Wat vind jij van het Game of the Year principe? - XGN Doe Mee

Article
zaterdag, 13 augustus 2016 om 15:00
xgn google image
Eén van de grotere gamereleases van het jaar ligt achter ons en de reviews voor No Man's Sky druppelen langzaam binnen. De XGN Doe Mee kijkt naar jullie verwachtingen en richt zich op de Game of the Year-edities die vaker verschijnen.
De laatste keer vroegen wij naar jullie verwachtingen van No Man’s Sky. Hello Games' ambitieuze titel zag deze week het levenslicht en de meningen waren vanaf het begin af aan al redelijk gemengd. Een game waarin overleven en ronddwalen op miljoenen planeten mogelijk is, zou dat niet na verloop van tijd saai worden? De reviews volgen elkaar in rap tempo op, maar jullie zijn gematigd positief. Zoals TwoWalrus:
Goed verwoord TwoWalrus en vooral die laatste zin beschrijft iets wat we als gamers niet moeten vergeten. Voor iedereen zal No Man’s Sky anders spelen en aanvoelen: de één is er na drie uur klaar mee, terwijl iemand anders er met gemak veertig uur in kan stoppen. De XGN Doe Mee is nog maar drie uur bezig met de titel, maar tot nu toe onder de indruk. En dan gaat het altijd weer over die langere periode, zoals TwoWalrus al zei.
Goed, eventjes genoeg over de No Man’s Sky hype. De Doe Mee richt zich eventjes op een oudere hype, namelijk The Witcher 3. De game stond hoog op veel lijstjes anderhalf jaar geleden en draaide toen ook overuren in diverse computers en consoles. CD Projekt Red leverde een goed product af, met twee goede toevoegingen in de vorm van DLC. Het gevolg is een Game of the Year uitgave van The Witcher 3, die deze week een releasedatum kreeg. Onze vraag gaat echter over het Game of the Year principe en is als volgt:

Wat vind jij van het Game of the Year principe?

Sommige games zijn natuurlijk dermate goed dat ze door velen, terecht of niet, worden beschouwd als Game of the Year. Het gevolg is dat er een nieuwe release komt, vaak met extra DLC die er tussen de originele releasedatum en de release van de GOTY-editie zitten. Naast The Witcher 3 hebben we ook Borderlands 2, Shadow of Mordor en Bloodborne. Maar wat vinden jullie daar nu van? Is het een goed idee, of hoeven die Game of the Year edities niet van jou?
Laat jouw standpunt weten in de reacties hieronder en vertel er ook even bij WAAROM jij dat vindt. Gaat de XGN Doe Mee weer even door de ruimte huppelen. Een fijn weekend gewenst!