Deze Game of Thrones personages mogen van jullie als eerste dood

  Met seizoen 7 van Game of Thrones alweer een paar weken achter de rug, is het nu wachten op het allerlaatste seizoen van de serie. Een flinke tijd wachten, want de laatste 6 afleveringen staan gepland voor eind 2018 of zelfs begin 2019. Maar welk van de overgebleven Game of Thrones personages mag als eerste dood volgens jullie?

  10. Edd Tollett

  Arme Eddison. Moet je al je hele leven in de kou dienen op Castle Black, wil een groot deel van het XGN publiek je ook nog eens dood zien.

  De vriend van Jon en Sam weet zich in eerdere seizoenen van de serie te ontpoppen als betrouwbaar maatje. Hij is ook de persoon die het lichaam van Jon Snow vindt als deze is neergestoken door muitende soldaten.

  Aan het einde van seizoen 6 krijgt Edd de titel van Lord Commander van Jon Snow, waarna het aan hem is om de muur intact te houden. Aan het einde van seizoen 7 wordt duidelijk dat dat niet helemaal is gelukt.

  Aangezien het leger der doden nu vrolijk door het noorden is het slechts een kwestie van tijd voordat de Night’s Watch ten strijde zal trekken. Jullie zien Edd dan het liefste zo snel mogelijk sterven en daarom staat hij op de tiende plaats in deze lijst met Game of Thrones personages die het eerste dood mogen!

  9. Lord Varys

  Helaas, onze kale vriend mag er volgens jullie ook zo snel mogelijk uit in het laatste seizoen van Game of Thrones.

  Hoewel hij zijn leven een stuk zekerder is als adviseur van Daenerys, is in seizoen 7 al duidelijk geworden dat hem geen lang leven is gegund

  Vlak voordat Jon Snow op visite komt bij Daenerys, is er een scène met onze eigen Carice van Houten en Varys. De rol van Van Houten, Melisandre, vertelt Varys dat ze er vandoor gaat voordat Snow haar ziet.

  Varys geeft aan dat het een verstandig idee is om haar gezicht niet meer te laten zien in Westeros, waarna Melisandre poeslief zegt dat zij, net als hij er toch echt dood zal gaan. De blik van Varys op dat moment spreekt boekdelen.

  De scriptschrijvers van Game of Thrones zijn het dus in ieder geval met jullie eens over de dood van lord Varys. Voor hem te hopen dat het niet al te pijnlijk zal zijn. Voor ons daarentegen…..

  8. Sansa Stark

  De vervelende grijns van Sansa uit de eerste delen verdween gelukkig al snel van haar mond. Natuurlijk gunt niemand haar de ellende die zij heeft moeten doorstaan, maar het heeft haar in ieder geval wel een stukje sympathieker gemaakt.

  Volgens een aantal van jullie echter niet genoeg. Daarom staat zij op de achtste plaats in de lijst met Game of Thrones personages die volgens jullie zo snel mogelijk in seizoen 8 de pijp uit moeten.

  Het begon er tegen het einde van seizoen zeven even op te lijken dat Sansa tijdens de afwezigheid van Jon een opstand wilde beginnen. Het vuurtje, aangestoken door Littlefinger, nam echter een onverwachte wending en laatstgenoemde is morsdood.

  Dat Sansa zich zelfs daarmee niet genoeg heeft bewezen om de serie af te maken volgens jullie, is duidelijk. Arme meid.

  7. Bran Stark

  Zelfs een jongen in een rolstoel mag de dans niet ontspringen. Ook Bran van huis Stark moet volgens jullie zo snel mogelijk uit de serie worden geschreven.

  De omgang van de jonge knul in zijn rolstoel tot Three eyed raven is weliswaar geleidelijk door de seizoenen heen gegaan, met het eindresultaat was niet iedereen even blij.

  In plaats van een normale jongen (in een rolstoel) is hij nu een of andere ziener die vrijwel geen emoties toont. Of dat nu komt door het slechte acteerwerk van Isaac Hempatead-Wright of de rol die hij neer moet zetten, weten we niet. Maar blij zijn ook wij niet.

  Dat Bran überhaupt nog leeft is al een wonder gezien de gebeurtenissen in voorgaande seizoenen. Op een gegeven moment is je geluk gewoon op. In het geval van Bran is volgens jullie te hopen dat dat binnenkort het geval is.

  HBO.com

  6. Qyburn

  Ook de hand of the Queen van Cersei zal, als het aan jullie ligt, niet veel speeltijd meer hebben in het laatste seizoen van Game of Thrones. De nummer 6 op deze lijst met Game of Thrones personages die de pijp uit mogen heet namelijk Qyburn.

  Met het voorkomen van de dood van Gregor Clegane kreeg hij uiteraard naamsbekendheid, maar ook in latere seizoenen was het weer raak met de ontslagen Maester.

  De scène waarin hij de afgehakte hand van een white walker oppakt en uitgebreid bestudeerd is daar de meest recente van. Want terwijl iedereen van walging achteruitdeinst, staat Qyburn juist te popelen om het monster zo snel mogelijk te bekijken.

  De overduidelijk gestoorde Qyburn staat daarmee op de zesde plaats in de lijst met Game of Thrones personages die volgens jullie nog mogen worden opgeruimd.

