Game of Thrones Season 8 Episode 4 breakdown - Alles wat je moet weten

Article
maandag, 06 mei 2019 om 14:42
game of thrones season 8 episode 4 breakdown alles wat je moet weten 150472 1
Het laatste seizoen van Game of Thrones is in volle gang. Vanaf vandaag konden we weer genieten van een nieuwe aflevering. Aflevering vier is weer goed voor actie, samenzweringen en liefde. Lees hier alles wat je moet weten over Game of Thrones Season 8 Episode 4.

10. Een waardig afscheid

Game of Thrones Season 8 Episode 4 begint al met een goede dosis emotie. Natuurlijk weten we allemaal wat er de vorige aflevering is gebeurd. Het grote gevecht waar de Night King eindelijk aan zijn einde kwam door de hand van Arya Stark is afgelopen. Het is spijtig, maar nodig dat er natuurlijk een aantal karakters hun einde hier hebben.
De eerste scène van aflevering vier is dan ook een grote crematie voor ieder die is gesneuveld tijdens het afgelopen gevecht. We zien hiertussen ook Jorah Mormont, die zijn leven gaf voor Daenerys en Theon Greyjoy, die een dappere poging deed om de Night King aan te vallen.
150473

9. Lord Gendry Baratheon of Storm’s End

Op nummer negen van onze Game of Thrones Season 8 Episode 4 breakdown staat niemand minder dan Gendry. In de nasleep na het grote gevecht wordt er veel gedronken en gefeest in Winterfell. In de grote hal komt iedereen bij elkaar om de doden te eren en te feesten.
Hier is Gendry ook aanwezig, maar staat al snel op om op zoek te gaan naar Arya. Dit wordt alleen verstoord door Daenerys. Zij roept hem bij haar en vertelt dat hij van nu af aan Lord Gendry Baratheon of Storm’s End zal zijn. Dit is bijzonder, aangezien Gendry een bastaard is van Robert Baratheon. Hij zal in de plaats van zijn vader gaan heersen in Storm’s End, met dank aan Daenerys.
150479

8. Gendry verklaart zijn liefde aan Arya

Op nummer acht van onze Game of Thrones Season 8 Episode 4 breakdown staat voor de tweede keer Gendry. Na van de schrik bekomen te zijn gaat Gendry uiteindelijk op zoek naar Arya. Bijna doorboord door een pijl vindt hij haar. Hier vertelt hij wat er net allemaal is gebeurd met Daenerys en dat hij het heersen niet alleen kan.
Gendry gaat op zijn knieën zitten en vraagt Arya ten huwelijk als Lady of Storm’s End. Alleen wijst zij hem af met de reden dat zij geen vrouwe is en nog onafgemaakte zaken heeft in King’s Landing.
150480

7. Bronn kiest een andere partij

In vorige afleveringen van Game of Thrones Season 8 zagen we Bronn of the Blackwater samen met Cersei in King’s Landing. Hier kreeg hij de opdracht om af te reizen naar Winterfell met een kruisboog om hier Tyrion en Jaime te vermoorden. In ruil hiervoor kreeg hij een eigen land om te regeren.
In aflevering vier is het dan eindelijk zover. Bronn confronteert Tyrion en Jaime, maar zij weten hem op andere gedachten te zetten. Zij beloven namelijk een veel groter rijk voor Bronn om te regeren, nadat zij het gevecht tegen Cersei hebben gewonnen. Bronn verlaat het stel zonder iemand te doden.
150481

6. Het afscheid van Ghost

Jon Snow en Daenerys beslissen om af te reizen naar King’s Landing om het op te nemen tegen Cersei. Terwijl zij zich aan het klaarmaken zijn voor vertrek loopt Tormund Giantsbane op hen af met het nieuws dat hij met zijn volk terug gaat naar het Noorden. Onder toeziend oog van Ghost verloopt dit gesprek, maar het duurt niet lang of Ghost wordt betrokken bij het gesprek.
Jon laat namelijk weten dat Ghost ook thuis hoort in het Noorden en dat het niets is voor hem om mee af te reizen naar het Zuiden. Jon laat Ghost achter bij Tormund zodat hij mee kan reizen met het gezelschap. Een emotioneel einde van een vriendschap tussen man en dier.
150482

