Game releases - januari 2014

Article
donderdag, 02 januari 2014 om 14:00
xgn google image
En dan is het alweer januari. De eerste maand van een nieuw jaar. Met de diverse feestdagen achter ons zullen de meesten zich wel vermaken met de verkregen games, terwijl anderen weer uitkijken naar nieuwe spellen. Deze zullen echter flink teleurgesteld zijn door het geringe aantal games aan het prille begin van 2014.
Net zoals december is januari een duistere maand voor gamers. Met 'geen' tot 'bizar weinig' grote releases is het vooral een maand om even bij te komen van de kerstdagen en Oud en Nieuw. Iets wat je vooral zult doen met grote titels uit de voorgaande maanden. Het prille en koude begin van 2014 is namelijk een goed moment om even wat oudere titels op te pakken.
December stelde al niet zo bijzonder veel voor, met alleen Gran Turismo 6 als echt grote release. Met de vele auto's en de talloze tracks zouden degenen die deze racer spelen de gure maand nog wel even door moeten komen.
IJsmaand januari brengt ons dan wel iets meer dan de vergeetachtige decembermaand. Op de PC mag je aan de slag met assasijn Aveline de Grandpré in de HD remake van Assassin's Creed III: Revelation. Deze sluiptitel zal ook uit de digitale hooibalen van de Xbox 360 en PlayStation 3 te voorschijn springen.
Hetzelfde principe geldt voor The Banner Saga, die ook op de PC, Xbox 360, PlayStation 3 en zelfs de mobieltjes uitkomt. Is het tactische spel boordevol Vikingen niks voor jou, dan mag je de Rambo gaan uithangen - letterlijk zelfs. Rambo: The Videogame zal ook op de drie eerdergenoemde platformen - PC, Xbox 360 en PS3 - verschijnen.
PC-gamers die nog steeds niks hebben geproefd van Metal Gear Rising: Revengeance mogen er nu eindelijk mee aan de slag. Hideo Kojima's laatste 'kindje' ligt al sinds februari vorig jaar in de schappen voor de consoles, maar een PC-versie bleef lange tijd uit. Tot 9 januari dan, want dan mag je lekker gaan hakken met de cyborg Raiden.
De befaamde Dragon Ball reeks krijgt in januari ook haar nieuwste toevoeging: Dragon Ball Z: Battle of Z verschijnt eind januari. Het is tevens de enige titel voor de PlayStation Vita deze maand, maar met alle kamehama's en spirit bomb's moeten de handheld-bezitters wel even zoet zijn.
Nintendo is relatief stil en brengt alleen Mario Party: Island Tour voor de Nintendo 3DS en Dr. Luigi en Adventure Time: Explore the Dungeon Because I DON'T KNOW! uit voor de Wii U. Een titel die overigens al langer uit is op de andere platformen.
Velen van jullie zullen al regelmatig ons goed onderhouden gamereleaseskalender raadplegen, om zo te kijken welke games binnenkort uitkomen. In deze kalender kun je de releases van games vinden voor de komende maanden, maar ook de releases van vorige maand of zelfs aan het begin van het vorige jaar. Uiteraard bieden we ook de mogelijkheid om te sorteren op platform. Hieronder is het releaseoverzicht voor de komende maand.
PlayStation Vita
Dag Titel Impressie Recensie
24 Dragon Ball Z: Battle of Z
PlayStation 4
Dag Titel Impressie Recensie
31 Tomb Raider: Definitive Edition
Mobile
Dag Titel Impressie Recensie
14 The Banner Saga Lezen

Populair Nieuws