Game releases november 2020 - Next-gen wordt gewoon

  November is normaal gesproken al een goede maand voor games, maar november 2020 gaat de boeken in als de maand dat een nieuwe console generatie begon. De PlayStation 5 en Xbox Series X/S liggen binnenkort in de winkel. Maar wat is hardware zonder software? Wat zijn de game releases voor de komende maand?

  In het kamp van de PlayStation 5 kun je bij launch aan de gang met een paar mooie exclusieve titels. Met Spider-Man - Miles Morales, Sackboy: A Big Adventure en de remake van Demon’s Souls bedient de PS5 al bij launch de nodige verschillende smaken. Uiteraard kun je ook aan de gang met de nodige multiplatform game releases.

  Die multiplatform releases staan bij Xbox Series X en S wat centraler. De meeste grote releases, zoals Assassin’s Creed Valhalla en The Falconeer komen ook naar PlayStation, PC of allebei. Wel heeft Microsoft een behoorlijke voorsprong op de next-gen versie van Yakuza - Like a Dragon, die pas in maart 2021 op PS5 verwacht wordt.

  Maar wat als je geen next-gen console hebt weten te bemachtigen, of er (nog) geen kan betalen? Een aantal van de bovengenoemde games is cross-gen, dus je hoeft niet per se iets te missen. Ook zijn er games die nu nog even geen next-gen versie krijgen.

  Neem bijvoorbeeld Kingdom Hearts: Melody of Memory, Need for Speed: Hot Pursuit Remasterd of XIII Remake. Je kunt ze via backwards compatibility op de nieuwe consoles spelen, maar ze zijn in principe voor de huidige generatie. Ook voor de Breath of the Wild-prequel Hyrule Warriors: Age of Calamity hoef je geen next-gen aan te schaffen, maar dat had je vast al door.

  Wat zijn de game releases van november 2020?

  Dat we niet alle game releases hierboven kunnen uitlichten was misschien wel nooit zo waar als nu. Hieronder vind je dan ook per platform een wat langere lijst van wat je in november 2020 kunt verwachten.

  Switch releases

  PS4 releases

  PS5 releases

  De PlayStation 5 is beschikbaar vanaf 19 november

  Xbox One releases

  Xbox Series X|S releases

  De Xbox Series X en Series S zijn beschikbaar vanaf 10 november

  PC releases

  Wat waren de releases van vorige maand?

  Zoals je ziet is het niet niks wat er in november 2020 op de markt komt. Maar het is niet gezegd dat het aan ieders wensen tegemoet komt. Als jij niet van plan bent om een nieuwe console te kopen, de Viking uit te hangen, of een gedoemd Hyrule te beschermen kun je misschien een kijkje nemen bij de game releases van oktober.

  Marvel's Spider-Man - Miles Morales

  Verkijgbaar vanaf 19 november 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.