Game releases - december 2013

Article
maandag, 02 december 2013 om 10:40
xgn google image
Het is alweer de laatste maand van het kalendjaar 2013. Tenenvriezend koud en ontzettend guur typeren de decembermaand meestal. Een goede reden om jezelf eens goed in te pakken, lekkere, dikke pantoffels aan te trekken en eens goed voor die buis neer te ploffen! Maar ook om een aantal games te vragen voor de diverse feestdagen.
November bracht ons veel moois, met als absolute toppunt een nieuw platform. De PlayStation 4 is vanaf 29 november verkrijgbaar, al zullen sommigen er nu naar staren. Anderen hebben minder geluk, aangezien Sony's next-gen console redelijk uitverkocht is.
De PlayStation 4 bracht ook een hele rits aan launchtitels mee: Killzone: Shadow Fall, Knack en Res0gun zijn de exclusieve titels, terwijl Assassin's Creed IV: Black Flag, Call of Duty: Ghosts, Battlefield 4, FIFA 14 en NBA 2K14 en Need for Speed: Rivals al op de andere platformen beschikbaar zijn. Gamers met de next-gen console kunnen met zulke grote games de maand december wel doorkomen.
November was het strijdtoneel voor de multiplayerkoning van het jaar. De twee giganten in het first-person shooter genre, Call of Duty: Ghosts en Battlefield 4 - die eind oktober al uitkwam - streden om deze titel. De winnaar is op het moment van schrijven nog niet bekend, maar elke gamer heeft zo zijn eigen mening over beide titels en wie de rechtmatige winnaar is.
Terwijl vorige maand nog barstensvol zat met grote en kleine titels, staat december volledig in het teken van 'geen grote releases'. De enige grote game die oorspronkelijk in december uit zou komen was South Park: The Stick of Truth, maar die is onlangs uitgesteld naar maart 2014.
De PlayStation 3 krijgt in ieder geval één grote game deze maand, namelijk het zesde deel in de Gran Turismo serie. Met Gran Turismo 6, die onvoorstelbaar veel auto's zal bevatten, komen gamers die bij de PlayStation 3 blijven, deze donkere maand wel door.
Microsoft stelt in december niks voor, aangezien alleen een port van Halo: Spartan Assault deze maand uitkomt. Bij het Japanse Nintendo komen twee versies van de tekengame Scribblenauts uit, maar de Wii - die niet meer geproduceerd wordt door het bedrijf - kent geen titels deze maand. Bij de PC komt er de avonturen/puzzelgame Broken Sword: The Serpent's Cure uit.
Velen van jullie zullen al regelmatig ons goed onderhouden gamereleasekalender raadplegen, om zo te kijken welke games binnenkort uitkomen. In deze kalender kun je de releases van games vinden voor de komende maanden, maar ook de releases van vorige maand of zelfs het begin van het jaar. Uiteraard bieden we ook de mogelijkheid om te sorteren op platform. Onderstaand het releaseoverzicht voor de komende maand.
Xbox 360
Dag Titel Impressie Recensie
01 Halo: Spartan Assault
PlayStation 3
Dag Titel Impressie Recensie
04 Robot Rescue Revolution
06 Gran Turismo 6
20 Tiny Brains
PC
Dag Titel Impressie Recensie
04 Broken Sword: The Serpent's Curse
18 Tiny Brains
Nintendo 3DS
Dag Titel Impressie Recensie
06 Scribblenauts Unlimited
06 Bravely Default: For the Sequel
06 Disney Frozen: Olaf's Quest
PlayStation Vita
Dag Titel Impressie Recensie
03 Rainbow Moon
04 Robot Rescue Revolution
Wii U
Dag Titel Impressie Recensie
06 Scribblenauts Unlimited
13 Wii Fit U
PlayStation 4
Dag Titel Impressie Recensie
11 Tiny Brains
Mobile
Dag Titel Impressie Recensie
01 Gregg
12 Final Fantasy VI