Gears 5 tech test features - Alle bloedige details uit de tech test

  Gears 5 is bijna klaar, maar voor de release in september moeten de servers eerst getest worden. Gamepass houders en mensen met een pre order konden afgelopen weekend alvast aan de slag met de tech test, waarin drie Gears 5 tech test features gespeeld konden worden. Wij maakten onze lancer al flink vies en vertellen je alles over deze modi!

  Gears 5 brengt een heleboel vernieuwing met zich mee. Er is vernieuwing te vinden in de wapens en er is natuurlijk een heel nieuw hoofdstuk in het verhaal te vinden. Daar beperken de nieuwe elementen zich niet toe, want ook het aanbod in modi van de game is flink veranderd. Locust tot pulp knallen doe je nog steeds geheel in stijl, maar dit keer kun je in verschillende bekende modi aan de slag en zijn er nieuwe features te ontdekken.

  6. Bootcamp

  De eerste feature die Gears 5 je voorschotelt zijn Bootcamp. Helemaal onbekend is deze niet, maar het is vooral een wijziging op een bestaand recept. Bootcamp is namelijk een ‘modus’ die vooral fungeert als oefening. Voor de doorgewinterde Locustjagers onder ons is dit een opfrisronde, maar voor nieuwkomers van de game een element dat even gespeeld moet worden voordat de online arena van de game betreden zou mogen worden.

  Bootcamp neemt jou als speler namelijk mee door alle gameplay aspecten die Gears 5 maken tot wat het is. Het coversysteem komt voorbij, je leert hoe het werkt als je teamgenoten neergaan en je leert hoe je je tegenstander moet executeren. Dus strik je veters, veeg dat zweet van je hoofd, pak je Lancer en die Bootcamp in, soldaat!

  5. Tour of Duty

  De volgende feature in Gears 5 is Tour of Duty. Ook hier weer geldt dat het niet helemaal nieuw is. Dit is namelijk het systeem in de game waarin je verdiende medailles staan. Dit zat al in de voorgaande delen, maar is in Gear 5 omgedoopt tot Tour of Duty. Het is een toepasselijke naam voor een verzameling medailles, want hiermee kun je tenslotte pochen wat je al wel niet allemaal bereikt hebt.

  Daarnaast speel je niet alleen medailles vrij, maar ook nieuwe skins voor je karakters en nieuwe titels voor onder je naam in de multiplayer modi. In de tech test is het bijvoorbeeld mogelijk om de Tester-banner vrij te spelen die aangeeft dat jij de game flink onder handen hebt genomen tijdens de testweekenden.

  4. Escalation

  De bekendste Gears of War modus die de Gears 5 tech test ons voorschotelde is Escalation. Voor Gears fans is dit dé modus om te spelen. In Escalation is het niet specifiek de bedoeling om elkaar af te knallen, maar moet je op de map geplaatste ringen veroveren. Dat doe je door erin te gaan staan. Er is alleen een addertje: de ringen zijn vaak in open gebied geplaatst. Dat betekent dus dat je een schietschijf bent voor de tegenstander zodra je erin staat.

  Dit is waar het tactische element voorbij komt in deze modus, want als team van vijf moet je ervoor zorgen dat jouw team zoveel mogelijk punten verovert. Gezien er drie punten op de map zijn die veroverd moeten worden moet je dat slim aanpakken. Het team met de meeste punten wint de match. Ditzelfde geldt als een team alle punten veroverd heeft en daarnaast de complete tegenpartij aan flarden weet te schieten.

  Tussen elke ronde door mag een willekeurig teamlid van ieder team een punt op de map kiezen om daar een wapen zoals de torque bow, speciale granaten of een boomshot te plaatsen. Deze kan dan gedurende de match opgeraapt worden voor een extra voordeel. Let wel, de tegenstander kan dit ook oprapen en dan ben je je voordeel in die ronde kwijt.

  3. King of the Hill

  De welbekende King of the Hill modus is terug in Gear 5 en dat betekent vechten om de top te bereiken. King of the Hill gaat om het veroveren van tijdelijke punten op de map totdat er een score van 180 punten is bereikt. Net als bij Escalation geldt dat deze punten niet zo gemakkelijk te veroveren zijn, maar dat je telkens in een open gebied zit als je wil scoren. Het toffe van King of the Hill in Gears 5 is dat de ring telkens verschuift naar een andere plek.

  Dit zorgt ervoor dat er gedurende een ronde steeds weer een race ontstaat naar de ringen. Dit levert het nodige bloedvergieten op en houdt je steeds weer scherp. Tactisch spelen in King of the Hill is een must en als je dat niet doet, lig je binnen de kortste keren als een hoopje gehakt op de grond.

  2. Arcade

  Een ‘nieuwe’ modus in Gears 5 is de Arcade modus. Helemaal nieuw is deze niet, want we kennen deze versus modus al uit de voorgaande delen uit de Gears of War franchise. Bij Arcade gaat het er simpelweg om dat je de tegenstanders die voor je loop durven te verschijnen overhoop knalt. Het is Team Deathmatch met een paar belangrijke wijzigingen.

  Nog steeds betreden tien spelers betreden de map, verdeeld over twee teams. De Locust vliegen de COG-troepen naar de keel en andersom en dat betekent zoveel mogelijk tegenstanders omver schieten totdat je gewonnen hebt. Maar op de map zijn dit keer geen wapens te vinden. Deze moet je verdienen zoals je in Call of Duty een perk verdient: met kills. Als je genoeg kills hebt speel je voor je karakter een wapen vrij dat je dan met je perk-punten kunt kopen.

  Het geeft de Gears 5 Arcade modus een compleet nieuwe dimensie die de game voor nieuwkomers toegankelijk maakt, maar voor veteranen interessant houdt.

  1. Unieke personages

  Gears 5 kent naast de bekende en nieuwe modi een toffe nieuwe feature. Ieder personage heeft in de Gears of War franchise een unieke rol. Althans, dat gold tot nu toe altijd voor de verhaallijn. In Gears 5 is dit net even wat anders. Elk personage heeft in Gears 5 een unieke loadout, wat erop neer komt dat iedereen met andere wapens het strijdveld op gaat.

  De een trekt ten strijde met een lancer, terwijl de ander met een hammerburst of een retrolancer begint. Hier blijft het niet bij, want in bijvoorbeeld de Arcademodus van de game speelt ieder personage een andere set wapens vrij. Als Locust sniper speel je bijvoorbeeld al snel de longshot vrij en de Locust Grenadier kan al snel beschikken over de torque bow.

  Gears 5 tech test features – nog veel meer tofs in het verschiet

  De Gears 5 tech test lichtte een tipje van de sluier op wat betreft de vernieuwingen in de game. Dit is niet het enige dat Gears 5 ons zal brengen. Tijdens de E3 kregen wij op de beursvloer de nieuwe Escape modus al onder de knoppen en waren daar behoorlijk van onder de indruk.

  De tech test voor Gears 5 is nog niet helemaal afgelopen, want in het weekend van 26 tot 29 juli kun je nog een keer aan de slag met de multiplayer modi. Als je de game niet in een pre order hebt staan, maar wel een Gamepass abonnement hebt, kun je meedoen.

  Gears 5

  Verkijgbaar vanaf 10 september 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.