Deze games zitten in de Uncharted Legacy of Thieves Collection

Article
zaterdag, 15 januari 2022 om 15:00
egs unchartedlegacyofthievescollection naughtydogllc s1 2560x1440 3095f0bfcfc1f1641902947
Op 28 januari is het tijd voor de Uncharted Legacy of Thieves Collection. Is het een nieuwe game? Ja en nee, want het is een nieuwe collectie van eerdere games uit de reeks die zijn bijgewerkt voor de PlayStation 5 en PC. Welke games er allemaal in de Uncharted Legacy of Thieves Collection zitten, vertellen we je hier!
De Uncharted Legacy of Thieves Collection is een gloednieuwe versie waarin twee eerdere games uit de reeks gebundeld worden. Op de PlayStation 5 en PC komt deze bundel met twee geremasterde games uit. Dat wil zeggen dat de games (op PS5) gebruikmaken van de functies van de DualSense, extreem snel laden dankzij de SSD, 3D Audio ondersteunen en er een native 4K-optie mogelijk is.
Dit kan alleen niet zomaar voor alle games in de serie gedaan worden. Een deel van de reeks stamt immers uit een ander tijdperk, namelijk dat van de PlayStation 3. In de Legacy of Thieves Collection zitten dan ook alleen de native PS4-games. Het betreft Uncharted 4 A Thief’s End en Uncharted The Lost Legacy.
uncharted 4 a thiefs end uncharted legacy of thieves collectionf1641902515

Uncharted 4 A Thief’s End

De eerste van de twee titels die in de Uncharted Legacy of Thieves Collection te vinden is, is het vierde deel uit de serie. A Thief’s End is, zoals de naam al doet vermoeden, het slotstuk van de Nathan Drake-saga die op de PlayStation 3 begon met Uncharted: Drake’s Fortune. Toch is het de eerste titel uit deze collectie die je moet oppakken, zelfs als je de eerdere games nooit gespeeld hebt.
Uncharted 4 A Thief’s End is namelijk speelbaar zonder enige voorkennis van de reeks, al zal het Indiana Jones-achtige avontuur dan wel een stukje minder tof zijn. De kennis van de originele trilogie geeft het slotstuk namelijk extra kracht doordat je alle personages een stuk beter kent en gemakkelijker snapt waarom Nathan Drake zijn avonturierslaarzen aan de wilgen wil hangen.
Mocht je de eerdere trilogie dan ook nog willen spelen, raden we eerst aan om de trailer hierboven te kijken. Daarin zie je namelijk Uncharted The Nathan Drake Collection, een verzameling van de eerste drie games die opnieuw zijn gemaakt voor de PS4. Deze is ook op PS5 speelbaar en kun je hieronder vinden als je de collectie nog niet in huis hebt.
Mocht je toch zonder enige voorkennis in Uncharted 4 A Thief’s End duiken, is dat nog steeds een fantastische keuze. De game is een ware blockbuster die bombastische momenten in rap tempo afwisselt. Uncharted is één van de beste actie-adventure reeksen in gaming en het vierde deel tilt het genre als het ware naar een hoger niveau in zowel gameplay, verhaal als grafisch pracht en praal.
game releases augustus sonic mania en uncharted the lost legacy 115759 1

Uncharted The Lost Legacy

De andere game in de Legacy of Thieves Collection is Uncharted The Lost Legacy. Deze titel is vergelijkbaar met Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, de PS5-game die in 2020 verscheen samen met de PlayStation 5. Qua schaal is de game wat kleiner dan haar voorganger en begon oorspronkelijk zelfs als een verhaal-uitbreiding voor A Thief’s End.
Voor Naughty Dog werd al snel duidelijk dat de uitbreiding qua grootte een eigen game begon te worden, waaruit The Lost Legacy werd geboren. In deze titel speel je niet meer als Nathan Drake, maar als Chloe Frazer, een voormalig compagnon van Nathan Drake. Met Chloe ga je op reis door India in een klassiek avontuur dat hier en daar wel wat spoilers heeft voor A Thief’s End.

Uncharted Legacy of Thieves Collection op de PS5 en PC

Mocht je dus twijfelen over welke van detwee games je eerst moet spelen, raden we aan te beginnen met A Thief’s End. Als die spoilers je niet veel uitmaken, of je Uncharted 4 A Thief’s End juist wil ervaren als een soort flashback, kun je ook eerst voor het avontuur van Chloe kiezen. Waar je ook begint, de games waren op PS4 beide fantastisch en met de verbeteringen voor de PS5 en PC lijken de games wederom toppertjes te worden.
Uncharted Legacy of Thieves Collection verschijnt op 28 januari op de PlayStation 5 en PC. Als je één van de games al op PS4 had, kun je voor slechts 10 euro upgraden naar de nieuwe versie voor de PS5.