Game of Thrones Season 7 details - Alles wat we tot nu toe weten

  Het zevende deel van de immens populaire televisieserie Game of Thrones staat over vier maanden voor de deur. En voornamelijk de laatste paar dagen lekken steeds meer details naar buiten. Hoog tijd dus voor een overzicht van de Game of Thrones Season 7 details.

  Let op: We proberen zoveel mogelijk spoilers te vermijden, maar dit artikel bevat enkele spoilers over eerdere seizoenen van Game of Thrones en het aankomende seizoen.

  Releasedatum

  Een van de Game of Thrones season 7 details is de releasedatum. Vorige week maakte producent HBO op een geheel eigen wijze de releasedatum van het zevende seizoen bekend. Op Facebook werd middels een livestream een enorm ijsblok langzaam gesmolten. Na ongeveer een uur was het ijs zodanig gesmolten dat de datum te zien was: 16 juli.

  De vorige seizoenen van Game of Thrones kwamen ieder jaar in april uit. Een van de redenen dat de serie pas later in het jaar verschijnt is dat de winter eindelijk echt zal doorzetten in de serie. Daardoor kon er weinig gefilmd worden tijdens vorige zomer.

  Ed Sheeran te zien in een kleine gastrol

  Of je wil of niet, je kunt tegenwoordig niet meer om Ed Sheeran heen. De Britse zanger wint prijs na prijs en zijn nummers worden dan ook vaak op de radio gedraaid. Vandaag kwam daar nog bij dat Sheeran een gastrol krijgt in het aankomende seizoen van Game of Thrones. Dat meldde hij zelf op Twitter door middel van een retweet.

  Producers David Benioff en DB Weiss melden dat zij de 26-jarige Sheeran al jaren achter zijn broek aanzaten om hem een gastrol te laten spelen. Dit deden zij omdat actrice Maisie Williams (Arya Stark) een enorme fan is van de zanger. Op internet circuleren meerdere foto's van de twee poserend voor de camera.

  Ed Sheeran is niet de eerste muzikant die verschijnt in Game of Thrones. Will Champion (Coldplay) en Gary Lightbody (Snow Partrol) gingen hem voor.

  Het begin van het einde

  Zoals hierboven al geschreven, de winter komt in volle glorie naar Westeros toe. Dat is op te merken uit het feit dat seizoen 7 pas in juli wordt uitgezonden doordat er voor een groot deel alleen in de winter gefilmd kon worden. Daarnaast is seizoen 7 is ook alweer het een-na-laatste seizoen van de gehele serie en het verhaal moet toch rond worden gemaakt. Seizoen 8 zal de fantasieserie van HBO definitief afsluiten.

  Een van de opmerkelijkste Game of Thrones season 7 details is het feit dat aankomend seizoen slechts zeven afleveringen bevatten, in plaats van de tien die de fans normaal gesproken voorgeschoteld kregen. Seizoen 8 krijgt er zelfs nog eentje minder. Casey Bloys, voorzitter van HBO, gaf eerder al aan dat hij het liefst nog tien seizoenen wil maken.

  "Als ik de producers Benioff en Weiss zover zou krijgen om dat te doen, had ik het gelijk in gang gezet. Maar we moeten hun leiding volgen, zij zijn de mannen die medeverantwoordelijk zijn voor dit succes. Zij bepalen wat het beste is voor hun show.''

  Nieuwe gezichten

  Met zoveel karakters die de dood vinden die George R.R. Martin, de schrijver van de boeken waar de serie op gebaseerd is, in zijn boeken, moeten er natuurlijk ook nieuwe karakters hun opwachting maken. Zo verschijnt Jim Broadbent, een Oscarwinnende veteraan in het vak, in het nieuwe seizoen.

  Wat de precieze rol van Broadbent zal inhouden, wordt strikt geheim gehouden en dat kunnen wij dus ook niet rekenen tot de Game of Thrones season 7 details. Wel heeft de acteur, die bekend is van onder andere Gangs of New York, een tip weggegeven. Zo vertelde hij in een interview dat hij in de rol kruipt van een archmaester. Ook biechtte hij in een interview op dat hij in vijf van de zeven episodes te zien zal zijn.

  Naast Broadbent zal Noah Snydergaard, een pitcher van de honkbalploeg New York Mets, ook in het nieuwe seizoen zijn opwachting maken. Bij Snydergaard, die Thor als bijnaam heeft, zal het gaan om slechts één aflevering. De atleet vloog naar Spanje in november om daar in de huid te kruipen van een Wildling.

  Slecht nieuws voor Bran

  Nadat Hodor, de onder fans zeer populaire beschermheer van Bran, vorig seizoen de dood vond tijdens één van de meest tragische momenten in de serie, staat Bran er bijna alleen voor. Helemaal omdat zijn mentor de Raven, gespeeld door Max von Sydow, ook al stierf, alleen Meera is nog bij hem. Isaac Hempstead Wright, de acteur van Bran, heeft dan ook toegegeven dat de toekomst van Bran er niet rooskleurig uitziet.

  ,,Bran is in de positie waarin hij niet weet wat hij moet doen, wat gaat er gebeuren, gaat hij mensen vinden die hem kunnen helpen, vertelt hij het Jon, gaat hij de Wall wel halen? Alleen Meera is nog bij hem in een verlaten plaats, het ziet er dus niet al te goed uit. Bran beseft dat de situatie oncontroleerbaar is geworden.''

  Erg specifiek is Hempstead Wright dus niet, maar degenen die het vorige seizoen nog vers in hun geheugen hebben, kunnen de peniebele situatie waarin Bran zich begeeft goed voorstellen. Daarom is het ook één van de meest opmerkelijke Game of Thrones season 7 details.

  Shit is about to go down

  De verwachtingen voor seizoen 7 zijn hooggespannen en de acteurs van de serie doen daar zelf heerlijk aan mee. Maisie Williams kon zich niet inhouden toen ze het script van het nieuwe seizoen had gelezen. In een tweet zei ze de volgende woorden: ,,Shit gets REAL. Bereid jezelf maar alvast voor, hoewel, niets kan je voorbereiden op dit. Holy BALLS.'' Over hoge verwachtingen gesproken.

  Emilia Clarke, de actrice die Daenerys Targaryen speelt, heeft ook een tipje van de sluier gegeven. Volgens Clarke kunnen fans van de grote slagvelden, zoals Battle of the Bastards, zich opmaken voor meer van deze gevechten. Deze zijn volgens haar net zo episch als de Bastardsbattle.

  Welke grote slagvelden de fans specifiek kunnen verwachten is niet bekend. Geruchten over Jon Snow versus Daenerys, die al zal plaatsvinden in het aankomende seizoen, lijken uit de lucht te zijn geplukt. Mocht die al plaatsvinden, dan zou het waarschijnlijker zijn als dat in het laatste seizoen gebeurt.

  Heb je na al deze Game of Thrones season 7 details nog meer zin gekregen in de game, maar ben je het verhaal een beetje vergeten? In deze special kun je een samenvatting van seizoen 1 tot en met 6 vinden in slechts vijf minuten tijd.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.