Gamescom 2015 hardware aankondigingen - Gloednieuwe apparaten

Article
zaterdag, 08 augustus 2015 om 16:56
xgn google image
Bij alles wat je doet heb je de juiste gereedschappen nodig en in de gamewereld is dat niet anders. Games komen immers het best tot hun recht als je ze kunt spelen met behulp van goede hardware. Daarom is het fijn dat er op gamescom naast games ook nieuwe apparaten werden aangekondigd. Dit is de beste gamescom 2015 hardware!
Met name Microsoft heeft het nodige aangekondigd op het gebied van hardware. Maar ook andere fabrikanten, zoals Eizo, lieten in Keulen een paar fraaie staaltjes technologie zien. Onder de belangrijkste gamescom 2015 hardware bevinden zich onder meer monitors en randapparatuur, die we in deze lijst hebben gezet.

Xbox One Chatpad

We beginnen met de Chatpad, een uitbreiding voor Xbox One controllers. Dit kleine toetsenbord kun je aan de onderkant van je controller vastklikken, waardoor je veel sneller berichten kunt typen. Op die manier wordt het versturen van berichten via Xbox Live eenvoudiger, aangezien je niet langer één letter tegelijk hoeft te kiezen.
De Chatpad, die tijdens Microsofts persconferentie getoond werd, borduurt voort op een Xbox 360-accessoire met dezelfde functie. Het apparaat heeft nog geen exacte releasedatum gekregen, maar zal begin november in de winkels liggen. De prijs van de Xbox One Chatpad is wel bekend: het toetsenbord gaat 35 euro kosten.

Eizo Foris FS2735

Al heb je nog zo’n krachtige PC, zonder beeldscherm heb je er weinig aan. Gelukkig heeft monitorfabrikant Eizo de Foris FS2735 op gamescom aangekondigd. Deze monitor is specifiek gericht op gamers en heeft een IPS-scherm van 27 inch. De Foris F2735 heeft een 2K-resolutie van 2560 bij 1440 pixels.
Daarnaast beschikt de monitor over een beeldverversing van 144fps en AMD FreeSync. Verder is het mogelijk om de Foris FS2735 via Bluetooth te bedienen met een smartphone. De monitor is vanaf januari volgend jaar te koop, maar aangezien een adviesprijs ontbreekt, is het nog onduidelijk hoeveel hij gaat kosten.

Xbox One HDD

Een zee van ruimte, dat is de gedachte achter Microsofts officiële Xbox One HDD. Met de externe harde schijf, die in samenwerking met fabrikant Seagate wordt gemaakt, wordt de totale opslagcapaciteit van de Xbox One meer dan verdubbeld. Op de HDD kan namelijk tot 2 TB aan data worden opgeslagen.
Mogelijk heeft Microsoft de externe harde schijf uitgebracht met het oog op de lancering van Xbox One Backwards Compatibility in november. Via deze service kunnen spelers Xbox 360-games die ze bezitten, downloaden en spelen op hun Xbox One. De HDD gaat 110 dollar kosten, maar heeft nog geen Nederlandse prijs.

Intel Skylake-processors

Voor zware PC-games heb je een sterke PC nodig, inclusief krachtige processor. Intel weet dat maar al te goed en toonde daarom twee nieuwe processors in Keulen. De processors van de computeronderdelenfabrikant zijn de eerste van de zogenaamde Skylake-generatie, Intels nieuwste processorreeks.
De Core i7-6700K en Core i5-6600K beschikken allebei over Quad-Core en zijn met name ontwikkeld voor gamers. De i7 heeft een kloksnelheid van 4 GHz en de i5 een van 3,5 Ghz. Er hangt wel een behoorlijk prijskaartje aan de processors: zo kost de i7 zo’n 400 euro en de i5 rond de 300 euro.

Halo 5-hardware

Halo 5: Guardians is in aantocht en voor die gelegenheid brengt Microsoft diverse Halo 5-hardware uit voor de Xbox One. Zo komen er twee limited edition controllers uit, die elk zo’n 70 euro gaan kosten. Het ontwerp van de Halo 5 controllers is gebaseerd op de pantsers van Spartan Locke en Master Chief.
Daarnaast wordt er een officiële Halo 5 headset uitgebracht, geproduceerd door ASTRO Gaming. Deze A40+MixAmp M80-koptelefoon is donkergrijs met ijsblauwe accenten. De headset zal alleen bij bepaalde Amerikaanse winkels verkocht worden, maar kan via de Europese sites van ASTRO Gaming naar Nederland worden verscheept.
Hebben jullie nog interessante gamescom 2015 hardware gezien? Laat het ons weten!

Populair Nieuws