Game of Thrones seizoen 8 - Top 5 reünies uit de eerste aflevering

  De personages in Game of Thrones maken zoveel mee en zijn daardoor genoodzaakt om door heel Westeros te reizen. Het komt helaas vaak voor dat sommige personages elkaar jarenlang niet zien. Gelukkig werden veel Game of Thrones personages in de eerste aflevering van seizoen 8 weer herenigd. Dit zijn de vijf beste reünies op een rijtje!

  HBO

  5. Jon Snow en Bran Stark

  Voordat Jon naar de Nights Watch vertrok, was hij druk bezig om Bran in een echte man te veranderen. Helaas moest hij dit als snel staken, omdat Bran door Jaime Lannister uit een toren werd geduwd. Hierbij verloor hij het gevoel in zijn benen en lag hij enkele weken in een comateuze toestand. Toen Jon vertrok, kon hij dus niet goed afscheid nemen.

  Dit was tot nu toe het laatste moment dat de twee elkaar zagen. In seizoen 3 kruisten hun wegen elkaar bijna en ontmoette Bran Jons vriend Sam. Inmiddels is er van alles gebeurd. Bran is nu de Three-Eyed Raven en Jon de koning van het Noorden. Hun reünie was dan ook vooral een beetje ongemakkelijk, aangezien Brans persoonlijkheid erg is veranderd.

  HBO

  4. Arya Stark en de Hound

  Arya en de Hound hebben een ingewikkeld verleden. Zijn ze nu vrienden of vijanden? Na de ontvoering van Sandor Clegane, oftewel The Hound, in seizoen 3 maken de twee een lange reis door heel Westeros. Tijdens deze reis leken ze, ondanks de vele irritaties, toch een soort band te krijgen.

  Arya zal daarentegen de Hound nooit helemaal vertrouwen, omdat hij in seizoen 1 Arya’s vriend Micah executeerde. Voor deze actie belandde hij op haar dodenlijst, maar toen puntje bij paaltje kwam, kon Arya hem toch niet vermoorden. Ze liet hem wel zwaargewond achter. Hun reünie was dan ook niet bepaald zoetsappig, maar het is nu wel duidelijk dat ze elkaar in seizoen 8 van Game of Thrones niet meer willen vermoorden.

  3. Sansa Stark en Tyrion Lannister

  Het is een raar idee dat deze twee Game of Thrones personages ooit getrouwd waren. Wettelijk gezien zijn ze zelfs nog steeds getrouwd. Oorspronkelijk zou Sansa met koning Joffrey trouwen. Dit huwelijk ging, op aanraden van Cersei, niet door vanwege het verraad van Sansa’s familie. Vervolgens werd Sansa uitgehuwelijkt aan Loras Tyrell, maar ook hier stak Cersei een stokje. Ze vertrouwde de Tyrells niet. Uiteindelijk trouwde Sansa met Cersei’s broer Tyrion Lannister.

  Hoewel het geen liefdevol huwelijk was, weten ze evengoed het beste van de situatie te maken. In hun reünie halen ze dan ook vooral herinneringen op en krijgt Sansa de kans om haar excuses aan te bieden voor haar plotselinge vertrek tijdens Joffrey’s bruiloft. Ze uit ook haar ongeloof over het feit dat Tyrion gelooft dat Cersei’s leger komt helpen met het gevecht tegen de Night King.

  2. Jon Snow en Arya Stark

  De Stark familie is misschien wel het grootste slachtoffer geworden van ‘het spel der tronen’. Tijdens de vele oorlogen werd de familie helemaal uit elkaar gerukt, afgeslacht en onderdrukt. Arya heeft het misschien wel het zwaarst gehad, aangezien ze het grootste gedeelte van de serie op de vlucht is geweest. Al deze tijd heeft ze niemand uit haar familie kunnen zien, waaronder haar broer John Snow. Arya had een erg hechte band met hem.

  Het voelde daarom ook fantastisch om de twee eindelijk weer samen te zien in de eerste aflevering van seizoen 8 van Game of Thrones. In een emotioneel beladen scène omhelzen ze elkaar stevig en laten ze trots hun zwaarden aan elkaar zien. Jon is verrast dat Arya nog steeds in het bezit is van Needle, het zwaard dat Jon haar cadeau heeft gedaan in de tweede aflevering van het eerste seizoen.

  HBO

  1. Jamie Lannister en Bran Stark

  Deze reünie zal grote gevolgen hebben voor Jaime Lannister. In het allereerste seizoen van Game of Thrones zien we hoe de ‘Kingslayer’ Bran Stark uit een toren duwt in de hoop hem te vermoorden. Dit deed hij om te verbergen dat hij een seksuele relatie met zijn zus Cersei heeft. Hier was Bran getuige van.

  In de laatste paar minuten van de eerste aflevering van seizoen 8 zien we hoe Jaime na een lange reis bij het kasteel van Winterfell aankomt. Hij besloot aan het einde van het vorige seizoen om naar het noorden te vertrekken om tegen het dode leger te vechten. Wanneer Jaime zich omdraait komt hij oog in oog te staan met de, inmiddels aan beide benen verlamde, Bran Stark. Aan Jaime’s reactie kun je zien dat hij weet dat hij diep in de problemen zit.

  Gaan we nog meer reünies zien in seizoen 8 van Game of Thrones?

  De eerste aflevering van seizoen 8 zat boordevol met langverwachte herenigingen tussen Game of Thrones personages, maar er zijn nog veel meer personages waarvan we hopen dat ze dit seizoen een reünie krijgen. Denk maar aan Brienne and Tormund, Sansa en Cersei, Bran en Theon en noem ze maar op. Wat vond jij de beste reünies in deze eerste aflevering van seizoen 8 van Game of Thrones en welke reünies wil jij nog zien? Laat het ons weten in de reacties!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.