. Zoek een kampvuur op in de open wereld of in je eigen kamp en je kan verschillende dingen craften, zoals speciale soorten munitie en uiteenlopende gerechten. Door middel van ingrediënten die je vindt tijdens je avonturen kan je op gemakkelijke wijze tonics en eten voor jezelf en je paard in elkaar flansen. Dat scheelt aan het einde van de dag een flink aantal dollars.

  Maak goed gebruik van Paint it Black

  Je zal maar weinig spelers tegenkomen in Red Dead Online die geen gebruikmaken van de Ability Card Paint it Black. De vaardigheid is simpelweg zo sterk in PvE, PvP en zelfs tijdens het jagen, dat er bijna geen reden is om een andere Ability Card te gebruiken.

  Paint it Black heeft daarnaast nog een aantal mogelijkheden die niet meteen duidelijk zijn. Zo kan je al schieten met maximale accuraatheid, zelfs wanneer je nog geen tegenstander gemarkeerd hebt. Je dus kan een lock-on zetten op een vijand, Paint it Black activeren en meteen schieten om te zorgen voor een gegarandeerde schot in de roos. Op die manier raak je ook maar een fractie van je Dead Eye kwijt.

  Paint it Black is niet alleen nuttig tijdens vuurgevechten. Tijdens het jagen komt de Ability Card bijvoorbeeld zeer goed van pas, met name wanneer je vogels uit de lucht moet schieten. Maak herrie om een groep vogels weg te jagen en met Paint it Black kan je vervolgens in een handomdraai een aantal gevleugelde dieren uit de lucht halen.

  Houd je vuurwapens schoon

  Het is niet makkelijk om in Red Dead Online elke dag af te sluiten met een schone outfit. De ongerepte natuur zorgt al snel voor het nodige stof en modder op plekken waar je dat niet wil hebben. Een smerige broek is niet zo erg, maar pas wel op dat je vuurwapens niet te vies worden.

  Zodra je schietijzer smerig wordt, zullen de statistieken achteruit gaan, waardoor je minder accuraat en ver kan schieten. Maar ook de rate of fire kan drastisch omlaag gaan, helemaal wanneer je je revolver gebruikt vanuit de heup.

  Het is daarom belangrijk om je wapens schoon te houden. Door middel van een wrap om je geweren heen kan je de degradatie al terugdringen met twaalf procent, maar bewust zijn van je omgeving kan eveneens een grote invloed hebben. Elke keer dat je door water heen gaat zal de conditie van je wapen bijvoorbeeld snel achteruit gaan. Probeer daarom de rivier zoveel mogelijk te vermijden en bruggen of plekken met laag water te gebruiken.

  Ga meteen op zoek naar schatten

  Als beloning voor Daily Challenges of andere taken krijg je soms een Treasure Map. Hiermee kan je op zoek gaan naar de locatie van een schatkist, die veelal gevuld is met geld en nuttige voorwerpen.

  Blijf alleen niet te lang rondlopen met teveel schatkaarten. Sterker nog, zodra je er eentje krijgt, raden we je aan om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar de kist. Heb je namelijk al een Treasure Map op zak van een bepaalde regio, dan kan je niet nog een kaart krijgen van diezelfde regio. Het zou dus zonde zijn om een schatkaart mis te lopen voor je harde werk, omdat je nog niet de vorige schat hebt opgehaald. Het is tijd om te gaan graven!

  Wil je meer weten en lezen over de game? Bezoek dan de speciale Red Dead Online-pagina, waar we al het nieuws over de online wereld van Red Dead Redemption 2 delen en de belangrijkste informatie uitlichten.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.