Game releases november 2020 - Next-gen wordt gewoon

Article
maandag, 02 november 2020 om 16:00
assassins creed valhalla 3f1603974582
November is normaal gesproken al een goede maand voor games, maar november 2020 gaat de boeken in als de maand dat een nieuwe console generatie begon. De PlayStation 5 en Xbox Series X/S liggen binnenkort in de winkel. Maar wat is hardware zonder software? Wat zijn de game releases voor de komende maand?
In het kamp van de PlayStation 5 kun je bij launch aan de gang met een paar mooie exclusieve titels. Met Spider-Man - Miles Morales, Sackboy: A Big Adventure en de remake van Demon’s Souls bedient de PS5 al bij launch de nodige verschillende smaken. Uiteraard kun je ook aan de gang met de nodige multiplatform game releases.
Die multiplatform releases staan bij Xbox Series X en S wat centraler. De meeste grote releases, zoals Assassin’s Creed Valhalla en The Falconeer komen ook naar PlayStation, PC of allebei. Wel heeft Microsoft een behoorlijke voorsprong op de next-gen versie van Yakuza - Like a Dragon, die pas in maart 2021 op PS5 verwacht wordt.
marvels spider man miles morales game informer 2020 10 13 20 009f1608120664
Maar wat als je geen next-gen console hebt weten te bemachtigen, of er (nog) geen kan betalen? Een aantal van de bovengenoemde games is cross-gen, dus je hoeft niet per se iets te missen. Ook zijn er games die nu nog even geen next-gen versie krijgen.
Neem bijvoorbeeld Kingdom Hearts: Melody of Memory, Need for Speed: Hot Pursuit Remasterd of XIII Remake. Je kunt ze via backwards compatibility op de nieuwe consoles spelen, maar ze zijn in principe voor de huidige generatie. Ook voor de Breath of the Wild-prequel Hyrule Warriors: Age of Calamity hoef je geen next-gen aan te schaffen, maar dat had je vast al door.

Wat zijn de game releases van november 2020?

Dat we niet alle game releases hierboven kunnen uitlichten was misschien wel nooit zo waar als nu. Hieronder vind je dan ook per platform een wat langere lijst van wat je in november 2020 kunt verwachten.

Switch releases

PS4 releases

PS5 releases

De PlayStation 5 is beschikbaar vanaf 19 november

Xbox One releases

Xbox Series X|S releases

De Xbox Series X en Series S zijn beschikbaar vanaf 10 november

PC releases

Wat waren de releases van vorige maand?

Zoals je ziet is het niet niks wat er in november 2020 op de markt komt. Maar het is niet gezegd dat het aan ieders wensen tegemoet komt. Als jij niet van plan bent om een nieuwe console te kopen, de Viking uit te hangen, of een gedoemd Hyrule te beschermen kun je misschien een kijkje nemen bij de game releases van oktober.