Game of Thrones Seizoen 7 verwachtingen - Onze theorie!

Article
zondag, 10 juli 2016 om 13:33
xgn google image
Het zesde seizoen van Game of Thrones zit er weer op. En dat tot groot verdriet van de fans, want er is weer een heleboel gebeurd waardoor je wil blijven kijken. We moeten helaas nog een hele tijd wachten, maar tot die tijd speculeren we er heftig op los. Lees mee naar onze Game of Thrones Seizoen 7 verwachtingen.
Game of Thrones heeft met de laatste aflevering afgelopen zondag weer hoge ogen gegooid voor het komende seizoen. Er zijn de nodige opzetjes gemaakt voor een vervolg van de verhaallijn en er is gedurende het seizoen ook een opruiming gehouden in de cast. Helaas moeten we nu weer een maand of tien wachten op het volgende seizoen.
Dat let natuurlijk ons niet om onze Game of Thrones Seizoen 7 verwachtingen met jullie te delen!
Let wel! Als je seizoen 6 nog niet heb afgekeken moet je nu stoppen met lezen. Dit artikel bevat namelijjk spoilers over dit laatste seizoen.
Game of Thrones Seizoen 7 verwachtingen

5. De koningin sterft

In de afgelopen afleveringen hebben we gezien hoe Cersei Lannister stukje bij beetje een plan uit aan het voeren was om de troon terug te krijgen of in ieder geval om de High Sparrow. En dat is haar behoorlijk goed gelukt. Wat een spektakel!
Met een dikke knal en een groengekleurde vuurwerkshow, zit mevrouw weer met haar derrière op de troon. Maar weet je nog die scène dat de jonge Cersei bij de waarzegster een lezing afdwong? Laten we ze even doornemen:
  • Ze zou niet met de prins trouwen, maar met de koning. Die is uitgekomen.
  • Ze zou koningin zijn voor even. Tot er een jongere dame alles van haar af zou pakken. Die is ook uitgekomen.
  • De koning zou 16 kinderen krijgen en zij drie. De derde uitgekomen voorspelling.
  • De kronen van haar kinderen zouden goudkleurig (blond) zijn, maar hun doodsgewaden ook. Ze gaan dus dood. Bam! Uitgekomen! Dat is vier!
âMaar dan rest er nog één voorspelling die niet uitgekomen is. De waarzegster vertelde namelijk (in de boeken): “Wanneer je tranen je verdronken hebben, zal de valonqar zijn handen om je bleke kleine strot doen en het leven uit je knijpen.” Valonqar betekent kleine broer in het Valeriaans. Cersei legt dus het loodje door een actie van Tyrion. Die is klein en is tenslotte onderweg naar King's Landing.
Maar het zou ook nog Jaime kunnen zijn die zijn zus en liefje de strot dichtknijpt. Hij is technisch gezien de jongere van de tweeling en keek niet al te blij toen hij zijn zus op de troon zag. Wij denken dat het in het komende seizoen hoe dan ook afgelopen is met de gekke koningin.

4. De muur zal vallen

Dat het verloop van Game of Thrones een grote rol voor Bran herbergt wisten we allemaal al. Hij is nu de raaf met drie ogen tenslotte. Maar wat een prutser is het! Doordat hij in een van zijn paddotripjes aangeraakt is door de Night King verbrak hij een spreuk. En daardoor kon het leger van ondoden zonder belemmering de grot in en iedereen daar afmaken.
In het volgende seizoen gaan we zien of er meer gevolgen zaten aan deze toch wel hele domme actie van Bran. Zijn oom, die hem gered heeft, vertelde namelijk iets opmerkelijks in de laatste aflevering. De muur tussen de ondoden en Westeros is namelijk met eenzelfde spreuk bewerkt, waardoor de ondoden niet verder kunnen.
Dat kan nog wel eens een hele belangrijke uitspraak zijn die de beste man zo tussen neus en lippen door deed. Want wat nou als ook die spreuk verbroken is door de aanraking met de Night King? Wij denken dat dat zo is en dat betekent dat er nog een behoorlijke verrassingen zou kunnen komen voor wat mensen in het Noorden.

