Game of Thrones exhibition 2015 - sfeerverslag

Article
dinsdag, 26 mei 2015 om 22:00
xgn google image
Game of Thrones is ongekend populair in Nederland en kaarten voor de tentoonstelling verkochten razend snel. Binnen acht dagen waren alle kaarten weg op één enkele 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt' dag na. Wij waren bij de interactieve Game of Thrones exhibition perstour aanwezig om degenen die niet aanwezig kunnen zijn, toch een impressie te geven!
Vandaag is op de Pazzanistraat 37, beter bekend als de Zuiveringshal West bij de Westergasfabriek, een grootse Game of Thrones exhibition geopend. Maar liefst 12.000 bezoekers krijgen tot en met 31 mei de mogelijkheid om de wereld vol met draken, White Walkers en exclusieve kostuums te bewonderen. Liefhebbers die geen kaartje hebben weten te bemachtigen krijgen op 31 mei de mogelijkheid om de Game of Thrones exhibition te bezoeken op basis van 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt'.
Game of Thrones exhibition

Nederlands trots

Niemand anders dan de Nederlandse acteur Michiel Huisman is de parel van de Game of Thrones exhibition. De Nederlandse acteur die de rol van Daario Naharis vertolkt opent de tentoonstelling samen met acteur Daniel Portman, die de rol van Podrick Payne vertaalt. Naast de opening staat de Game of Thrones exhibition nog meer in het thema van de acteur, aangezien zijn kostuum en items exclusief in Amsterdam te bewonderen zijn.
Ook het kostuum van Carice van Houten, die de rol van Melisandre vertolkt, wordt getoond. Het kostuum dat wordt getoond is te zien in seizoen 4 van de serie. Bij de binnenkomst is meteen het outfit en het zwaard van Stannis Baratheon en Melisandre te zien. Naast de bekende acteur en actrice zijn er overal kostuums te zien van de verschillende families en spraakmakende karakters uit Game of Thrones.
Game of Thrones exhibition

Legendarisch

Naast een interactieve green screen, waar wij later meer over vertellen, staat een levensgrote replica van een White Walker. De replica is ontzettend gedetailleerd en het model is gebruikt om een 3D CGI projectie te maken voor in seizoen 3. Naast de legendarische vijand staan zijn wapens die gemaakt zijn van ijs(in de serie natuurlijk, hier is gebruik gemaakt van ander materiaal). Zijn wapens zijn echter geen match met het grote zwaard dat The Mountain draagt.
Voor de fans is het zwaard van The Mountain op een statief vast gemaakt, zodat het zwaard vastgehouden kan worden voor een foto. Iets verderop is er een grote schaduw afgebeeld op de muur dat het formaat van The Mountain bedraagt. De gigantische strijder met een gewicht van 180 kilo laat je eventjes ervaren hoe het voelt om in zijn schaduw te staan. Uiteraard zijn er naast het zwaard van The Mountain ook kostuums en wapens te zien van Margaery, Joffrey, Tywin, Oberyn, Sansa, Arya en natuurlijk Jon Snow.
Game of Thrones exhibition

#GOTExhibit

Ondanks dat Michiel Huisman op eigen grond een voorsprong heeft, wint één voorwerp de prijs op het gebied van populariteit: 'The Iron Throne'. Gesmeden uit de zwaarden van de vijanden van Aegon Targaryen die zich overgaven. Fans krijgen uitgebreid de mogelijkheid om op The Iron Throne plaats te nemen en zich voor even de koning van Westeros te voelen en dat te laten vereeuwigen op een foto. Uiteraard wordt er aangespoord de foto op social media te delen met de #GOTExhibit.
De hashtag komt op veel plekken weer terug. De Game of Thrones exhibition is niet voor niks interactief en heeft een aantal aardige belevingen waar fans dagenlang nog plezier van zullen hebben. Zo kunnen fans zich van te voren registreren op de GOTexhibit site om een unieke code te ontvangen waarmee toegang wordt verleend tot deelbare content. Op de tentoonstelling zelf zijn twee interactieve belevingen.
De eerste bevindt zich meteen bij de ingang en geeft fans de mogelijkheid om een foto te laten maken voor een green screen. Deze foto wordt vervolgens omgetoverd en gephotoshopt naar een ware White Walker. De tweede interactieve beleving wordt gecreëerd in de vorm van een geanimeerde GIF. Een enthousiaste regisseuse vertelt je precies wat je moet doen om een briljante video op te nemen. In de video loop je rustig door Westeros waarna het aardig heet onder je voeten wordt, vanwege een vuurspuwende draak.
Game of Thrones exhibition

Virtuele tour

Van vuurspuwende draken tot aan The Iron Throne, de Game of Thrones exhibition zit vol met legendarische voorwerpen en interactieve mogelijkheden. Een onderdeel waar elke fan het hoogstwaarschijnlijk dagenlang over gaat hebben is de Oculus Rift Experience genaamd Ascend the Wall. In een 4D virtual reality ervaring stap je in de lift om op te stijgen naar de bovenkant van the Wall. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van windeffecten en een trillende lift om de Oculus Rift Experience net wat unieker te maken.
Fans genieten maar liefst 60 seconden lang van de huilende wind, het unieke zicht op Castle Black en het uitzicht op het noorden van the wall. De uitspraak "Winter is coming" heeft nog nooit zo realistisch aangevoeld. De fans zullen de tour over de muur lang onthouden vanwege interessante gebeurtenissen in de vorm van spanning, avontuur en de plotselinge terugkeer naar realiteit.
Game of Thrones exhibition

Aanrader

Eenmaal teruggekeerd naar de realiteit weet elke fan hoe het is om eventjes in Westeros te zijn. Gevaarlijke White Walkers en draken, de felbegeerde troon en de angst op de muur. De Game of Thrones exhibition is een groots spektakel waar elke fan wel heen geweest moet zijn. Mensen die niks van de serie afweten hebben echter niks te zoeken bij de tentoonstelling aangezien er weinig informatie wordt verstrekt over de kostuums, items en personages.
De Game of Thrones exhibition is een aanrader voor elke fan en de organisatie heeft dat in gedachten gehouden. In plaats van 20.000 bezoekers twee jaar geleden, die maar tien minuten binnen konden zijn, is er dit jaar gekozen voor 12.000 bezoekers die echt één uur kunnen genieten van het spektakel.
Naast de vele memorabele foto's kan er ook mooie merchandise gekocht worden bij de HBO Game of Thrones exhibition winkel naast de tentoonstelling. Bekijk hier onder de volledige foto sfeerverslag!

Populair Nieuws