Game of Thrones Season 5 Cast - Nieuwe personages besproken

  Game of Thrones gaat dit jaar verder met een nieuw seizoen, maar aan het einde van seizoen vier zijn er stiekem behoorlijk wat personages aan hun einde gekomen. Tijd dus voor vers vlees in de Game of Thrones-cast. Let wel! Als je niet van spoilers houdt, kun je dit misschien beter niet lezen.

  Game of Thrones heeft er al vier seizoenen op zitten en is immens populair. Er zijn al vele onverwachte wendingen voorbij gekomen voor degenen die de boeken van R.R. Martin, het bronmateriaal, niet kennen. Natuurlijk heeft dit seizoen, waarvan we al een teaser hebben, heel wat in petto wat betreft het verhaal, maar laten we eerst eens naar de kersverse cast kijken.

  De oude cast is namelijk flink uitgedund aan het einde van seizoen 4. Naast de bekende gezichten, zoals Tyrion Lannister, Arya Stark, Tywin Lannister en Jon Snow, gaan we ook minimaal negen nieuwe belangrijke gezichten zien. In deze Game of Thrones Cast-special leer je ze alvast kennen.

  Game of Thrones Cast Special

  De High Sparrow – een heiligman

  In Westeros hebben we natuurlijk niet alleen maar met moord, vluchten en oorlogvoering te maken. Nee, ook religie is een deel van de wereld en daar komt nu een nieuw personage voor de serie in. Of dit stukje religie uiteindelijk tot vreedzame oplossingen zal leiden, valt te betwijfelen. Dit personage lijkt echter wel vreedzaam te zijn.

  We hebben het over de High Sparrow, wiens rol in de Game of Thrones cast vervuld wordt door Jonathan Pryce (Pirates of The Caribbean: The Curse of The Black Pearl). Hij is de nieuwe High Seption en is naar King's Landing gekomen om de armen, zieken en onderdrukten een stem te geven.

  Het zal je dan ook niet verbazen dat hij in seizoen 5 van Game of Thrones behoorlijk snel een grote aanhang zal krijgen. Wat dat gaat brengen zullen we pas weten als het seizoen van start gaat.

  De dochters van The Red Viper – The Sand Snakes

  Het nieuwe Game of Thrones-seizoen zal natuurlijk ook direct aanhaken op de gebeurtenissen uit seizoen 4. En in dat seizoen had Oberyn Martell, ofwel The Red Viper, een wel erg grote mond tegen The Mountain, wat hij uiteindelijk moest bekopen met de dood. En hoe.

  The Red Viper zullen we dus niet meer terugzien in Game of Thrones, maar wel anderen uit zijn directe kring. Oberyn had namelijk meerdere kinderen, waaronder drie dochters: Nymeria Sand, Tyene Sand en Obara Sand. Het zijn alledrie bastaarddochters van Oberyn, maar in ieder geval één van hen gaat voor wat opschudding zorgen.

  Dat is de oudste van de drie, Obara. Zij is namelijk een doorgewinterde en angstaanjagende krijger die ongetwijfeld uit is op wraak. De dochters van The Red Viper staan bekend als The Sand Snakes, dus je kunt ervan uit gaan dat ze niet lief zijn.

  Nymeria wordt gespeeld door Jessica Henwick (Star Wars: Episode VII), Tyene door Rosabell Laurenti Sellers (The Whistleblower) en Obara door Keisha Castle-Hughes (Star Wars: Episode III).

  Doran Martell en zijn aanhang

  Naast de dochters van Oberyn Martell zal de Game of Thrones-cast nog een lid uit het huis van de Martells verwelkomen. The Red Viper heeft namelijk ook een broer, Doran Martell, gespeeld door Alexander Siddig (Star Trek: Deep Space Nine). Doran Martell is een harde en weloverwogen man, die vast en zeker voor het nodige bloedvergieten zal zorgen in seizoen 5 van Game of Thrones.

  Doran Martell stapt niet alleen de serie in, want hij neemt ook een kapitein en zijn zoon mee naar Game of Thrones-cast voor seizoen 5. De kapitein in kwestie is bekend om zijn loyaliteit en heet Areo Hotah. Hij wordt gepeeld door DeObia Oparei (DOOM) en is naast kapitein ook de doorgewinterde lijfwacht van Doran.

  Doran Martells zoon, Trystane Martell, gespeeld door Toby Sebastian (After The Dark), is nog maar 13 jaar oud, maar wel al uitgehuwelijkt aan Myrcella Baratheon. Dat was een onderdeel van het verbond tussen de Martells en de Lannisters. Hij is tevens de erfgenaam van Dorne.

  Myrcella Baratheon – verloofde in gevaar

  Natuurlijk komt Trystane Martells toekomstige wederhelft ook voorbij als onderdeel van de cast in seizoen 5. Haar rol wordt vertolkt door Nell Tiger Free (Endeavour) en zij is officieel de oudste dochter van Robert Baratheon.

  In het tweede seizoen van Game of Thrones is ze omwille van de vrede naar Dorne gestuurd, maar in dit seizoen zal ze haar herintrede maken in de Game of Thrones-cast. Wat haar rol exact zal gaan worden is nog onbekend, maar we weten wel dat de dood van The Red Viper haar positie als verloofde van Trystane Martell flink aan kan tasten.

  Yezzan – voormalig slavenhandelaar

  Natuurlijk is er niet alleen maar sprake van nieuwe castleden uit het land van de Lannisters en de Martells. Nee, ook aan de kant van Daenerys Targaryen komt er een nieuw lid bij.

  We hebben het over Yezzan, een voormalig slavenhandelaar. Hij was een van de rijkste slavenhandelaren van Qaggaz. Toen Daenerys Targaryen met haar Unsullied leger een einde aan de slavernij maakte en daarmee aan zijn inkomsten zal hij zeker niet blij zijn geworden. Ga er dus van uit dat ook hij voor wat opschudding zal gaan zorgen in seizoen 5.

  Yezzan wordt gespeeld door Enzo Cilenti (Guardians of The Galaxy) In seizoen 5 van Game of Thrones komt hij dus ook voorbij, maar wat voor rol hij zal gaan spelen in het verhaal, is nog onbekend. Wellicht komt er meer voorbij in de speciale Game of Thrones-uitzending van HBO, waar we eerder over berichtten.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.