3. Cleganebowl komt eraan

Voordat de ondoden bij King’s Landing aankomen zal er in het kapitool van de wereld nog wel een en ander gebeuren. George R. R. Martin heeft zijn boek nog niet af, dus de schrijvers zullen waarschijnlijk nog wat graven in fan materiaal. En één van de mooiste fanverhalen is die over Cleganebowl.
In het afgelopen seizoen hebben we bijvoorbeeld Sandor Clegane weer teruggezien. En die gaat volgens ons samen met zijn vriendjes een bezoekje aan zijn broer brengen. Dat is niemand minder dan de, intussen ondode, Gregor Clegane, ofwel The Mountain. Die bewaakt momenteel Cersei Lannister, die op de dodenlijst staat van Arya. Maar The Mountain staat ook op de dodenlijst van de kleine Stark.
Het is alleen een beetje lastig om een ondode af te maken, al helemaal voor een klein meisje zonder echte gevechtservaring. En dus zal Arya volgens ons The Hound en de Brotherhood without Banners tegen het lijf lopen op weg naar een van haar volgende slachtoffers. En The Hound helpt haar dan om The Mountain (weer) dood te maken.

2. Alsnog een opwachting Lady Stoneheart

Maar vóór Cleganebowl gebeurt er nog iets veel toffers volgens ons. Veel fans hadden dit seizoen verwacht dat Lady Stoneheart haar opwachting zou maken. Helaas hebben wij deze stille, maar wraakzuchtige dame niet mogen zien. Maar toch is er een sprankje hoop. Weet je nog dat Arya Stark een leuk lijstje met namen had?
Dat lijstje was best lang en daarop staat een naam die wellicht voor de opwachting van Lady Stoneheart kan zorgen. Die naam is Melisandre. Deze heks staat namelijk behoorlijk hoog op Arya’s lijstje des doods. Zij heeft tenslotte in seizoen 3 Gendry, Arya’s maatje, meegenomen om hem te offeren. En daarbij vertelde ze dat de twee elkaar zeker nog eens ontmoeten.
Maar de Red Woman ziet ook duisternis in haar ogen en een heleboel kleuren ogen. Een serieuze hint naar de Faceless God en de onmiskenbare wraak van Arya. Wij verwachten dat Arya de Red Woman in seizoen 7 treft.
En dat Arya de ketting van Melisandre aan haar moeder geeft, al is dat een lijk. De ketting lijkt leven te geven aan de heks en dat werkt volgens ons ook wel op mama Stark. Die staat vervolgens weer op en gaat op een moordzuchtige tocht door de wondere wereld van Westeros. Let maar op, het gaat gebeuren!

1. Een lied over vuur en ijs

In het afgelopen seizoen en dan wel in de laatste aflevering kwamen we erachter wie Jon Snow nou echt is. Hij is dan wel geen volbloed Stark, maar ook geen zoon van Ned Stark. Jon Snow is de zoon van Lyanna Stark en Rhaegar Targaryen, de oudere broer van Daenarys.
En dat wijst ons op één van de tofste dingen die wij verwachten in het komende seizoen. Aan de andere kant van de wereld vertrekt Daenarys namelijk net met een enorme vloot richting Westeros. En ze gaat met de intentie om een partner te vinden. Zou het kunnen zijn dat Jon Snow en Daenarys Targaryen bij elkaar komen? Wij denken van wel!
De boekenserie heet tenslotte van oorsprong A Song of Fire and Ice. Er zijn talloze theorieën dat het puur over Jon Snow gaat, maar het kan ook over Daenarys én Jon gaan. Daenarys past namelijk prima als je aan vuur denkt. Zij is tenslotte de moeder van Draken en kan tegen vuur. En Jon Snow is natuurlijk ijs. Zijn achternaam zegt het eigenlijk al, maar hij zit nu ook op de troon in Winterfell.
Game of Thrones seizoen 7, die overigens samen met seizoen 8 nog 13 afleveringen zal beslaan, zal nog even op zich laten wachten, maar nagenieten van seizoen 6 kunnen we binnenkort waarschijnlijk al. Daarnaast kun je om de tijd een beetje te doden natuurlijk ook nog aan de slag met de games van Telltale.