De 5 beste Wii U Virtual Console SNES games

Article
zondag, 11 januari 2015 om 11:00
xgn google image
De Super Nuntendo is een console waar sommigen van ons goede herrinneringen aan hebben. Dat betekent niet dat de Virtual Console er alleen maar is voor nostalgie, want ook gamers die slechts een spermacel waren toen deze games uitkwamen moeten kunnen genieten van deze toppers. Daarom heeft XGN voor jullie allemaal de 5 beste Wii U Virtual Console SNES games!

5. Mega Man X

Toen Mega Man de stap maakte van 8-bits van 16-bits zou je denken dat veel van de charmes van de blue bomber verloren zouden raken. Gelukkig verraste Capcom de hele wereld met deze regelrechte klassieker in 1994. Kont-schoppende muziek, schitterende graphics en niet te vergeten een pittige moeilijkheidsgraad maken deze platformer één van de games die je simpelweg op je Wii U moét hebben staan. Het is in ieder geval een stuk goedkoper dan de fysieke cartridge proberen te scoren, waar je tientallen euro's voor moet neertellen.
65196 1

4. Super Castlevania IV

Deeltje vier in de Castlevania serie tilde het horror-level naar een compleet nieuw niveau. In deze remake van het origineel op de Nintendo Entertainment System probeer je als vampierenkiller Simon Belmont Dracula een kopje kleiner te maken met de vetrouwde zweep. Ook neem je het op tegen Medusa, Frankenstein, gigantische schedel en andere demonische wezens. Dat wordt dus lekker old school griezelen op de Wii U virtual console!
65200

3. Super Metroid

Het avontuur van Samus Aran op de Super Nintendo wordt door velen niet alleen beschouwd als één van de beste SNES games, maar ook als één van de beste games ooit gemaakt. Super Metroid is spannend, uitdagend, atmosferisch, grafisch ijzersterk en muzikaal ontzetted memorabel. De bekende Metroid gameplay is naar een nieuwe niveau getild en je hersenen zullen kraken over de vele puzzels in de game. Super Metroid is een game die je niet mag missen op de Wii U virtual console!
65201 1

2. The Legend of Zelda: A Link to the Past

De derde Zelda game was er een die volledig de naam waarmaakte en de game wordt nog steeds beschouwd als één van de beste games ooit. Er werd weggedaan met de sidescrolling elementen uit Zelda II en bekende elementen in toekomstige Zelda games zoals de Master Sword werden voor het eerst aan ons geïntroduceerd. Ook het switchen tussen de Light World en de Dark World en de epische muziek waren memorabel elementen in dit meesterwerkje. Het is niet voor niks dat er een vervolg op de Nintendo 3DS uitkwam, want dit is kandidaat voor de beste game ooit!
65203

1. Earthbound

Af en toe hebben wij als Europeanen echt pech. Voor de release van Earthbound op de Virtual Console was nog geen enkele game in de Mother-trilogie op ons continent verschenen. Gelukkig kan iedereen nu van deze geniale RPG genieten en hoewel het misschien twintig jaar later is, was het wachten zeker de moeite waard. Vanaf het moment dat je de game opstart laat het je niet meer los met het prachtige verhaal en de verslavend leuke gameplay maakt Earthbound een game die je echt niet mag missen.
Ook de moeite waard: Final Fight, Contra III: The Alien Wars, Wild Guns en Donkey Kong Country.