5. Cersei Lannister en Euron Greyjoy

In King’s Landing zitten Cersei en Euron gezellig samen achter grote muren. Waar waren zij tijdens het grote gevecht? Waarschijnlijk in de slaapkamer om leuke dingen te doen. In Game of Thrones Season 8 Episode 4 zien we Euron, nadat hij een confrontatie heeft gehad met Daenerys. We zullen nog niet vertellen wat hier is gebeurt, aangezien je dat verderop in deze special zal lezen.
Cersei is door de daden van Euron wel extreem onder de indruk en geeft toestemming om samen een kind te maken in de hoop dat hij of zij ooit de Iron Throne over zal nemen van Cersei. Dat, als zij überhaupt nog in leven blijft. Daar moeten we op wachten in de volgende paar afleveringen.
150483

4. Jaime en Brienne verzegelen hun liefde

Op nummer vier van onze Game of Thrones Season 8 Episode 4 breakdown staat het liefdeskoppel Jaime en Brienne. Het zat er al een beetje aan te komen, Brienne gaat altijd voor Jaime door het vuur en andersom. De wakkerende liefde wordt in aflevering 4 bezegeld met een bezoekje aan de slaapkamer.
Nadat het stel bij elkaar in het bed was gedoken besloot Jaime alleen om af te reizen naar King’s Landing, in de hoop dat hij op de één of andere manier Cersei nog kan redden van haar ondergang. Alleen weten we niet zeker of dit nodig is. Waarom? Dat lees je verderop in deze special.
150484

3. Jon vertelt zijn achtergrond

In de eerdere afleveringen van Game of Thrones werd er al bekend dat Jon Snow en Daenerys eigenlijk familie zijn van elkaar. Hier kwam Daenerys al achter, maar in Game of Thrones Season 8 Episode 4 zullen nog meer personen de waarheid komen te weten. In de hoop dat zij het aan niemand vertellen laat Jon aan Sansa en Arya weten dat hij eigenlijk een Targaryen is.
Geschokt beloven zij niks te zeggen, alleen is Sansa niet zo zeker van haar belofte. Luttele momenten later brengt zij het nieuws namelijk aan Tyrion en Varys, wat roet in het eten gooit. Wat volgt is een lang gesprek tussen Tyrion en Varys, waar zij discussiëren of Daenerys wel de goede persoon is voor op de troon.
150485

2. De ontvoering van Missandei

Game of Thrones zou Game of Thrones niet zijn als er in ieder geval één iemand per aflevering sterft. In Game of Thrones Season 8 Episode 4 is daar ook geen uitzondering gemaakt. Nadat Daenerys met de vloot Unsullied afreisde naar King’s Landing werden zij aangevallen door Euron Greyjoy.
Met grote, dikke pijlen wordt Daenerys belaagd door Euron, wat ten koste gaat van Missandei. Wanneer het stel, waaronder Grey Worm aanspoelt gaat hij op zoek naar zijn liefje, maar die is nergens te vinden. Waar we later achter komen is dat zij ontvoerd is door Cersei om te gebruiken als opstapje, in de hoop dat Daenerys haar aanval staakt. Het leek er even op dat Cersei van gedachten veranderde, maar uiteindelijk werd Missandei dan toch onthoofd door The Mountain. Daenerys was woest en Grey Worm was ontroostbaar, net als ondergetekende.
150486

1. Het einde van drakenvuur

Op nummer één van onze Game of Thrones Season 8 Episode 4 breakdown staat een zeer emotioneel afscheid. Tijdens de tocht van Daenerys naar King’s Landing werden zij aangevallen door de vloot van Euron. Onverwachts werden ze beschoten met gigantische pijlen die gehele schepen kunnen verwoesten.
Natuurlijk werd Daenerys vergezeld door haar twee overgebleven draken. Wat geheel onverwachts kwam was dat Rhaegal, één van de draken werd doorzeefd door dezelfde pijlen van Euron. Hierna viel hij levenloos in het water, tot groot verdriet van Daenerys.

Game of Thrones Season 8 Episode 4 breakdown - Wat volgt?

Hier lees je alles wat je moet weten van de nieuwste aflevering van Game of Thrones. Elke maandag zal een nieuwe aflevering te zien zijn op Ziggo. Wat denk jij dat er de volgende aflevering zal gaan gebeuren? Laat het ons weten in de comments!
Dit artikel is op 12 juni 2020 bijgewerkt.

Populair Nieuws