  HBO.com

  5. Theon Greyjoy

  De tweede in de lijst die daar beneden niets meer heeft hangen. Ook Theon Greyjoy zal het einde van de serie niet halen als het script door jullie werd geschreven.

  Niet vreemd. Niet alleen heeft Theon letterlijk geen ballen, ook zijn figuurlijke ballen ontbreken de hele serie al bij de jonge Greyjoy. Enkel laffe acties en opschepperij behoren tot zijn portfolio.

  Als het aan Ramsay Bolton had gelegen was Theon van ellende weggekwijnd als Reek. Helaas voor ons stak Jon Snow daar een stokje voor, waarna Theon weer kon gaan waar hij wil.

  Maar er is nog hoop. Hoewel hij op het einde van seizoen 7 weer wat figuurlijke ballen toont, is dat natuurlijk ook een mogelijkheid voor Theon om pijnlijk aan zijn eind te komen. Want Euron zal het hem niet gemakkelijk maken om Yara te bevrijden.

  HBO.com

  4. Yara Greyjoy

  Als we het toch over de familie Greyjoy hebben, ook Theons zus Yara ontspringt de dans niet in deze poll.

  Ondanks haar onderneming om Theon uit de grijpgrage handjes van Ramsay te redden, zien jullie deze vrouwelijke afstammeling van Lord Balon liever niet meer terug.

  Strijdend aan de zijde van Daenerys, dacht ze de juiste keuze te maken. Immers kan een vrouw met drie draken maar beter te vriend worden gehouden. En wie weet kan ze op een gegeven moment helpen om de salt throne te bestijgen.

  Zaken lopen echter niet op rolletjes voor Yara, en gedurende seizoen 7 komt ze in de handen van haar oom Euron, die haar waar wat graag uit de weg wil ruimen.

  Of Theon in seizoen 8 genoeg tijd heeft om zijn zus te redden, is de vraag.

  3. Daenerys Targaryen

  Daenerys heeft zowel een grote fanbase als een groep haters. Zowel in de serie als daarbuiten. Niet vreemd als je kijkt naar wat ze allemaal teweeg heeft gebracht.

  Het gebruik van slaven is onder haar heerschappij uitgeroeid, de Dothraki durfden eindelijk op een boot te stappen en er vliegen drie draken op het continent. Technisch gezien nog maar twee van Daenerys, maar die met blauwe ogen tellen we voor het gemak nog mee.

  Uiteraard kan je niet alleen maar vrienden maken. Dat heeft ook de moeder der draken ontdekt, want het aantal keren dat zij de dood in de ogen heeft gekeken begint aardig op te lopen.

  Hoewel wij de kans niet heel groot achten dat Daenerys in seizoen 8 het loodje legt, zou het wel een interessante wending zijn. En aan jullie stemmen te zien eentje die voor behoorlijk wat gejuich zal zorgen.

  HBO.com

  2. Euron Greyjoy

  Een gedeelde eerste plaats eigenlijk, want zowel Euron als de nummer één op de lijst met Game Of Throens personages die dood moeten kreeg 21% van de stemmen.

  Dat ome Euron zo hoog staat is niet geheel onverwacht. De man is zo gek als een deur en haalt bij zowel personages uit de serie als kijkers het bloed onder de nagels vandaan.

  In de laatste aflevering van seizoen 7 lijkt het er even op alsof hij tot inkeer komt en iets slims doet. Helaas mag dat niet zo zijn en blijkt zijn opmerking over terugtrekken naar de Iron Islands slechts een loze belofte voor een groots plan.

  Het zou volgens jullie mooi zijn als het bloed van Euron op zeer korte termijn wordt vergoten. Maar wat nu als zowel Euron als Yara en Theon alle drie op hetzelfde moment omkomen. Drie vliegen in één klap. Lezen jullie mee scriptschrijvers van Game of Thrones?

  1. Cersei Lannister

  Het heeft lang genoeg geduurd. Cersei Lannister is volgens jullie het Game of Thrones personage dat eigenlijk al dood had moeten zijn. Maar op de een of andere manier weet de oude taart de dans telkens te ontspringen.

  Wie dacht of hoopte dat het met de dood van Joffrey gedaan was met vervelende Lannisters, kwam bedrogen uit. Zijn moeder bleek een nog grotere heks dan het verwende mormel Joffrey.

  Met de dood van Tommen stond Cersei niets in de weg om de ijzeren troon te beklimmen en dat is dan ook precies wat er gebeurde. Met een ijzeren hand is zij van plan alles en iedereen op haar pad uit de weg te ruimen. Ongeacht de risico’s en gevolgen.

  Zelfs de komst van de white walkers lijkt haar niets te boeien. Haar besluit om geen hulp te verlenen aan de strijd in het noorden stuit flink wat mensen tegen de borst. Ook voor haar eigen broer (en minnaar) Jaime is de maat vol. In de laatste scène van seizoen zeven neemt hij dan ook de benen.

  Hoewel niemand precies weet hoe het laatste seizoen van Game of Thrones er precies uit zal zien, is de kans behoorlijk dat er flink wat mensen uit deze lijst de finale niet zullen halen.

  Wij kunnen alleen maar hopen dat de legendarische serie een memorabel einde krijgt, ongeacht welke Game of Thrones personages er nog allemaal zullen sterven. Behalve Cersei. Die moet inderdaad gewoon dood.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.